REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
17.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Care sunt RASELE de câini AGRESIVE, predispuse la ATACURI în rândul COPIILOR!

Care sunt RASELE de câini AGRESIVE, predispuse la ATACURI în rândul COPIILOR!

Replica API 6 noiembrie 2021 | 00:10 8384

Cazul șocant de la Mangalia, în care un copil de numai 3 ani a fost ucis, joi, de câinele familiei, din rasa Presa Canario, încadrată ca agresivă, a pus pe gânduri toată opinia publică, în condițiile în care incidentul nu este singular. Recent, în luna octombrie un caz similar s-a petrecut la Arad, când o fetiță și bunicii ei au fost atacați de câinii pe care îi creșteau, aceștia devenind agresivi, iar cazurile tind să se tot repete. Grav este că în majoritatea cazurilor, atacurile sunt produse de câinii care aparțin familiei.

Sursa foto: mândri.ro

În cazul incidentului de la Mangalia, a fost vorba despre un câine din rasa Presa Canario, un câine musculos cu o personalitate puternică, această rasă a fost inițial utilizată la luptele de câini. Românii fiind mari amatori și iubitori de animale au tendița să uite aspecte importante când vine vorba de achiziția unui patruped și combină afinitatea pentru o rasă de câine agresiv cu prezența copiilor sub același acoperiș sau găsesc ca fiind sigur, țarcul din incinta curții casei în care locuiesc.

Conform Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 55/2002 privind regimul de deținere a câinilor periculoși sau agresivi, rasele de câini periculoși sunt cele din categoria I (câini de luptă si de atac: Pitbull, Boerbull, Bandog si metiși lor) și cele din categoria a II-a (rasele American Staffordshie Terrier, Tosa, Rotweller, Dog Argentinian, Mastino Napolitano, Ciobanesc Caucazian, Cane Corso, Mastiff si metișii lor). Cu toate acestea, toate rasele de câini sunt susceptibile de a musca sau de a răni, dar recomandarea ar fi să se recunoască din timp situațiile potentiale de pericole.

adevarul.ro

Alegerea rasei „potrivite” sau evitarea rasei „greșite” nu ne scutesc procesul de a-i învăța pe copii cum să interacționeze cu un câine în condiții de deplină siguranță sau de a nu îi invada spațiul.

Românii fruntași în Europa cand vine vorba de posesia de animale de companie

În urmă cu câțiva ani, statisticile arătau că românii erau europenii cu cele mai multe animale de companie, unde peste 50% dintre acestia aveau un câine ca animal de companie.

Gelu ACCELEANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Potaia se spala pd karici cu limba si apoi se pupa pe gura cu stapanul !
0
0
Ii da la limbi la Savaryna SAVARELA lynga-lynga LYNDABELYNDA
1
1
Esti in idiot ! De ce sa ajut copii unor vaci puturoase, copii unor lenesi, care stiu doar sa si-o traga fara a se gandi la consecinte ! Este problema fiecaruia unde isi culca cainele ! Taranii care gandesc ca tine ar trebuii sa nu aiba dreptul la comentarii ! Dar, vad aici ca nivelul de inteligenta al multora , este foarte redus !
6
2
Potaile trebuie sa stea-n kusca si lant in ograda, nu-n pat cu doamna sa-i d ea llimbi la cherhana !
9
15
Retardatii care au caini de obicei nu doar ca ii tin in casa si ii pun la masa sa le linga din farfurie, dar dorm si cu ei in pat. Minti bolnave, daca ar fi sa ajute un copil sarman sau un om al strazii, nu ar face-o, dar pt o javra baga bani la greu si pun in pericol viata propriilor copii. Anormali, clar! Iubitorii de animale sa invete intai sa le pese de semenii lor si apoi sa trateze un animal ca pe un om, sa il puna in pat etc, ca asa se intampla tragedii.
12
11
Sunt multi oligofreni imputiti care tin caini in case.
16
27
Explica-ne logica ta de cap de .ula
7
8
Ce are in cap, dar o javra de caine. Unii mai stau si cu ei in casa, cred ca fac si sex cu ei
16
27
este ca detinatorii de astfel de rase din clasa 1 si 2 sa fie inregistrati la politie si sa faca si un examen psihiatric ca sa detina un astfel de caine.Caini din clasele 1 si 2 sunt echivalentul unei arme cu glont daca cainele este invatat sa fie agresiv.
35
7
acesti caini au in gena
20
14
Nu exista rase de caini violente idiotilor,ajung sa fie asa datorita stapanilor
45
25
Ar trebui sa platesca impozit mari pentru javre.
37
30

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468