REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

CÂND se vor DESCHIDE restaurantele la Constanţa!

CÂND se vor DESCHIDE restaurantele la Constanţa!

Replica API 3 ianuarie 2021 | 00:17 12505

După 42 de zile în care a fost sub carantină zonală, Constanța revine la restricțiile specifice stării de alertă, actualizată prin Hotărâre de Guvern. Municipiul a ieşit din carantină vineri, 1 ianuarie, începând cu ora 20:00. Autorităţile iau în calcul redeschiderea restauratelor, însă în anumite condiţii.

Astfel, cetățenii municipiului, dar și cei care tranzitează sau se află în Constanța, nu vor mai fi nevoiți să completeze declarații pe propria răspundere, în intervalul orar 05:00 – 23:00. Vor rămâne în vigoare restricțiile de circulație existente la nivelul întregului teritoriu național, în intervalul 23:00 – 05:00. Mai jos, pot fi consultate modelele de declarație și adeverința angajator.

Ieșirea municipiului Constanța din carantină înseamnă și ridicarea restricțiilor impuse pentru centrele comericale. Începând de sâmbătă, 2 ianuarie a.c., ele vor putea funcționa și în zilele de weekend și în sărbătorile legale. Programul de funcționare se va încheia, cel mai târziu, la ora 21:00.

Activitatea unităților de alimentație publică de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, este interzisă. Acestea își vor relua funcționarea, dar doar pe terase, măsură care, de altfel, se aplică la nivelul întregului județ, întrucât recent a fost constatată oficial de CJSU rata de incidență de peste 3/1.000 locuitori pe județul Constanța.

În ce condiţii se deschid restaurantele

NOTĂ: Restaurantele vor fi deschise la interior DOAR dacă, la 14 zile de la constatarea incidenței peste 3/1.000 locuitori, aceasta va fi mai scăzută față de indicele amintit. Spre exemplu, dacă pe data de 14 ianuarie a.c. rata de incidență va fi între 1,5/1.000 și 3/1.000, atunci restaurantele vor fi deschise și la interior, la o capacitate de 30%.

Toate prevederile aplicabile pentru un județ în care a fost constatată rata de incidență peste pragul de 3/1.000 de locuitori, pot fi consultate AICI, în Anexa 4 a Hotărârii nr. 120 a CJSU

La data de 1 ianuarie a.c., rata de incidență pe municipiul Constanța este de 4,42. Rata a scăzut constant în ultimele săptămâni, cu precădere în ultimul ciclu de carantină propus de CJSU și avizat de autoritățile centrale.

Pe 20 noiembrie, ziua în care municipiul a intrat în carantină, rata de incidență era de 9,35. La începutul celui de-al doilea ciclu de carantină, pe 4 decembrie, rata de incidență a consemnat o creștere – 10,33 . Iar pe data de 18 decembrie, când Constanța a pornit în a treia etapă de carantină, rata înregistra un indice de 8,65.

„Am avut parte de o lună și jumătate cum nu și-a dorit cineva vreodată. Știu că a fost frustrant pentru mulți constănțeni să se simtă limitați, obligați să respecte niște prevederi dure. Dar a fost singura soluție pentru revenirea la o stabilitate. Măsurile au avut un caracter gradual, astfel încât, după fiecare nou pachet de măsuri sau după fiecare intensificare a acestora, să putem evalua rezultatele și să decidem dacă este nevoie, sau nu, de pasul următor.

Sunt conștient că Instituția Prefectului nu a câștigat capital de imagine, nu a împăcat multă lume, dar nu acesta este obiectivul nostru. Rolul autorităților este să ia măsurile necesare siguranței cetățeanului, chiar dacă acestea, uneori, sunt nepopulare. Iar, pe această cale, le transmit constănțenilor să fie în continuare resposabili, pentru că amenințarea nu a trecut. Dacă rata de infectare va crește, din nou, nu excludem reintrarea în carantină. Totuși, sper că oamenii au văzut cât de obositor este să trăiești sub o astfel de presiune, timp de o lună și jumătate, iar acest lucru poate cântări mult în acțiunile lor viitoare, care vor fi ceva mai cumpătate și rezervate. Închei prin a vă ura un an nou bun și să nu uităm că mai trebuie să avem răbdare. Așa cum mulți au spus-o, simțim că suntem la începutul sfârșitului acestei pandemii. Până învingem, împreună, acest flagel, fac apel la conștiința voastră și la resposabilitatea fiecărui constănțean”, a declarat Silviu – Iulian COȘA, prefectul județului Constanța.

D.M.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Atata le ati inchis iar deschis iar inchis ca nici nu cred ca de vor mai deschide multe ca nu se stie ce se intampla si iar le inchid. ATI distrus economia si oamenii cu kkt ul vostru de carantina
4
2
Tineti-le inchise! Sursa principala a raspandirii virusului sunt aceste bombe patronate de niste borfasi cocalari, hoti, neplatitori de taxe, evazionisti!
11
2
Inchideti tot ,inchideti toate restaurantele ...spalarea asta de bani
10
2
Catre Amicul Kjkk:ba zebzecule in primul Rand Psd-ul Nu are Nici'o vina in asa ceva in Magaria de Carantinare Adevaratii Vinovatii sunt cei de la Ciuma Galbena de PNL-isti Tampiti astia Prin Prostul de Presedinte PNL Constanta Bogdan Hutuca si postacii de Animale de Vergil Chitac primarul Constantei si sluga lui Diavolul impelitat de Prefect al Constantei Silviu Cosa o sulita i as infige in capul lui prost lui Silviu Cosa astia trei a Nenorocit Constanta Bagand-o in Carantina Fuck Ciuma Galbena de PNL-isti eu si maica-mea Detestam Ciuma Galbena de PNL-isti asa ca Shut up Fanaticule PNL
5
10
Cel mai penibil prefect care l a avut C ta !
11
2
pe cine sa strunesti- cei ce vor distractie maxima sa nu primeasca ajutor medical- sa boleasca acolo unde s-au distrat.
6
3
Sa te chis la gingii
1
2
se vot deschide in 17 Iunie 2025.
8
1
Cat pwla mea va mai jucati cu libertatea, drepturile si vietile noastre, bai gunoaielor ? Ce mortzii vostri, faceti alba neagra cu noi ? Sa nu uitati ca va aflati vremelnic in functii si ve-ti ajunge tot in strada, in comunitate si ve-ti fi scuipati in ochi de cetateni. Aici nu e vorba de lipsa de popularitate, ci de lipsa de viziune si eficienta a masurilor economice si sociale pe care le luati, pe genunchi, in detrimentul calitatii vietii romanilor, ti-ai dreak de nemernici !
18
9
..sa nu se mai deschida...IN VECI...aici au loc fel de fel de smecherii...soparlarii...oameni adunati..ca sa stea la mncat de...ka....kat..oameni faramama fara tata..adunaturile societatii bolnave in care traim...fara carciumi ..n-au aer n-au viata..la munca.. nu la ...praduiala...
17
7
Articolul este inexact. In judet se aplica anexele 2, 3 sau 4 din hotararea 120 corespunzatoare ratei de incidenta din fiecare UAT. Cititi cu atentie hotararea si vedeti ca una spuneti voi si alta prevede cadrul legal!! Mai precis, legea permite ca intr-o localitate cu 1 la mie incidenta sa se deschida restaurantele la interior cu nax 50% din capacitate.
7
2
cofetarii si pizzarii in loc de restaurante ,voi promovati consumul de alcool?
9
8
Faceti cum stiti, dar deschideti odata la "Spanzuratu", pe Str Gladiolei 5A...
8
4
deschise,inchise,deschise,inchise...pana cand afacerea se inchide.Pt urmatorii 2 ani afacerea restaurant tb uitata.Cine e destept se orienteaza la altceva pana trece nebunia cu covidul,altfel,bani aruncati
11
1
care impozite ba baiatule? esti vreun patronel cipan ofticat? crezi ca nu cunoastem manglele voastre? dupa fiecare sezon declarati faliment si deschideti alte firme? cate bonuri fiscale eliberati la restaurante sau cluburi? cati angajati aveti cu acte in regula? cautati orice modalitati sa ocoliti taxele si o bagati pe asta cu impozitele pentru necunoscatori! Dusu sponsorul lui Stelica doneaza ca un nebun de zici ca s a intalnit recent cu Isus, dar nu e asa, daca donezi ai reducere de taxe masive. Asta e legea de cacat. Si va mai plangeti ca nu avem autostrazi.
22
7
Restaurantele se deschid cand vrea pula lui Arafat fatalaul.El spune ca la pulavara undeva prin 35 iulie 2022.Atunci asteptati pana ii se scoala pwlla fatalaului de palestinian si va da drumul la carciumi.Vedeti ce inseamna sa fii prost ca mine si sa astepti sa fii condus de alti.
19
5
Fara carciumile machidonilor.
27
10
Vreau nunta macedoneasca de 400persoane
18
11
Minte creata precum crestele carpatilor!
8
2
Ce carantina ba snobilor? Va plangeti ca sunteti saraci dar stati in cafenele toata ziua...la munca nu va duceti putorilor? Am dat de voi si prin strainatate si erati niste putori oribile de parca voi ati dat gaura la macaroane.
25
7
Sunte-ti incompetenti,lauti decizii restrictive idioate, falimentand sute de afaceri. Afaceri prefectule de pe urma carora statul incasraza impozite din care voi primiti salarii nesimtite.Aveti la indemana sute de politisti si legile si nu sunteti in stare sa struniti cateva sute de nesimtiti care incalca regulile.De ce nu ii inchideti doar pe cei care nu respecta restrictiile, va e frica ca va dau in gat ca mancati si beti moca la ei? De ce nu luati masuri impotriva lui Teodosie,jegul care indeamna la anarhie?Nu aveti curaj si demnitate,nu meritati sa va platim, nu aveti rusine! Incapabililor
39
7
Terminati cu idiotenia asta
19
7
A fost carantina la Constanta ?
34
3
Cand o sa va vaccinati atunci
15
6
Jegurilor.
16
4
Asta a invatat sa ameninte ca baga iar carantina ca Werner! Ba slugoiule cred ca iti depasesti atributiunile! Nu te intereseaza ce zice lumea? Asa ziceai si cand erai la Anaf ca nu te intereseaza cand luai plicurile cu bani! Si acu Dna e pe urmele tale! Nu te mai da ce nu esti ca zile multe nu mai ai !
40
5
Dupa ora 20 vineri veniti sa vedeti cum sug pula lui klaus,orban,vela,arafat.
21
17
Domnu Cosa, mars in pula mea de aici. Ati luat masuri aplicate de nimeni, ne-ati luat pe toti de prosti, in timp ce oamenii mergeau la biserica, la plaja, si la petreceri. V-ati pisat pe noi luav-as familia-n pula.
48
7
de vina este PSD-ul
34
13

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108