REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.6° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
15.6° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Bușu, șeful AJOFM: Din 7000 de locuri de muncă, am reușit, anul trecut, să ocupăm 5250

Bușu, șeful AJOFM: Din 7000 de locuri de muncă, am reușit, anul trecut, să ocupăm 5250

Ana Maria Lipan 15 ianuarie 2023 | 00:00 2769

În contextul economic actual, reprezentat de lupta salariaților cu prețurile aflate într-o creștere îngrijorătoare, obținerea unui loc de muncă și menținerea lui este de o importanță capitală pentru cetățeni. Pentru a obține o viziune mai clară a procesului prin care oamenii trec pentru a se angaja am luat legătura cu Gheorghe Bușu, directorul executiv al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Constanța ce ne-a oferit un punct de vedere în acest sens, dar și un bilanț al activității agenției din ultimul an Informațiile primite de la acesta relevă faptul că situația de la Constanța este una satisfăcătoare, în 2022 înregistrându-se o rată de reușită de 75% de ocupare a locurilor de muncă disponibile.


Având în vedere faptul că inflația a înregistrat în ultima perioadă rate îngrijorătoare, pentru cetățeni este de o importanță majoră să își asigure un venit lunar stabil. Găsirea unui loc de muncă pentru șomeri este o problemă ce necesită implicarea statului, astfel încât evidența și strategiile de ocupare a forței de muncă trebuie adaptate circumstanțelor actuale. 
Am luat legătura cu Gheorghe Bușu, directorul executiv al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Constanța, care ne-a oferit un punct de vedere cu privire la situația angajărilor din Constanța și ne-a furnizat niște date oficiale pentru  activitatea instituției din 2022. Potrivit informațiilor furnizate de acesta, situația din Constanța este încurajatoare, anul trecut bifându-se 75% din numărul locurilor de muncă disponibile, fapt datorat și unei bune colaborări cu agenții comerciali. 


“Economia dictează totul în țara asta. Nu știu pozițiile de dezvoltarea acestui an. În general majoritatea șomerilor pe care îi avem în baza de date au studii mai puține, mai greu reușim să le rezolvăm cererile. Dar în cazul meseriilor care sunt căutate pe piață, șomerii își găsesc a doua zi. Noi suntem mediatori pe piața muncii și suntem foarte mulțumiți de colaborarea cu agenții economici. Anul trecut ne-am încadrat în indicatori. Am avut planificat să ocupăm un număr de 7000 de locuri și am reușit să ocupăm 5250, un proces de 75% de reușită.” 


Întrebat în legătură cu tendințele disponibilității locurilor de muncă acesta a continuat: ”Cele mai multe locuri de muncă sunt cele care apar înainte de sezonul estival, cele din sistemul HoReCa . Cele mai căutate meserii sunt în general  cele de electrician, sudor. Pe cei care nu reușesc să își găsească un loc de muncă îi chemăm la cursuri și facem reconversie profesională. Aceste cursuri de calificare profesională au la bază fundamentările de pe piața muncii în funcție de cererile pe care le au agenții economici cărora încercăm să le umplem golurile cu lucrătorii pe care îi pregătim pentru noile meserii.” 


Declarațiile Directorului Executiv al AJOFM cu privire la perioada cu rate de angajare mai mari înaintea sezonului estival sunt verificate de datele transmise de Institutul Național de Statistică ce specifică faptul că numărul şomerilor (în vârstă de 15-74 ani) estimat pentru luna iunie a anului 2022 a fost de 439.900 persoane, în scădere atât față de luna precedentă (451.000 persoane), cât şi faţă de luna iunie 2021 (443.300 persoane).
 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Răspuns pt ÎNTREBARE M-am documentat , Dnul Busu are trecut in CI , la naționalitate: r*mână. Mai pot enumera: Iohanis, Ciucă, Gorghiu, Orbán,Câțu, Bode, Chițac, Isărescu…. etc.
3
0
Aceasta institutie si salariatii din ea paraziteaza pe salarii mari bugetul fara nici un folos
10
5
salarii, care se pot numi ajutor social!?
5
3
Exista si romani la conducerea vreunei institutii de stat?
16
3

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468