REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° ConstanÈ›a Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.3° ConstanÈ›a Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Cardiganul verde purtat de Kurt Cobain în timpul concertului ''MTV Unplugged'', scos la licitaţie

Cardiganul verde purtat de Kurt Cobain în timpul concertului ''MTV Unplugged'', scos la licitaţie

Replica API 23 octombrie 2019 | 00:00 386

Kurt Cobain

Sursa foto: juliensauctions.com

Legendarul cardigan din lână verde purtat de Kurt Cobain în timpul concertului ''MTV Unplugged'' susţinut de trupa Nirvana în 1933 va fi scos din nou la licitaţie în această săptămână, potrivit AFP.

Având un preţ de pornire de 50.000 de dolari, cardiganul, pe care sunt vizibile urme ale unor arsuri de ţigară şi care reprezintă un obiect emblematic pentru fanii legendarului artist grunge, ar putea fi vândut cu o sumă cuprinsă între 200.000 şi 300.000 de dolari, potrivit estimărilor casei de licitaţii Julien's Auctions.

"Kurt a creat look-ul grunge, nu a purtat niciodată ţinute de scenă", a declarat pentru AFP Darren Julien, directorul executiv al Julien's Auctions. "Acest cardigan este apogeul tuturor ţinutelor pe care el le-a purtat vreodată''.

Semn că rockul a ajuns la maturitate, obiectele asociate acestui gen muzical sunt din ce în ce mai căutate de colecţionari, aşteptaţi să participe în număr impresionant la licitaţia ''Icons & Idols: Rock'N'Roll'', organizată la New York, precum şi online, pe 25 şi 26 octombrie, şi care propune spre vânzare un număr de 700 de obiecte.

Altă piesă de rezistenţă a acestei licitaţii, chitara Fender Mustang pentru stângaci utilizată de Kurt Cobain în timpul turneului ''In Utero'', s-ar putea vinde pentru o sumă de până la 500.000 de dolari.

Concertul ''Unplugged'', înregistrat de Nirvana pentru postul de televiziune MTV în 1993, este cu atât mai memorabil, întrucât acel show a avut loc cu şase luni înainte de sinuciderea cântăreţului american Kurt Cobain, la vârsta de 27 de ani, iar albumul conţinând înregistrarea a fost pus în vânzarea abia după moartea sa.

Artistul, care lupta cu depresia şi dependenţa de droguri, s-a declarat îngrijorat în faţa prezentatoarei de televiziune Amy Finnerty de reacţiile publicului, crezând că spectatorii nu au apreciat acea sesiune acustică.

"Kurt, ei te cred un fel de Iisus Hristos'', l-a liniÅŸtit jurnalista TV.

Este pentru a doua oară când cardiganul purtat de Kurt Cobain în acel concert este scos la licitaţie, după ce a fost achiziţionat contra sumei de 137.500 de dolari în noiembrie 2015 prin intermediul aceleiaşi case de licitaţii.

"Rock'n'roll-ul este cea mai nouă piaţă în artele frumoase", a precizat Darren Julien. "Generaţia Y începe să colecţioneze, iar ei nu colecţionează Monet sau Picasso".

Angajaţii din domeniul financiar de pe Wall Street sunt, în opinia acestuia, principalii cumpărători ai acestui nou gen de obiecte scoase la licitaţie şi ''chiar fondurile de investiţii au început să achiziţioneze obiecte legate de lumea rockului pentru a-şi diversifica portofoliul de clienţi''.

Printre obiectele propuse la licitaţie în această săptămână figurează o vestă de catifea purtată de Michael Jackson cu ocazia celei de-a 65-a aniversări a actriţei Elizabeth Taylor, chitare care le-au aparţinut lui Elvis Presley, Paul McCartney şi Madonna, precum şi manuscrise ale versurile unor melodii ca ''Mr. Tambourine Man'', de Bob Dylan. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108