REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.6° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
19.6° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Cazanciuc: În numai 6 luni guvernul Orban a emis cel mai mare număr de OUG-uri văzut vreodată

Cazanciuc: În numai 6 luni guvernul Orban a emis cel mai mare număr de OUG-uri văzut vreodată

Replica API 29 iunie 2020 | 00:00 1159

Preşedintele interimar al Senatului, social-democratul Robert Cazanciuc, afirmă că "în numai 6 luni guvernul Orban a emis cel mai mare număr de OUG-uri văzut vreodată", recent fiind publicată în Monitorul Oficial Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului cu numărul 100.

Robert Cazanciuc,

"La 25 iunie 2019, Ludovic Orban spunea următorul lucru legat de această practică: 'Mesajul dat de români a fost acela de a nu mai fi adoptate Ordonanţe de Urgenţă a căror constituţionalitate nu poate fi verificată în timp util prin sesizarea altor autorităţi în afară de Avocatul Poporului'. Apoi, la începutul mandatului, premierul Orban s-a angajat în faţa românilor, a Parlamentului şi a Preşedintelui României că va implementa 'toate recomandările' Comisiei de la Veneţia; că nu va adopta în exces ordonanţe de urgenţă pentru modificarea legislaţiei în vigoare", arată Cazanciuc într-un mesaj postat sâmbătă pe pagina sa de Facebook, scrie Agerpres.

El apreciază că din noiembrie, când au preluat guvernarea, liberalii "nu au pus capăt '˜abuzului' de ordonanţe de urgenţă pe care îl invocau, dimpotrivă, l-au consolidat".

"Recordul absolut de sfidare a poporului îl reprezintă, de departe, angajarea răspunderii politice a Guvernului pe bugetul României, urmată de noaptea lungă a ordonanţelor de urgenţă", mai spune Cazanciuc. În opinia sa, "Parlamentul trebuie să îşi fixeze drept obiectiv respingerea tuturor Ordonanţelor de Urgenţă emise de guvernul actual, incapabil să ia măsuri de relansare a economiei ţării".

Preşedintele interimar al Senatului menţionează că în această vară, Parlamentul va lucra în sesiune extraordinară şi "poate dezbate în procedură de urgenţă orice lege care să contribuie la protejarea şi bunăstarea cetăţenilor români".

Cazanciuc susţine că "premierul a jignit în mod constant şi fără precedent orice instituţie care a îndrăznit să facă ce spune legea şi s-a opus intereselor de partid ale clientelei PNL" şi enumeră în acest context Curtea Constituţională, Consiliul pentru Combaterea Discriminării, Avocatul Poporului şi instanţele de judecată.

"Mă miră lipsa de reacţie a partenerilor europeni faţă de derapajele grave de la democraţie săvârşite de Orban prin atacarea instituţiilor care îndrăznesc să îşi respecte rolul constituţional, precum şi faţă de excesul ordonanţelor de urgenţă. Din păcate, această lipsă de reacţie va îngroşa rândurile celor care vorbesc de dubla măsură practicată sau tolerată de Bruxelles", este de părere preşedintele interimar al Senatului.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
nu va este rusine, voi aveti coloana vertebrala, stiti ce inseamna bun simt, sa fii integru, cinstit si corect?, vau care v-a-ti dat pensii speciale din mancarea noastra, pensii ptr care mor, la propriu copii, bebelusi?, cum va permiteti, prin nesimtirea caracteristica, sa mintiti mai des decaty respirati?, va sperie ideea ca oamenii pe care iati manipulat sistematic functie de vot, s-au desmeticit, nu mai inghit minciunile voastre, au discernamant?- la puscarie cu toti haita de hoti-lasati acest guvern sa guverneze, ne-a ajutat dzeu ca am scapat de analfabeta viorica si de detinutul dragnea s
1
0
Ce pensie de magistrat ai balbaitule? Nu iti este rusine sa incasezi atatia bani de la bugetul statului DEGEABA ? Ce salariu ai acum si ce pensie de parlamentar vei avea ??? SFIDATOR !! Margi in privat balbaitule, sa ne arati ce si cat poti. V-ati votat legi numai pentru voi hotilor, mincinosilor, lasilor si tradatorilor. V-ati batut joc de romani, de romanii adevarati care chiar muncesc cinstit pentru niste salarii si pensii de mizerie. Nu va este RUSINE ?! Ai auzit de profesorul de matematica 43 de ani de munca si care are o pensie de 1800 de roni ?? Ce pare ai balbaitule?!De ce asa diferete
3
0
Cine este Cacatel asta?
3
0
In parlament ati emis legi de care beneficiaza profitorii de pensii speciale.
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212