REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.3° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Casa de Asigurări de Sănătate Bucureşti bagă în colaps financiar firma care asigură hrana pacienţilor din Spitalul Judeţean!

Casa de Asigurări de Sănătate Bucureşti bagă în colaps financiar firma care asigură hrana pacienţilor din Spitalul Judeţean!

Replica API 7 septembrie 2018 | 00:00 254

SC Arimex Comexim cere executarea silită!

SC Arimex Comexim cere executarea silită!

Societatea Arimex Comexim 2000, firmă care, de ani de zile, asigură hrana din câteva unităţi sanitare, cum ar fi Spitalul Judeţean Constanţa, se află în impas financiar! Şi asta din cauza Casei de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti care nu rambursează sumele datorate reprezentând concediile medicale şi indemnizaţii achitate de societate pentru angajaţii săi., deşi a trimis o notificare în acest sens în luna aprilie a.c.

Nici pănă astăzi, SC Arimex nu a primit răspuns, depăşindu-se, evident, cu mult termenul legal de 30 de zile. La data de 1 iunie, societatea avea de încasat suma de 82.589, 00 lei, acesteia adăugându-se şi plăţile aferente lunilor iulie, august şi septembrie. Petre Preda, reprezentantul societăţii, trage un semnal de alarmă şi spune că a fost nevoit să se împrumute la bancă pentru a-şi respecta obligaţiile faţă de salariaţi, dar şi faţă de stat.

Conform legii, angajatorul şi angajaţii sunt obligaţi să depună la casele de asigurări de sănătate în a căror rază administrativ teritorială îşi au sediul, respectiv domiciliul, exemplarul 2 al certificatelor de concediu medical în condiţiile în care se solicită restituirea sumelor reprezentând concedii medicale şi indemnizaţii plătite asiguraţilor, care sunt suportate din bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate.

Aşa au făcut şi reprezentanţii societăţii Arimex Comexim 2000, cu sediul în Bucureşti, dar cu desfăşurarea activităţii pe raza oraşului Constanţa. Numai că, din 2011, Casa de Asigurări a Municipiului Bucureşti nu şi-a plătit obligaţiile către societate. Aşa că, în aprilie a.c., reprezentanţii societăţii au notificat CAS în vederea recuperării sumelor datorate. Deşi, legal, ar fi trebuit să primească un răspuns la adresă în termen de 30 de zile, nici până astăzi angajaţii stautului nu s-au sinchisit să răspundă.

De plătit, nici nu mai vorbim! Drept pentru care, pe data de 6 august a.c., conducerea a formulat o nouă adresă, dar la Direcţia Generală Monitorizare, Control şi Antifraudă, direcţie aflată în subordinea Case Naţionale de Asigurări de Sănătate, prin intermediul căreia solicita sprijin în vederea recuperării debitului.

„Prin adresa 114/16 aprilie 2018, reprezentanţii Arimex au solicitat CAS Bucureşti achitarea de bună voie a sumei de 73.536.00 lei, reprezentând sumele plătite de societate în perioada 25.5.2011-28.02.2018. Cu toate că în fiecare lună am formulat cereri în scris de rambursare a sumelor aferente concediilor medicale şi indemnizaţiilor, CAS nu ne-a achitat“, spun reprezentanţii Arimex, în documentul transmis. Pe 13 aprilie, SC Arimex primeşte un răspuns ...de tot râsul!

„CNAS a făcut cunoscut faptul că adresa înregistrată pe 6 august a fost transmisă Casei de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti pentru soluţionare“. Răspuns care nu l-a mulţumit pe reprezentantul societăţii, Petre Preda.

„Este inadmisibil să nu primeşti răspuns, în şase luni, la o adresă formulată, în condiţiile în care termenul legal este de 30 de zile. Am trimis adresă şi la Direcţia Generală Monitorizare, Control şi Antifraudă , care mi-a dat un răspuns incredibil cererea a fost trimisă spre soluţionare la CAS Bucureşti. Este incredibil! Îşi bat joc de noi! Este inadmisbil să plătim noi concediile medicale şi indemnizaţiile, în locul statului! Nu se poate aşa ceva!“, a declarat, pentru Replica, Petre Preda.

„Societatea noastră, pentru a achita întocmai şi la timp sumele cuvenite salariaţilor, s-a împrumutat la bancă . Practic, CAS ne-a transformat,oarecum, în finanţatorii săi. Nu este firesc şi nu este legal să nu ne ramburseze sumele solicitate!“, a mai spus Preda. Managerul Arimex Comexim 2000 a demarat procedurile în vederea executării Case de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti, pentru recuperarea tuturor sumelor restante. Debitul pe care îl avea de încasat, la data de 1 iunie a.c., este de 82.589, 00 lei, la care se adaugă lunile iulie, august şi septembrie.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108