REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

CALVAR fără sfârşit: La Podul Agigea NU SE MAI LUCREAZĂ. Dacă se renunţă la restricţii, RISCUL ESTE MAJOR

CALVAR fără sfârşit: La Podul Agigea NU SE MAI LUCREAZĂ. Dacă se renunţă la restricţii, RISCUL ESTE MAJOR

Replica API 10 august 2016 | 19:04 279

CEREM DEMISIA CONDUCERII CNADNR!

CEREM DEMISIA CONDUCERII CNADNR!

Compania Naţională de Drumuri şi Poduri continuă bătaia de joc la adresa românilor! De 6 ani de zile, sezon de sezon, pe DN 39, pe Podul de la Agigea este nenorocire! Firma contractată să reabiliteze podul nu a terminat nici până în prezent lucrările începute acum 6 ani, iar conform informaţiilor noastre, absenţa muncitorilor de la lucrare este cauzată de lipsa plăţii acestora ori a companiei desemnată de CNADNR să se ocupe. Întrebaţi cum stau lucrurile, cei de la CNADNR tărăgănează un răspuns, în schimb, au catadicsit să îi transmită primarului din comuna Agigea o informare cu privire la restricţiile de trafic care sunt în continuare menţiune pe pod şi care tranformă circulaţia într-un adevărat calvar.

Astfel, CNADNR informează că una din hobanele încă neînlocuite ar putea ceda, motiv pentru care proiectantul Iptana a solicitat menţinerea restricţiilor impuse încă din data de 15 octombrie 2015 (!!!), adică circulaţie pe două benzi, viteză maximă de 50 km/h şi restricţie pentru autovehiculele de mare tonaj, în caz contrar, există „RISC MAJOR de scoatere totală din uz a podului”.

Documentul transmis de CNADNR în atenţia Primăriei Agigea, ca răspuns la întrebările administraţiei publice locale, a fost publicat de cotidianul „Replica” de Constanţa încă de ieri, în ediţia electronică. Nu au întârziat să apară reacţiile în mediul online, din partea cetăţenilor indignaţi de perpetuarea calvarului, dar şi două comentarii pe care le vom reda, după cum urmează:

1. „EXISTA PODUL NOU DAR VOI DE LA REPLICA SUNTETI RETARDATI PENTRU CA UITATI MEREU DE EL,CHIAR DACA S-AR CIRCULA NORMAL PE PODUL DE LA AGIGEA TRAFICUL SE BLOCHEAZA IN EFORIE ,O DEMITERE A UNUI DIRECTOR NU REZOLVA PROBLEMA IDIOTILOR ,IN 6 ANI S-AU SCHIMBAT DIRECTORI DE CITEVA ORI DAR PROBLEMA A RAMAS SI VA RAMANE IN CONTINUARE”.

La această postare, semnată „drumar”, facem precizarea că ştim de existenţa noului pod, precum şi a rutelor ocolitoare, pe care în nenumărate rânduri le-am publicat, pentru informarea cetăţenilor. Însă, acest pod nou şi rutele ocolitoare nu justifică cei 6 ani în care nu s-a reuşit găsirea unei soluţii privind starea vechiului pod, de ce nu au fost finalizate (de 6 ani!) lucrările la pod şi de ce nu doresc autorităţile (CNADNR mai exact) să spună, deschis: au fost abandonate lucrările din cauza neplăţii sau altul este motivul?

2. Un alt comentariu, din care înţelegem că ni se transmite o ameninţare „preietenească, în glumă”, este: „PTReplica PODUL AGIGEA este un subiect atat de fierbinte ca ar trebuii o asociere cu PROTV ANTENA3 ROMANIATV REALITATEATV iar DNA-ul ar trebuii sa se autosesizeze cu privire la acest aspect.PS” (n. red. – greşelile nu ne aparţin!), semnat „lex”. Faţă de acest comentariu, precizăm că interesul presei, fie că este vorba despre televiziuni centrale ori de presa locală, izvorăşte din interesul LEGITIM al cetăţenilor de a fi informaţi şi ca urmare a PLÂNGERILOR cetăţenilor cu privire la situaţia podului, la care se adaugă şi demersurile autorităţii locale pe a cărei rază se află construcţia, şi anume Primăria Agigea (după cum reiese şi din documentul publicat de „Replica”).

Mai adăugăm şi faptul că, în ciuda insistenţelor noastre de a afla de ce nu se mai lucrează la Podul Agigea, de la secretariatul CNADNR (Bucureşti) am fost informaţi, de câteva zile încoace, că directorul general (Cătălin Homor – n.r.) este în şedinţe sau... „răspunsul a fost pregătit, este la semnat”, la acelaşi director „aflat în şedinţă”. La Constanţa, de la Regionala de Drumuri şi Poduri subordonată CNADNR, unde director este Marin Dima, precizăm că informaţiile nu pot fi furnizate. Marin Dima ne-a declarat, în mai multe rânduri, că nu poate da relaţii cu privire la pod, invitându-ne, de fiecare dată, să ne adresăm „şefilor de la Bucureşti”.

Ca situaţia să atingă „culmile transparenţei”, facem precizarea că nici prefectul judeţului Constanţa, Adrian Nicolaescu, nu mai poate fi abordat de circa o săptămână, fiind „în şedinţe”. În schimb, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Constanţa ne-a precizat că „a auzit şi el” că problema absenţei muncitorilor la lucrarea de la Podul Agigea ar fi cauzată de o neplată.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108