REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Cârjaliu, supărat că fostul edil Ioniţă scapă basma curată după ce a condus fără permis

Cârjaliu, supărat că fostul edil Ioniţă scapă basma curată după ce a condus fără permis

Replica API 23 octombrie 2013 | 00:00 175

Dosarul care nu-i dă pace primarului din Agigea

Dosarul care nu-i dă pace primarului din Agigea

Ion Ioniţă, fostul primar din Agigea, ar putea scăpa basma curată după ce, în urmă cu şapte ani, a condus pe drumurile publice un autoturism, deşi avea permisul suspendat. Cu toate astea, procurorul de caz i-a dat neînceperea urmării penale (NUP), şi nu o dată, ci de două ori.

Potrivit anchetatorilor, pe 19 decembrie 2006, Ion Ioniţă a condus un autoturism deşi avea permisul suspendat. Cu această ocazie, primar pe atunci, Ioniţă l-ar fi rănit pe consilierul local de la acea vreme, Cristian Cârjaliu, actualul primar al localităţii Agigea, care venise lângă maşina lui. Cârjaliu l-a acuzat pe Ioniţă că l-ar fi luat pe capota maşinii, parcurgând astfel o distanţă de aproximativ trei metri. Anchetatorii au trimis dosarul la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa, iar procurorul de caz a dispus neînceperea urmăririi penale (NUP) pentru fostul edil. Cârjaliu a contestat în instanţă decizia de NUP, iar judecătorii au dispus începerea urmăririi penale. Dosarul s-a întors la procuror, însă acesta a dat aceeaşi rezoluţie, NUP. Cârjaliu a formulat, din nou, plângere împotriva rezoluţiilor sau ordonanţelor procurorului de netrimitere în judecată, pe 19 august 2013, la Judecătoria Constanţa. "Nu ştiu de ce i-a dat NUP, în condiţiile în care, în decurs de două luni, a făcut două infracţiuni,a dică a condus fără permis. Prima oară Ioniţă a recunoscut greşeala şi a fost amendat, a doua oară procurorul îi dă NUP şi spune că beneficiază de clemenţa legii. Cum vina asta? Conduci fără permis, eşti prins şi beneficiezi de clemenţa legii, nu păţeşti nimic?!", a spus, pentru "Replica" de Constanţa, Cristian Cârjaliu. Marţi, 22 octombrie, a fost stabilit termen pentru pronunţarea judecătorului, cu privire la cererea lui Cârjaliu, însă, magistratul încă deliberează. Cel mai probabil, acesta se va pronunţa miercuri, 23 octombrie.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108