REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
9.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Calul Bălan, localul preferat al lui Ceaușescu, redeschis după ce a fost cumpărat de o firmă din Brașov

Calul Bălan, localul preferat al lui Ceaușescu, redeschis după ce a fost cumpărat de o firmă din Brașov

Andreea VREJOIU 19 iunie 2023 | 00:00 9327

Restaurantul preferat al cuplului prezidențial Ceaușescu, din Neptun, Calul Bălan, s-a redeschis, fiind salvat de la ”moarte”! Societatea Sergiana Prodimpex SRL din Brașov a cumpărat anul trecut celebrul local, valoarea investiției, incluzând și costurile preluării, fiind de peste 2,5 milioane de euro.

Calul Balan, localul preferat al lui Ceausescu, redeschis dupa ce a fost cumparat de o firma din Brasov

Nu există localnic sau turist care să nu fi auzit de Restaurantul Calul Bălan din Neptun. Localul se află în sudul litoralului, într-o zonă deosebită, înconjurat de verdeață, la doar câțiva pași de mare, între stațiunile Neptun și Jupiter. Ani la rând, locația a fost închisă, însă locuitorii au fost optimiști și au sperat că într-o zi localul va fi redeschis și readus la viață. Și, iată că, acest lucru s-a întâmplat.

Producătorul de preparate din carne Sergiana din Brașov a cumpărat restaurantul Calul Bălan din Neptun.

Valoarea investiției, incluzând și costurile preluării, se situează la 2,5 milioane de euro. Inagurarea restaurantului a avut loc pe 10 iunie a.c..

Calul Balan, localul preferat al lui Ceausescu, redeschis dupa ce a fost cumparat de o firma din Brasov

Societatea Sergiana Prodimpex SRL a fost înființată în anul 1994 și are sediul în comuna Poiana Mărului din județul Brașov. De-a lungul anilor, societatea a deschis mai multe restaurante în Brașov, fiind vorba despre Sergiana din Centrul Vechi, Sergiana în Coresi, Sergiana în AFI Brașov, Casa Tudor, Ceasu’ Rău, Nec’s, La Mama Leti, Sub Cetate, Stâna Turistică și, mai nou, urmează și Calul Bălan din Neptun. Societatea este controlată de Neculoiu Aurora (30%), Cabal Sergiu (25%), Cabaș Gheorghe (15%) Cabal George (10%), Zaharia Diana Elena (10%), Neculoiu Ana Maria (10%), iar administrator al societății este Coroi Gabriela Ionela. În 2022, firma a raportat o cifră de afaceri de 180 de milioane de lei, dar și datorii de 50 de milioane de lei.

Calul Balan, localul preferat al lui Ceausescu, redeschis dupa ce a fost cumparat de o firma din Brasov

Restaurantul Calul Bălan, preferatul soților Ceaușescu

În fiecare vacanță de vară pe care o petreceau pe litoral, soții Ceaușescu nu ratau ocazia să viziteze restaurantul Calul Bălan. Fostul lider comunist organiza petreceri cu muzică ușoară și populară și își invita prietenii de peste hotare. Vestea că restaurantul Calul Bălan s-a redeschide a fost primită cu brațele deschide atât de locuitori, cât și de turiștii care petreceau în trecut în această locație unică de pe litoralul românesc.

,,Foarte bine ați făcut. Era închis de mult, păcat de așa restaurant” sau ,,În anii '90 am petrecut acolo o seară minunată, cu spectacol de muzică și dansuri populare. Abia aștept să vin și să petrec încă o seară, sub auspiciile Sergiana. Felicitări!”, spun oamenii.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cool! Sergiana de obicei fac treaba buna si da, gatesc foarte bine, mancaruri romanesti. Restaurantele din BV, Rasnov si Poiana veche sunt pline ochi.
1
0
In primul rand, anul trecut 2022, calul balan functiona, am luat masa acolo si a fost super. Noi recomandam cu incredere, personalul, meniul -bujori de vitel, , taraful de lautari au fost la superlativ singura chestie mica, a fost nota de plata.Absolut fermecator, exact ca in timpurile de mult duse.
2
0
tzeapa,betoane,mirlanie.firma din brasov vrea sa se pricopseasca dar o sa falimemteze.au taiat toi pomii,este o mizerie si neptunul,si circiuma.nu recomand.
1
14

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468