REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.9° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
15.9° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Bruxelles prezintă o iniţiativă pentru consolidarea infrastructurilor critice

Bruxelles prezintă o iniţiativă pentru consolidarea infrastructurilor critice

A.F. 20 octombrie 2022 | 00:00 204

Comisia Europeană prezintă marţi o iniţiativă pentru a consolida rezilienţa infrastructurilor critice în cadrul Uniunii Europene, după recentele atacuri asupra Nord Stream 1 şi 2, relatează agenţia EFE.

Este prevăzut ca această iniţiativă să fie aprobată marţi de Colegiul Comisarilor, care se reuneşte la Strasbourg pentru săptămâna plenară a Parlamentului European, a anunţat purtătorul de cuvânt adjunct al CE, Dana Spinant, citează Agerpres.

Detaliile acestei iniţiative vor fi prezentate ulterior presei de către vicepreşedintele CE Margaritis Schinas şi de către comisarul de Interne, Ylva Johansson, a adăugat sursa citată.

Cea mai bună metodă pentru a proteja infrastructura critică europeană a fost una dintre temele dezbătute de şefii de state şi de guverne din Uniunea Europeană la reuniunea informală ce a avut loc săptămâna trecută la Praga şi care s-a concentrat în mare parte pe modul de a se încerca o scădere a preţurilor energiei, care au explodat din cauza războiului din Ucraina.

Necesitatea de a asigura o mai bună rezilienţă infrastructurilor critice din UE, în sectorul transporturilor sau energiei, dar şi în cel tehnologic, a reapărut în ultimele săptămâni, odată cu atacurile asupra a două ramificaţii ale gazoductului rusesc Nord Stream, în Marea Baltică.

Rusia încetase însă să furnizeze gaze Germaniei prin Nord Stream 1 încă de la începutul lunii septembrie, după ce redusese treptat fluxul pe timpul verii.

Nord Stream 2 nu a fost niciodată operativ, deoarece procesul de certificare a fost suspendat de Germania, ca reacţie la recunoaşterea de către Moscova a autoproclamatelor republici populare Donetsk şi Lugansk, mai scrie EFE.

Preocuparea pentru infrastructurile critice nu este nouă. Comisia Europeană a adoptat în 2006 Programul European pentru Protejarea Infrastructurilor Critice (EPCIP), care stabileşte un cadru european pentru toate riscurile în vederea protejării infrastructurilor critice.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272