REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

CASIERĂ URMĂRITĂ PE CAMERELE DE SUPRAVEGHERE: IATĂ CUM FURA ÎNCASĂRILE

CASIERĂ URMĂRITĂ PE CAMERELE DE SUPRAVEGHERE: IATĂ CUM FURA ÎNCASĂRILE

Replica API 6 martie 2019 | 00:05 2518

SURSA foto: stireazilei.com

O femeie în vârstă de 39 de ani a fost condamnată la un an cu suspendare pentru delapidare în formă continuată. Aceasta era angajată în funcția de casieră, la un magazin din localitatea Nicolae Bălcescu din județul Constanța și dezvoltase o strategie de a fura bani din încasări.

Mai exact, la data de 15.02.2018, la Poliția Nicolae Bălcescu s-a prezentat reprezentantul unei societăți comerciale, care a formulat plângere împotriva numitei M.G. întrucât în perioada 1.02.2017 — 12.02.2018 aceasta ar fi sustras suma de 30.000 lei prin anularea bonurilor fiscale și însușirea sumelor de bani.

Reclamantul a precizat că inculpata a lucrat la magazinul sus-menționat în sistem o zi muncită - o zi liberă, iar în ziua când efectua serviciul se loga la casa de marcat cu user și parolă. După ce scana produsele de pe bandă, inculpate încasa contravaloarea produselor achiziționate de la clienți și, fără să emită bonul fiscal, după plecarea clientului, anula înregistrările din casa de marcat și emitea un bon fiscal cu valoare zero (procedura de stornare).

La sfârșitul zilei, preda banii conform sumei denumită „zet", iar excedentul provenit din vânzarea produselor neînregistrate în casa de marcat și le însușea, potrivit rolii.ro. Astfel, din procesul-verbal de vizionare a înregistrărilor video puse la dispoziție se observă modalitatea prin care M.G. își însușea sumele de bani.

Astfel, după ce aceasta scana produsele, le comunica clienților totalul afișat pe monitorul casei de marcat, iar după ce clientul părăsea incinta magazinului având asupra sa produsele achitate, inculpata anula înregistrarea prezentată clientului pe monitor și emitea un bon cu valoare zero, ca și cum produsele ar fi fost scanate din greșeală ori clientul s-ar fi răzgândit (procedura de stornare).

Spre exemplu, în fișierul video din 08.02.2018, la momentul 11:46:23, femeia, în timp ce se afla singură la casa de marcat, își verifică încasările, numără banii din casă apoi își ia din sertar mai multe bancnote pe care le pune în portofelul personal respectiv în geanta personală. Prin urmare, șeful de magazin a observat că unitatea comercială înregistra pierderi și a luat măsuri. Fiind audiată, în calitate de suspectă, angajata a recunoscut faptele reținute în sarcina sa.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce semeni aia culegi d-le patron
0
0
Femeia muncea pentru visul ei.Daca nu muncesti pentru visul tau se gaseste un patron sa te angajeze sa muncesti pentru visul sau.Ori patrnul a invatat-o cum sa faca stornari sa nu plateasca TVA la stat.
5
2
cand un hot fuara de alt hot si dracu sa mirat....
4
2
Aceasta tehnica era folosita zilnic la adivin falaza nord.
2
0
Era o casiera proasta, pai eu fur zilnic de la Metro, dar fac bara-bara cu casierele. Sa mananca si gura mea, si a lor.
3
1
Eu am furat mai mult si ce daca?Liviu colegul meu de munca si a facut vila si teren de tenis,altii n au teren sa isi puna 3 castraveti si 3 peri,dar zgura...nici atat.Eu am furat mult si nu m au prins.Am dat si liber la otrava si magazine de vise prin HG in 2007 si nu ma intreaba nimeni nimic!
3
5
Casiane era baba pesedista mai.
4
8
MAI CASIAN TARE DOBITOC TREBUIE SA FII
5
5
are oua mari patronu daca reuseste s-o bage la racoare, dupa 89 nu au fost decat cateva cazuri de condamnare ptr delapidare in ciuda miilor de dosare ptr ca judectaorii bugetari tin intodeauna partea angajatului hot desi au dovezi covarsitoare inclusiv RECUNOASTERI scrise cum si cat a furat exact tot o lasa liberra sau ii da ceva gen 30 zile de munca la primarie unde nu se duce niciodata moarte chiaburilor de burgheji asta e ordinul venit de sus si respecat cu sfintenie de toate autoritatile statului rroman
19
4
pai asta-i singura? si in Constanta se face la multe supermarketuri, si multi clienti sunt furati, adica iti incarca bonul si te trezesti ca ai in bon si ce n-ai cumparat, verificati-va bonurile si o sa aveti surprize, si daca-i intrebi de ce ti-a trecut si aia sau ailalta, cu seninatate-ti spune ca a GRESIT, dar niciodata nu greseste in defavoarea ei, intodeauna greseste in defavoarea clientului.
14
0
Asta sigur era vreo hastagista jegoasa borata care avea nevoie de bani de alcool si droguri. Toata lumea stie ca hastagistii sunt cei mai mari boschetari si drogangii, si cand nu-si pot procura doza zilnica de heroina sa si-o injecteze, recurg la tot felul de fapte antisociale precum furtul, talharia, cersetoria, fututul in cur. Mai sunt si nespalati pe deasupra, miros numai a sperma.
10
20
ii cam trebuia o pedeapsa cu executare individei
13
2
Bai saracie de la 09:14 , este pe perioada 01.02.2017--12.02.2018 , nu pe doua saptamani , romane sau rom...
7
2
Este omul lui Toderica,este membru PSD.Nu-i nimic,face puscarie in sufragerie.
7
2
cand o sa vanda un kkt de magazin din Balcescu de 3O OOO DE lei in doua saptamani ?
13
5
Pai a invatat de la parlamentari. Cand vad ca nu au cvorum ridica doua maini. Simplu. Metoda patentata de ciumati comunisti.
20
8
... cu patroana aia fomista ?!? Sa-si puna camere si cand fac miile de evaziuni sau cand pun vanzatoarele sa spele salamurile mucegaite cu apa si sapun !
32
16
A ciordit si ea un banut cinstit ca sa si cumpere supozitoare...a taiat o dupa ce a vazut cum se comporta opozitia in Romanica
13
8

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614