REPLICA ONLINE CONSTANTA

14° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
14° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Caracatiţa femeilor primar din Constanţa îşi întinde tentaculele. Ce obstacole întâmpină din partea bărbaților?

Caracatiţa femeilor primar din Constanţa îşi întinde tentaculele. Ce obstacole întâmpină din partea bărbaților?

Replica API 11 mai 2020 | 00:00 3620

Pot ocupa femeile poziții de conducere? Este România capabilă să asigure un climat sănătos femeilor ce doresc să se implice mai mult în localitatea pe care o reprezintă? Acestea ar fi doar câteva întrebări la care va răspunde acest articol. Subiectul este reprezentat de femeile ce ocupă funcția de primar în localitățile din județul Constanța. Poți număra pe degete aceste exemple.

Ar fi într-un număr de șapte la mai mult de 60 de localități. Este vorba despre Adamclisi, Cumpăna, Grădina, Ion Corvin, Mihail Kogălniceanu, Rasova și Saraiu. Mai jos puteți citi părerile femeilor ce conduc destinele localității din care fac parte.

Mariana Gâju: Femeile să aibă mai multă încredere în forțele proprii

Mariana Gâju

„Femeile primar ar trebui să aibă mai multă încredere în forțele proprii. Trebuie să aibă încredere și să muncească în echipă ca să poată dovedi că pot avea rezultate ca ale unui bărbat. Uneori acestea sunt mai bune ca ale unui bărbat. Eu fac politica cumpănenilor. De fapt nu este politică. Încerc să fac administrație publică alături de consilierii locali, indiferent de culoarea politică pentru binele locuitorilor din comuna noastră. Partidul meu se numește Cumpăna. Femeile trebuie să facă parte dintr-o formațiune politică care la un moment dat vine să sprijine campania de o lună de zile, dar în rest nu mai ești în campanie, ești la muncă. Cum o face orice privat pentru societatea lui, așa trebuie să gândească un manager pentru administrația publică pe care o reprezinți. Este munca pe care o iubesc, îmi place ceea ce fac și de aia rezist la atâtea lovituri, mizerii care din păcate există. Dar nu îmi este rușine să mă duc să cer ajutorul pentru localitatea mea. Primarul nu face niciodată ceva singur, se consultă cu oamenii.”, a declarat primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju.

Dorinela Irimia: A fi primar nu este o profesie, ci este o îndatorire

Dorinela Irimia

„Este corect să existe întotdeauna o competiție. Important este să îți placă ceea ce faci, să fii devotat. Sunt momente și momente. Eu cred că acolo unde este voință poți schimba localitatea. Important este să îți dorești. Eu sunt împăcată că în cele două mandate am încercat să implementez toate proiectele care au stat la îndemână, să schimb imaginea localității. Mi-aș fi dorit să fac mai multe proiecte, însă sperăm ca în viitor să putem continua. La noi se practică acele „șicane”, însă am privit acest lucru ca pe o competiție și întotdeauna câștigă cel care are merite. Omul odată la patru ani taxează primarul. Nu pot spune că pot mulțumi toți oamenii, însă sunt mulțumită și împăcată cu mine că am încercat să realizez tot ceea ce mi-am propus. A fi primar nu este o profesie. Este o îndatorire”, a declarat primarul comunei Saraiu, Dorinela Irimia.

Cicilia Șerbănescu: Pentru alegerile viitoare vor candida mai multe femei la primării

Cicilia Şerbănescu

„Eu zic că m-am descurcat bine în Adamclisi. Nu cred că mi-a fost atât de greu ca să fac o comparație între a fi primar bărbat sau primar femeie. Nu aș pune pe seama asta dacă te poți descurca sau nu. Am avut contracandidați la primărie femei. În ultimul timp am observat că destul de multe femei încearcă să ocupe funcții înalte. Este un lucru bun. Eu consider că se pot descurca femeile la fel de bine ca bărbații, poate chiar uneori și mai bine. Pentru alegerile ce vor urma am văzut că pe la localitățile din jurul nostru că pentru primărie vor candida și femei. Mi se pare un lucru încurajator. Contează ce faci pentru localitate, contează să ai voință și să ai și oameni cu care poți face o echipă. Femeile știu să gestioneze astfel de situații. Femeile pun mai mult suflet decât bărbații. Văd acest lucru ca și cum și-ar apăra familia. Cred că este un plus pentru femei”, a declarat primarului localității Adamclisi, Cicilia Șerbănescu.

Petruț IACOB

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pe pitzi de la Kogalniceanu, nu? Alaturi de catelul vice?
1
0
de la ion corvin. O frumusete !
1
0
...e plina lumea de..nebune...zice un cantec...
6
0
e un titlu foarte frumos cel care a pus cred ca nu suporta femeile ori e gei lasind la oparte aceasta treaba femeile daca si -ar facea partidul lor Iohanis nu ar mai fi presedinte luna urmatoare pentru cita ura si zinzanie baga intre oameni femeile nu l-ar mai lasa sa conduca l-ar suspenda si l-atr si judeca chiar daca nu s-ar prezenta la tribunal sa ca femeilor facetiva partid ca sunteti multe si nu proaste si nici mafiote ca daca erati mafiote cum spune prostanacul multi erau exzecutati la figurat ziarul asta al cui e votati PNL
3
2
Titlul este complet imbecil. ,,Caracatita '' este o eticheta, care s-ar potrivi mai degraba guvernului.
7
0
Nu inteleg cum de lasa acest ziar sa dea comenturi de la unele animale ca cei de la 03:12 si 05:17. se descalifica si ziarul dacas nu le filtreaza pe cele de la aceste specii.
1
4
Bine ca le dai pamanturi la tigani pe spaga. La fel a facut si Mazarache si a ajuns la cusca, te asteapa sa-i platesti si tu furturile.
10
2
Sa ajungem pe mana femeilor.
5
2
Stai la rand, coada-i lunga !
5
5
De mancatoare de copii,sper ca nu faceti si voi ca madame Hillary Clinton!
7
3

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272