REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.2° ConstanÈ›a Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
12.2° ConstanÈ›a Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Câtă cafea este normal să consumi dacă ai diabet. Care este cantitatea corectă

Câtă cafea este normal să consumi dacă ai diabet. Care este cantitatea corectă

A.F. 29 aprilie 2023 | 00:00 453

Cafeaua este una dintre cele mai consumate băuturi din întreaga lume, însă medicii trag semnal de alarm È™i spun că oamenii  diagnosticaÈ›i cu diabet nu ar trebui să consumă multă cafea. Uite care este cantitate recomandată de specialiÈ™ti. Un studiu publicat în Journal of Clinical Nutrition aduce detalii despre proprietățile cafelei de a reduce riscul de diabet de tip 2.

Cata cafea este normal sa consumi daca ai diabet. Care este cantitatea corecta

Studiul arată că o ceaÈ™că suplimentară de cafea pe zi reduce riscul de a dezvolta boala cu patru până la È™ase la sută, sugerând că antioxidanÈ›ii neutralizează stresul oxidativ din organism, care poate duce la disfuncÈ›ia celulelor beta pancreatice.

Ce fac antioxidanții dietetici?

„În primul rând, acesta este un studiu populaÈ›ional mare. În al doilea rând, se concentrează nu pe cofeină, ci pe antioxidanÈ›i care combat inflamaÈ›ia. De mult timp, se crede că inflamaÈ›ia È™i stresul oxidativ au dus la dezvoltarea unor boli cronice precum diabetul, chiar complicându-l. Cafeaua conÈ›ine compuÈ™i bioactivi antiinflamatori.

Stresul oxidativ poate contribui la patogenia diabetului de tip 2

DeÈ™i obezitatea È™i inactivitatea fizică sunt cunoscute a fi factori de risc majori pentru diabetul de tip 2, studiile arată că stresul oxidativ poate contribui la patogenia diabetului de tip 2 prin creÈ™terea rezistenÈ›ei la insulină sau afectarea secreÈ›iei de insulină. Ce fac antioxidanÈ›ii dietetici? Ele inhibă reacÈ›iile în lanÈ› de peroxidare. Acest studiu dă credibilitate acestui argument”, a declarat Dr. Ambrish Mithal, preÈ™edinte al departamentului de Endocrinologie È™i Diabet, Max Healthcare.

Medicul atrage atenția că nicio persoană nu trebuie să bea mai mult de 400 mg de cofeină sau două căni de cafea pe zi, iar diabeticii chiar mai puțin.

„Studiul spune că o ceaÈ™că suplimentară de cafea pe zi este asociată cu un risc redus de risc de diabet de tip 2. Și iată o avertizare: nu înseamnă că ar trebui să bei cafea toată ziua.

Nicio persoană nu trebuie să bea mai mult de 400 mg de cofeină sau două căni de cafea pe zi, diabeticii chiar mai puțin. Aceste studii presupun că băutorilor de cafea le place cafeaua fără zahăr.

DeÈ™i acest lucru este adevărat în Occident, aici preferăm de obicei să-l avem cu lapte È™i zahăr. AceÈ™ti aditivi sunt dăunători pentru persoanele care trăiesc cu diabet. Îndulcitorii artificiali È™i cremele aromatizate nu vor face bine, deoarece cercetările recente arată că ele cresc riscul cardiac în rândul diabeticilor”, a mai spus medicul Mithal.

SpecialiÈ™tii le recomandă diabeticilor să consume în general, o ceaÈ™că de cafea neagră È™i asta din cauza îngrijorărilor că excesul de cofeină ar putea creÈ™te nivelul anumitor hormoni de stres, cum ar fi adrenalina. Medicii spun că atunci când sunt în exces, acestea determină ficatul să elibereze glucoza stocată, ceea ce oferă un impuls de energie, dar poate creÈ™te È™i cantitatea de glucoză care intră în sânge, dacă nu este epuizată prin activitate, scrie doctorulzilei.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468