REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

CAPTURĂ la Penitenciarul Poarta Albă: Gardienii au găsit 35 de telefoane!

CAPTURĂ la Penitenciarul Poarta Albă: Gardienii au găsit 35 de telefoane!

Replica API 27 octombrie 2013 | 00:00 97

150 de jandarmi, prezenţi la percheziţii

150 de jandarmi, prezenţi la percheziţii

S-a dat alarma la Penitenciarul Poarta Albă! Sirenele maşinilor de jandarmi au răsunat în toată unitatea de detenţie. Atât la Penitenciarul Poarta Albă, cât şi la Secţia exterioară Valu lui Traian s-a desfăşurat un exerciţiu de alarmare, la care a participat întreg efectivul de funcţionari publici cu statut special din cadrul unităţii, în colaborare cu 150 de cadre ale Grupării Mobile de Jandarmi "TOMIS" Constanţa, conform Planului de cooperare al Penitenciarului Poarta Albă cu unităţile locale subordonate MAI, pentru îndeplinirea în comun a misiunilor. Toate camerele deţinuţilor au fost răvăşite sâmbătă dimineaţa de oamenii legii.

Cu ocazia acestei acţiuni, au fost efectuate exerciţii privind situaţii tactice operative cu potenţial destabilizator, precum şi percheziţii generale asupra persoanelor private de libertate, a camerelor de deţinere, a secţiilor şi a altor locuri unde acestea au acces. În urma percheziţiilor efectuate au fost descoperite un număr de 35 telefoane mobile, 1 cartelă SIM, 2 încărcătoare telefon mobil şi 2 acumulatoare telefon mobil.

Telefoanele au fost găsite sub saltele

"Astfel de acţiuni vor continua şi au drept scop dezvoltarea abilităţilor personalului şi a capacităţii de intervenţie rapidă pentru soluţionarea eficientă a incidentelor critice şi operaţionale, dar şi menţinerea unui grad ridicat de siguranţă a locurilor de deţinere. Telefoanelel au fost găsite în diverse locuri greu accesibile şi apropae invizibile la prima privire.Telefoanelel au fost găsite sub saltele, sub mese, scaune. Altele au fost identificate în spatele televizioarelor. Toate camerele au fost verificate. Sâmbătă a fost percheziţie generală", a declarat, pentru "Replica", Gabi Botezan, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Poarta Albă. Eradicarea fenomenului introducerii de obiecte interzise în penitenciare reprezintă o prioritate, atât a conducerii Penitenciarului Poarta Albă cât şi a sistemului administraţiei penitenciare, activitatea de astăzi fiind parte integrantă dintr-o serie de acţiuni menite să prevină şi să combată acest fenomen.

Citeşte şi:

http://www.replicaonline.ro/controale-la-penitenciar-13-telefoane-ascunse-in-doua-pet-uri-de-pepsi-descoperite-la-valu-lui-traian-124049/

A.V.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108