REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Mie., 8 Mai 2024
Anul XX Nr. 6723
16.4° Constanța Miercuri, 8 Mai 2024 Anul XX Nr. 6723
 

Bruynseels iese la atac: 'Imunitatea politicienilor este un abuz! Imunitatea politicienilor trebuie să dispară!'

Bruynseels iese la atac: 'Imunitatea politicienilor este un abuz! Imunitatea politicienilor trebuie să dispară!'

Replica API 30 septembrie 2019 | 00:44 386

Candidatul umanist la Președinție Ramona Ioana Bruynseels își continuă campania privind eliminarea imunității pentru politicieni. Într-un mesaj adresat astăzi, în cadrul unui eveniment desfășurat în centrul Bucureștiului, Ramona Bruynseels a declarat că își propune să transforme prevederile constituționale în realitate, în ceea ce privește egalitatea în față legii a cetățenilor.

„Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări. Deci, repet, scrie negru pe alb în Constituție, „fără privilegii și fără discriminări!”, a punctat candidatul umanist. În scandările celor câteva sute de participanți la evenimentul de azi, Ramona Bruynseels a precizat în discursul sau că trebuie respectat și celălalt principiu constituțional, prevăzut în același articol 16: „Nimeni nu este mai presus de lege”.

Este motivul pentru care, a reamintit că prima măsură, în calitate de președinte, va fi să demareze concret procedura privind desființarea imunității, în ciuda rezistenței pe care crede că o va avea clasa politică. „Vor striga că nu se poate, nu așa repede, nu de tot. Voi fi, la rândul meu, imună la rezistență lor ”, a spus Bruynseels.

Ea a reamintit participanților că tema a mai fost vehiculată de politicieni, în campanii electorale, dar uitată imediat ce s-au așezat în fotoliile oficiale. „Motivul este evident: când s-au văzut pe funcții, Președintele, miniștrii, parlamentarii au rămas, în continuare imuni, nu doar în raport cu legea, ci și, în anumite cazuri, chiar și cu bunul simț“, a spus candidatul umanist.

Ea a făcut apel la oameni să i se alăture în acesta lupta împotriva imunității, care are ca rezultat „reînnoirea radicală a politicii și societății noastre. Avem șansă să transformăm România“, a subliniat Ramona Bruynseels, referindu-se la alegerile parlamentare și locale din 2020.

Iar primul pas îl reprezintă alegerile prezidențiale în care românii pot opta, spune Ramona Bruynseels, între „un reprezentant al clasei politice actuale, care a demonstrat deja tot ce poate, și, pe de altă parte, un reprezentant al României deștepte, care vrea să se elibereze de imunități, de privilegii, de impostori ajunși în funcții prea înalte!”

Candidatul la Președinție a asemănat imunitatea cu „un lanț nevăzut al răului” care nu funcționează doar în cazul celor câteva sute de parlamentari și miniștri: „Imunitatea creează un lanț nevăzut al răului, o spirală nocivă a disprețului față de lege și de omul simplu, un mecanism toxic care leagă Palatele politicienilor de Palatele infractorilor cu gulere albe, construite de infractori cu gulerele gri care îi controlează pe cei cu gulere negre”.

Ramona Bruynseels este înscrisă oficial în lupta pentru Președinție și a intrat anul acesta în politică, odată cu decizia de a candida. Principala sa temă este lupta împotriva abuzurilor, iar cel mai important abuz, în opinia sa, este imunitatea care îi protejează pe politicieni și dă naștere la corupție.

Sursa: stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mergi sa te pupe voiculescu pentru ce margica ai scos si tu din guse, gainusa!
2
0
Femeia ar avea dreptate intr-o tara in care exista justitie functionala normal.La noi,o minima imunitate ar duce la trimiterea in puscarie a oricarui ins ce nu convine gruparilor mafiote strans legate de oamenii din justitie si eventual,de ce nu,instaurarea apoi a unei dictaturi. Musolinni ,Hitler si altii nu au fost comunisti dar ce sa vezi,au fost dictatori,si cum noi avem suficienti dusi cu pluta plus un popor dezbinat,este extrem de usor derapajul catre o forma noua de fascism sau altceva oribil.
1
0
Cine draqu se mai uita in gura strambei asteia, de cand a bagat Rusia in NATO? Proasta draqului, cu pretentii de erudita... Sofisticata si falsa.
3
0
Deci. Cum vine un procuror cu o simpatie politica si iti face un dosarel iti dai demisia si gata. Pana demonstrezi nevinovatia s-a dus drak cariera. Ca nu prea te mai voteaza lumea avand imaginea distrusa. Trebuie tratat subiectul exact ca in Germania, Franta, SUA, etc. Acolo si abuzul unui procuror e sanctionat. E un subiect greu de inteles se pare. Vrem sa controlam politicienii sa voteze legi pentru noi. Asta era si visul lui draknea, Base, Ilici, Udrea, etc. Pe deputatul Becali l-au saltat din parlament, la fel Voicu, deci se poate sa fie judecati si arestati. Daca sunt dovezi clare.
3
0
Ce atac.cu talpan fata chiar. Hai mai lasati ma n plm cu demagogi vostri. Baaaaa fraierilor presedintele nu poate da legi. LEGEA O DA PARLAMENTUL! E ca si cum furi si dupa te duci si spui da domne ancheteaza ma pe mine poate am furat eu! IMUNITATEA VOR AVEA INTODEAUNA PARLANENTARII!NU MAI PUNETI BOTUL LA VRAJEALA ASTA IEFTINA DE DEMAGOG! PRESEDINTELE DOAR PROMULGA LEGI.NU DA EL LEGI!
6
0
Zice bine chiar foarte bine pentru un sub cinci la suta. Ca in atletism este iepurele cuiva, acum sa vedem cat de in forma este acel cineva.
11
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212