REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.3° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Brăiloiu vrea să reabiliteze faleza din Eforie înainte de termen

Brăiloiu vrea să reabiliteze faleza din Eforie înainte de termen

Replica API 10 noiembrie 2014 | 01:12 299

Lucrările continuă

Lucrările continuă

Refacerea completă a promenadei turistice din Eforie Nord, demarată la finele anului trecut, este în linie dreaptă. Extinderea aleii de promenadă şi lărgirea ei cu aproape încă doi metri este o dorinţă a primarului oraşului Eforie, Ovidiu Brăiloiu, de mai mulţi ani. De altfel, este şi o necesitate urgentă pentru turismul zonei. Pe 5 decembrie 2013, Brăiloiu a anunţat aprobarea proiectului depus în 2011 de primărie şi care are o valoare totală de aproximativ 2,3 milioane euro (100 miliarde lei vechi). Evident, fiind vorba de fonduri europene, contribuţia administraţiei locale este de 2% (două miliarde de lei vechi).

Potrivit proiectului, durata totală de implementare a proiectului este de 18 de luni, iar cea de execuţie de exact doi ani, iar Brăiloiu este optimist în ceea ce priveşte termenul. „Lucrările merg bine, sunt în grafic şi chiar au reuşit, în mare parte, să recupereze întârzierile care au fost cauzate de sezon, când nu s-a putut lucra. Lucrarea trebuie să se termine în 2015, spre sfârşit, dacă nu chiar 2016”, a spus Brăiloiu, pentru Replica. Întrebat dacă sezonul estival 2015 ar putea fi un impediment pentru continuarea lucrărilor, edilul a plus şi a precizat că speră la finalizarea proiectului chiar înainte de începerea sezonului. “Eu cred că vom termina, vom face un efort să terminăm înainte de termen. Este în termen, dar noi vrem să terminăm, la începerea sezonului 2015 să fie OK!”, a concluzionat Brăiloiu, pentru „Replica”. Obiectivul general al proiectului îl reprezintă promovarea şi valorificarea patrimoniului cultural şi arhitectonic din Eforie, în vederea stimulării creşterii economice locale şi regionale, şi creării de noi locuri de muncă în contextul protejării mediului înconjurător şi asigurării dezvoltării durabile. Proiectul contribuie la „atingerea obiectivului strategic Programului Operaţional Regional prin: sprijinirea sectorului turistic (ramura a economiei recunoscută pentru efectul de „spill over” asupra sectoarelor complementare) prin îmbunătăţirea accesibilităţii turiştilor la obiectivele culturale, istorice şi turistice din staţiunea Eforie Nord”. Lucrările au ca scop extinderea aleii de promenadă, realizarea unor puncte de observaţie realizarea pavimentului din dale sau pavele, montarea de bănci şi mobilier urban, realizarea unui sistem supraveghere video, iar sistemul de iluminat va fi înlocuit în totalitate. Prin implementarea acestui proiect, administraţia locală intenţionează refacerea a 1.800 metri liniari de faleză. Ultima reabilitare a promenadei din Eforie Nord a fost făcută în urmă cu aproape jumătate de secol.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108