REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Cazinoul din Constanța și Sanatoriul Techirghiol, printre cele 200 de obiective aflate în implementare la Compania Națională de Investiții

Cazinoul din Constanța și Sanatoriul Techirghiol, printre cele 200 de obiective aflate în implementare la Compania Națională de Investiții

Replica API 16 iunie 2018 | 01:08 338

Compania Națională de Investiții (instituţie aflată sub autoritatea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice) are în implementare, în acest moment, în cadrul Programului Național de Construcții de Interes Public sau Social (PNCIPS), 248 de investiții, în valoare de peste 312 milioane de euro, care urmează a fi predate beneficiarilor, etapizat, până în anul 2020, în corelare cu durata de execuție.

Acestea acoperă domenii diverse, precum cel sportiv, cultural, sanitar, după cum urmează:

- 57 de săli de sport (precum sala de 5.000 de locuri din Oradea - jud. Bihor, sala de sport din incinta Clubului Dinamo - București, sala de sport a Clubului Sportiv Școlar din Petroșani - jud. Hunedoara, sala de sport multifuncțională cu 3.000 de locuri din Slatina - jud. Olt);

- 9 bazine de înot (Complexul Olimpic de Natație de la Otopeni - jud. Ilfov, bazinul olimpic Clubul Sportiv Rapid - București, bazinul de polo din Arad, bazinul olimpic din Brăila și 5 bazine didactice);

- 4 complexuri sportive;

- 129 de aşezăminte culturale;

- 3 instituţii de învăţământ superior de stat (precum consolidarea şi extinderea corpului clădirii de antropologie la Facultatea de Medicină Generală din București);

- o sală de cinematograf (în Brad - jud. Hunedoara);

- cinci unități sanitare în mediul urban;

- 15 lucrări în primă urgență (obiective privind reabilitarea de sectoare de drum afectate de inundații sau reabilitări și consolidări de clădiri precum cea a Spitalului Clinic Județean de Urgenţă Sf. Apotol Andrei din Galați);

- 9 obiective care vizează infrastructura de justiţie;

- un bloc într-o zonă defavorizată din Baia – Mare (jud. Maramureș);

- 15 alte tipuri de obiective (precum construirea unui spaţiu clinic de recuperare oncologică, construirea unei hale agroalimentare, consolidarea, restaurarea, modernizarea clădirii Palatului Episcopal din Centrul Eparhial Roman - jud. Neamț, construirea centrului cultural Mitropolit Iacob Putneanul - jud. Suceava, construirea centrului social de recuperare și îngrijire Sfântul Nectarie din comuna Putna - jud. Suceava, Ansamblul Mănăstirii Suceviţa etc.).

Pe lângă PNICPS, CNI implementează și proiectul „Sistem integrat de reabilitare a sistemelor de alimentare cu apă şi canalizare, a staţiilor de tratare a apei potabile şi staţiilor de epurare a apelor uzate în localităţile cu o populaţie de până la 50.000 de locuitori”, în cadrul căruia se află în implementare 11 obiective de investiții, în valoare de peste 50 de milioane de euro, în judeţele Bihor, Călărași, Dâmboviţa, Gorj, Harghita, Prahova, Vaslui şi Vrancea.

Totodată, în acest moment, CNI are în achiziție sau în curs de promovare proiecte majore precum stadioanele pentru Campionatul European de Fotbal 2020, Sanatoriul din Techirghiol, Spitalul Județean din Bacău, Cazinoul din Constanța sau construirea a 30 de cămine studențești în 14 orașe centre universitare.

Prin Programul Național de Construcții de Interes Public sau Social, coordonat de CNI, se realizează obiective de investiții cuprinse în zece subprograme, care vizează construirea, reabilitarea sau modernizarea de: săli de sport, bazine de înot, complexuri sportive, patinoare artificiale, așezăminte culturale, instituții de învățământ superior de stat, săli de cinematograf, lucrări în primă urgență, unități sanitare în mediul urban, blocuri în zone defavorizate.

Tot în cadrul acestui program, se realizează și alte tipuri de obiective de investiții, aprobate individual prin ordin al ministrului dezvoltării regionale și administrației publice, precum piețe agroalimentare, centre sociale, centre multifuncționale etc., dar și obiective cuprinse în Memorandumul privind infrastructura justiției (reabilitări, consolidări, modernizări de sedii de tribunale, curți de apel sau parchete).

De la înființarea CNI, în anul 2001, și până în prezent, au fost finalizate și predate către beneficiari peste 1.750 de obiective de investiții, dintre care 25 de obiective în anul 2018.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sunt in greva fiscala, pentru ce sa mai platesc taxe ? Sa se duca dracnea in Elvetia cu concubina sa ii ia ceas de 70000 de euro ? Sa plateasca laudatorii si sa ii aduca in bucuresti pe banii mei ? Bah voi sunteti nebuni ? Pana nu publica statul, primariile pe ce ne cheltuie banii si cum, de la A la Z, sunt in greva fiscala, punct . Votez cu banu de acum incolo ca sa ii usture!
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108