REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.6° Constanța Mie., 8 Mai 2024
Anul XX Nr. 6723
14.6° Constanța Miercuri, 8 Mai 2024 Anul XX Nr. 6723
 

Bugetarii primesc o lovitură dură – tichetele de vacanță în pericol?

Bugetarii primesc o lovitură dură – tichetele de vacanță în pericol?

Replica API 4 august 2019 | 00:00 326

Lovitură usturătoare pentru bugetari! Având în vedere că mai mulți angajați la stat nu și-au primit tichetele de vacanță, un important lider de sindicat a lansat un atac dur la adresa Guvernului.

Florin Vîlnei, președintele SED LEX, spune că voucherele de vacanță sunt în pericol. Vîlnei, a explicat că unii bugetari au fost anunțați că nu vor mai primi vouchere deoarece nu mai există bani pentru a le finanța.

„Pentru că mai mulți polițiști ne-au întrebat ce va fi cu aceste vouchere și la MAI, le putem spune din surse demne de luat în considerare că momentan sunt fonduri pentru acestea, însă se va vedea ce se va întâmpla după rectificarea bugetară. După cum se cunoaște, voucherele de vacanță se acordă tuturor angajaților din sistemul de stat și au o valoare totală de 1450 de lei.

Acestea sunt destinate exclusiv pentru turismul intern și au beneficiat în anul 2018 peste 1,2 milioane de bugetari, după cum spunea la un post TV ministrul Turismului.

Până la urmă, aceste vouchere au însemnat o infuzie în turismul intern de peste 1,75 miliarde lei. Tot ministrul Turismului spunea că măsura acordării voucherelor de vacanță au făcut să crească numărul operatorilor din turism licențiați cu peste 65% în acest an față de anul 2018.

Putem spune că cei 65% funcționau la negru.

Mai afirmă domnul ministru că operatorii din turism i-au solicitat să nu se renunțe la această măsură. Credem și noi că operatorii din turism sunt mulțumiți de această măsură guvernamentală, pentru că astfel ș-au permis să facă niște prețuri de nababi pentru serviciile turistice oferite, care fie vorba între noi nu sunt de cea mai bună calitate.

Poate pe viitor Ministerul Turismului va lua unele măsuri pentru ca operatorii să nu-și mai facă de cap, poate va compara prețurile și nivelul serviciilor din alte state europene sau chiar de la vecinii Bulgari și va acționa în consecință.

Deci, momentan voucherele de vacanță pentru angajații MAI nu sunt în pericol”, a scris președintele SED LEX pe Facebook.

bugetul.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
se simte ca mata te-a facut cu un betiv lucrator la stat. Ai iesit cu retard
2
2
asta a adus basau, usr si pnl , ura intre clasele de romani, pai intrebati-va mai bine de ce nu dau patronii tichete de vacanta ca legea e si pentru ei, pantru ca sunteti fraieri si va multumiti cu 4 mici si un pet de bere la sfarsitul saptamanii!!!
4
1
Toti bugetarii sa-ti ia mecla in pula, pe tichete.
4
3
Bani de la buget care ajung la multi patroni care ii baga in buzunar fara sa dezvolte nimic. Asa cu pomeni nu vom concura pe cei care fac turism din alte tari. Primele de vacanta net superioare ii stimulau pe cei din turism sa faca oferte mai bune mai atractive pt ca altfel plecau banii la bulgari, greci, austrieci etc. Acum le vin sub forma de pomana pesedista. Asa nu prea se dezvolta turismul. Serviciile scad preturile cresc pe voucherele din impozitele noastre.
5
2
Banii pt tichete de vacanta se deconteaza hotelierilor de la Bugetul de Stat, adica din ce contribuim noi, cu totii. Stopati tichetele pt atarnatorii care lucreaza la stat!
7
6
Bugetarii nu s-au nascut cu vouchere de vacanta .Lovitura dura este pentru operatorii din turism. Nu poti pierde ce nu ai avut ...
6
1
...o veste buna pentru oamenii de rand ,care ii tin in spate pe aceste putori .
11
6
tichete de stat degeaba nu primiti? atarnatorilor!!!
9
5
Ajunge cu ticket restaurant!Dupa ce ca luati o gramada de bani degeaba sunteti in sistem degeaba mai vreti si ticket restaurant?dupa ce v ati adus rude si frecati pula la birou de 30 ani toti care v ati perindat prin institutii de stat ati luat doar banu' si atat ati inchis ochii si ati tacut pisa m as pe viitorul vostru
13
7

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212