REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.2° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
12.2° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

CAS Constanța își reia activitatea cu publicul: au primit promisiuni salariale!

CAS Constanța își reia activitatea cu publicul: au primit promisiuni salariale!

Victor ROTARU 15 noiembrie 2023 | 00:00 1593

O parte din angajații Casei Naționale de Asigurări de Sănătate au declanșat, joi, 2 noiembrie, un protest pe perioadă nedeterminată, marea nemulțumire fiind salariile mici, la nivelul anului 2018. Angajații CNAS au amenințat cu greva generală încă din vara acestui an, atunci când pe 10 iulie au organizat un protest. După aproape 2 săptămâni de protest, moment în care angajații din sănătate nu au lucrat cu publicul, sistemul medical fiind aproape de colaps, iată că decidenții politici au ascultat doleanțele angajaților CNAS, votând proiectul de lege care prevede creșteri salariale. 

CAS Constanta isi reia activitatea cu publicul: au primit promisiuni salariale!protest CAS Constanța

Angajații Caselor de Asigurări de Sănătate programase marți, 14 noiembrie, la București, un protest, fiind nemulțumiți de lipsa dialogului cu oamenii politici, nerezolvarea problemelor din sănătate, dar și de faptul că salariile nu au mai crescut încă din anul 2018. În cele din urmă, angajați CAS au renunțat la acțiune, după ce proiectul de lege care prevede, printre altele, creșteri salariale a fost adoptat de către Camera Deputaților. 

Protestul CAS, anulat

Marţi, Camera Deputaţilor a dat votul final asupra Proiectului de Lege privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 21/2023 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative cu impact în domeniul sănătăţii. Astfel, au fost înregistrate 203 voturi „pentru”, unul „împotrivă”, 55 de abţineri, iar un deputat nu a votat.

CAS Constanta isi reia activitatea cu publicul: au primit promisiuni salariale!Protest CAS

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare modificarea şi completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, şi a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 399/2006, cu modificările şi completările ulterioare, modificarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 77/2011 privind stabilirea unor contribuţii pentru finanţarea unor cheltuieli în domeniul sănătăţii, aprobată prin Legea nr. 184/2015, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi stabilirea unor măsuri în domeniul sănătăţii.

Ce spune liderul de sindicat al CAS Constanța  

Contactat de către reporterii de la Replica, Leonard Drăghici, liderul de sindicat al CAS Constanța, a transmis faptul că protestul se va întrerupe, iar angajații CAS urmează să-și reia activitatea cu publicul în condiții normale: „O parte dintre noi ne-am deplasat, la București, pe 14 noiembrie, pentru un protest anunțat la Guvern și la Ministerul Sănătății, protestul era anunțat pentru ora prânzului, până atunci am fost la Parlament împreună cu o delegație formată din Președintele Federației Caselor de Asigurări de Sănătate, cu Președintele Sindicatului de la Casa Olt. Am fost la Parlament să vedem votul din Plen. Acesta a fost favorabil nouă, iar protestul a fost anulat. S-a adus o modificare la legea sănătății, legea 95/2006, care face referire la modalitatea de stabilire a salarizării facționarilor din sănătate. De pe 14 noiembrie se întrerupe protestul care a fost declanșat în data de 2 noiembrie și care ar fi trebuit să fie până pe 30 noiembrie, anunțat la toate organele competente ale statului.” 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Au niste fete de acrituri, daca ai o problema vesnic nemultumite, toate fosilele si clientela politica angajata acolo. Asteapta atentii, sa te porti cu manusi cu ele. Saracele de ele ce oropsite sunt, vineri program pana la 13.30
3
0
Burtoasele astea nemultumite sa plece de la stat si sa se angajeze in mediul privat, sa inteleaga ce si cum e munca adevarata!
4
0
Dar de ce sunt doar pxde angajate aici!?
6
0
muult prea multi bugetari avem.... afara cu incompetentii, concurs pe posturi, digitalizare cat se poate, asta trebuie facut. Oamenii competenti din mediul privat ,nu au loc aici , de leprele astea puturoase.
8
0
De Crăciun să faceți cârnați, tobă, lebăr și piftie din promisiuni. Nu uitați, la anul să vă duceți să votați și după ce votați să ieșiți în stradă și să urlați, hoții, hoții, hoții...Prostia la r*mâni a ajuns la rang de rege.
8
1
Sa nu se mai deconteze de la CAS serviciile medicale pentru necontribuabili!!!!!
9
0
Sa va vad la munca, puturoaselor , acum !
10
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468