REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
11.8° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Cătălin Drulă: Agenţia de Salvare a Vieţii Omenești pe Mare va fi desființată! Ce spune SINDICATUL!

Cătălin Drulă: Agenţia de Salvare a Vieţii Omenești pe Mare va fi desființată! Ce spune SINDICATUL!

Replica API 5 iulie 2021 | 00:00 5111

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunţat desfiinţarea Agenţiei Române de Salvare a Vieţii de Om pe Mare (ARSVOM). Drulă a precizat că premierul Florin Cîţu şi-a dat acordul în acest sens şi că atribuțiile ARSVOM vor fi preluate de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU). Însă, reprezentanți ai sindicatului ARSVOM susțin că acest lucru nu poate fi realizat.

„La acea Agenţie de Salvare a Vieţii de Om pe Mare noi aveam un control pornit la cererea mea, dacă vă aduceţi aminte în martie s-a scufundat un vas ucrainean, iar vasul ARSVOM nu a putut ieşi din port că era vreme rea şi barca pe care ei au dat milioane de euro nu poate funcţiona pe vreme rea. Am trimis un corp de control acolo, control încheiat, care a ridicat o serie largă de probleme pe zona de achiziţii. Am un anunţ de făcut, această Agenţie va fi desfiinţată. Am discutat şi cu premierul României şi şi-a dat acordul”, a spus Drulă.

Ministrul Transporturilor a spus că atribuţiile ARSVOM vor fi preluate de IGSU şi că, de fapt, ARSVOM „nici nu îşi avea neapărat rostul”.

„Prin felul în care au reacţionat arată că sunt suspiciuni mari de integritate, de competenţă grave. Vom desfiinţa această Agenţie”, a mai declarat Cătălin Drulă, conform Mediafax.

Directorul ARSVOM a fost reţinut de DNA

Drulă a mai spus că și celelalte instituţii din domeniul naval, Administraţia Fluvială a Dunării de Jos, Porturile Galaţi, Autoritatea Navală Română sunt verificate de corpul de control, pentru că și acolo are suspiciuni.

„Am luat deja măsuri de schimbare a conducerilor, am adus profesionişti, la fel ca şi la Portul Constanţa în Consiliile de Administraţie. De altfel, e un proces amplu de numire a profesioniştilor de organizare de proceduri pentru mandate stabile pe patru ani ca să nu mai stea la mâna politicului. Face parte din efortul de profesionalizare pe care îl facem”, a mai declarat Cătălin Drulă.

La începutul lunii, directorul Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare (ARSVOM) din cadrul Ministerului Transporturilor, Daniel Manole, a fost reţinut de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un dosar în care este acuzat de luare de mită

Conform unor interceptări DNA, senatorul PNL George Stângă și președintele CJPrahova, Iulian Dumitrescu, au fost înregistrați de procurorii DNA chiar în biroul ministrului transporturilor în timp ce îi cereau lui Cătălin Drulă, să îi păstreze în funcție pe șefii Asociației Române de Salvare a Vieților Omenești pe Mare și Administrației Fluviale a Dunării de Jos Galați, scrie digi24.ro

Ce spune Sindicatul ARSVOM:

”Desmințim toate afirmațiile ministrului Drulă, deoarece corpul de control pe care l-a trimis MT a primit un raport complet cu privire la intervenția în discuție și ar trebui să știe foarte bine faptul că nava S-AR ARTEMIS aparțînând ARSVOM CONSTANȚA a fost întoarsă de către Centrul Maritim de coordonare aparțînând ANR-MT de la distanță de 40 de mile marine(74 km),iar nava care a intervenit se află la 18 mile de cargoul în dificultate și tot a avut nevoie de 2 ore pentru a se apropia în vederea salvării echipajului.

Mai mult decât atât ARSVOM este cuprins în Tratatul de preaderare la Comunitatea Europeană iar IGSU nu are nici un fel de acord recunoscut de IMO sau OPITO.

Concluzionam faptul că ministrul Drula are cea mai incompetența poziție pe această tema datorită redacției sale ruptă de realitate”.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ala cu Birou pe comanda de Siguranta Navigatiei la barcute in Herastrau cica are de CLC, Asta ar fi tare rau, dar in cazul lui nu imposibil.
0
0
Ala mic al lui Catana de ce se crede tot comandant ? A navigat pe functie ?
1
0
Hi hi hi ! Tu de jos, acolo in garnizoana Herastrau sunt numai comandanti. Singurul loc din ANR unde gasesti aceasta functie.
10
0
Nu va mai fi pentru mult timp. Titularul va deveni domandant. Deja se fac interventii.
0
0
Adevarat zici ! Cine este individul pentru care sa infiintat un birou de sig.navig. pe laucul Herastrau ?
0
0
BRAVO FRATIOARE ! SUPER TRE ! ESTE ACELASI CU SOFER, MASINA DE SERVICIU SI TOT TACAMUL ?
12
0
Poate verifica la ANR si cum desfiintezi un birou sig.navig.intr-un port cu trafic nave-marfuri si il infiintezi cu dedicatie in Herastrau la barcute.
25
0
Bine le face! Nspe mii de agentii create pentru clientela politica si bugetari de lux platiti degeaba!
0
0
Dle Ene ,ora 12:02, daca e furtuna, vant puternic, zboara elicopterul specializat sau e tinut la sol? Tot navele specializate ies in larg. Mai documentati-va ce tip de nave au cei de la ARSVOM.
2
1
Un control pe la Capitania Agigea Sud, unde baietii cersesc pe la nave.....nu mai vorbesc de Marpol....ISPS...
5
0
Asta a vazut vreodata marea in viata lui.?Avem parte numai de avortoni.cine i-a invatat pe astia numai sa distruga,sa desfiinteze? Chair poate fi lasat un neavenit sa faca ce vrea?
5
1
Un elicopter specializat pentru salvare imediata si eficienta, este solutia. Navele arsvom nu pot interveni rapid pe mare f agitata.
5
0
Dl ministru a luat aceasta hotarare in urma consultarii cu titrata absolventa de particulara la drept, actual director in DTN? Incompetenta se pare ca e mai mare in minister...subscriu mesajului de la 09:14
11
0
Eroare mai mare nici ca se poate.Functiile unui port NU pot fi preluate de pompieri. Fara ele portul devine nefrecventabil .Cautati competenti si nu indivizi banuiti a fi profesionisti .Acolo -i problema
9
1
trebuie control si pe la ANR se fac multe jonglari pe acolo.
10
2
Me kak da nam ziar
1
2
Bravo, Drula! ....comandantul de pe nava SAR... bun doar la postari pe facebook...
16
12
Hai, hai si pe la ANR poate merge si pe la mosia baronului de la CZ Giurgiu SRL.
33
3
Bursucul taci ca esti pe faras
9
0
Raducu tu esti???? Se vede ca nu ai trecut pe la scoala.. Bacul noroc cu jandarmeria.. Hai pa...
16
0
Ba berbecule, ti-am zis ma ca-i hot ! . Da' tu, nimic. Batman, batman!
16
1
Mutati oamenii sa taie iarba . Alooo arafat veniti sa taiati iarba la constanta. Noi vrem iarba taiata si pui si zahar domnuleee arafaat . Aduceti l inapoi pe mazare ca taia iarba si fura era bun
3
24

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468