REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.7° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
14.7° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Camera de Corpuri Delicte a Gărzii de Coastă Constanța, plină cu mașini de lux. Video

Camera de Corpuri Delicte a Gărzii de Coastă Constanța, plină cu mașini de lux. Video

Andreea VREJOIU, M.P. 11 ianuarie 2023 | 00:00 6501

Peste 100 de autoturisme de lux, ce depășesc ordinul sutelor de mii, dube, TIR-uri și bărci se află în curtea Gărzii de Coastă din Constanța. Fie că vorbim de autovehicule folosite în contrabanda cu țigări sau care figurează ca fiind furate în spațiul UE, utilizate fraudulos, toate își așteaptă soarta în spațiul destinat parcării autoturismelor indisponibilizate de către polițiștii de frontieră, din Camera de Corpuri Delicte a Gărzii de Coastă, în prezent fiind un număr de aproximativ 120 de autoturisme. Printre mașinile confiscate există și vedete, cum este un BMW i8 în valoare de 262.000 de lei sau un Audi A8 în valoare de 750.000 de lei.

În curtea Gărzii de Coastă din Constanța, de pe strada Zmeurei, numărul 3, se află un adevărat parc auto format din mașini, dube, dar și tiruri, toate fiind confiscate în urma acțiunilor desfășurate de către polițiștii de frontieră constănțeni.

Reporterii Replica au luat ”pulsul” autovehiculelor și au vorbit cu comisarul șef Petrică Baicam pentru a afla mai multe despre istoria acestora.

Comisarul șef a acceptat să ne prezinte bijuteriile pe patru roți, multe dintre ele parcă îți ”iau” ochii.

,,Numărul mașinilor pe care îl avem este unul foarte mare, aproximativ 120. Avem autoturisme care au fost ridicate în mai multe cazuri: contrabandă cu țigări, furturi, dar și alte spețe. Ele sunt indisponibilizate, sunt sigilate, și așteaptă soluția în fiecare caz.”, a declarat Petrică Bacaim, comisar șef la Garda de Coastă.

Video:

Vedetele parcului auto depășesc sute de mii de euro

Desigur, vedetele parcului auto sunt un Audi A8, fabricat în 2022, căutat de autoritățile din Germania, aflat în posesia unui cetăţean român, dar și un BMW i8, evaluat la aproximativ 262.000 lei, care figurează ca fiind semnalat furat, alertă introdusă de autorităţile din Norvegia.


,,Cele mai scumpe autoturisme pe care le avem, în prezent, sunt un BMW i8, avem și un Audi A8, un Volkswagen Touareg din 2022.  Majoritatea autoturismelor ridicate sau implicate în dosare de contrabandă cu țigări, autoturisme care figurează furate în spațiul Uniunii Europene.”, a mai spus acesta.

Cel mai vechi autoturism se află în Camera cu Corpuri Delicte încă din anul 2001

Autoturismele cu sute de cai putere pot sta chiar și ani buni în parcarea sau în garajele instituției. Cel mai vechi autovehicul datează din anul 2001.

,,Cel mai vechi autoturism este un camion care a fost ridicat în anul 2001, plin cu țigări de contrabandă. Există un flux continuu de intrare-ieșire din camera de corpuri delicte a Gărzii de Coastă, ne ocupăm permanent pentru punerea în aplicare a soluțiilor care vin de la unitățile de parchet și instanțele judecătorești.”, a spus Bacaim.

Au existat și cazuri în care autoturismele au fost avariate de oameni. ,,Din păcate, au fost și astfel de cazuri în care persoane au intrat și au avariat mașinile. Cele mai multe cazuri au fost obiecte aruncate în geamuri”, a conchis Bacaim.

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218