REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

CAZUL care a ZDRUNCINAT Marea Britanie, REZOLVAT la CONSTANȚA! IVANOVA se ASCUNDEA pe I.C. BRĂTIANU

CAZUL care a ZDRUNCINAT Marea Britanie, REZOLVAT la CONSTANȚA! IVANOVA se ASCUNDEA pe I.C. BRĂTIANU

Replica API 23 octombrie 2020 | 00:49 7789

Un caz care a zdruncinat Marea Britanie a fost rezolvat la Constanța! Este vorba despre Inesa Ivanova, care este acuzată că și-a răpit propriul copil, după ce s-a despărțit de soț. Instanțele din Anglia stabiliseră ca minora să rămână la tată, însă femeia a reușit să dispară, cu tot cu copil. Bărbatul, Christian Penwill, a declanșat ample căutări încă din ianuarie 2019, în campanii implicându-se întreaga comunitate. Iată, că, în urmă cu câteva zile, Inesa și Nina (fiica minoră) au fost găsite în Constanța. Ele locuiau într-un imobil de pe bulevardul I.C. Brătianu.

Inesa Ivanova a fost depistată pe raza municipiului Constanța, alături de fiica sa minoră, Nina. Ambele locuiau pe bulevardul I.C. Brătianu. Femeia avea emis pe numele său un mandat european de arestare. Pe 16.10.2020, aceasta a fost prezentată Curții de Apel Constanța. ”Admite cererea de executare a mandatului european de arestare întocmit pe numele persoanei solicitate Ivanova Inesa - cetățean lituanian. Dispune predarea către autoritățile judiciare din Marea Britanie a persoanei solicitate Ivanova Inesa în vederea punerii în executare a mandatului european de arestare emis la data de 25.09.2019 de autoritățile judiciare din Marea Britanie, în baza sentinței pronunțată de judecătorul de primă instanță al Tribunalului din Brighton și Hove în dosarul URN 47 CC1092519, pentru săvârşirea infracţiunii de răpire de copii. Dispune arestarea persoanei solicitate Ivanova Inesa în vederea predării către autoritățile judiciare din Marea Britanie”, potrivit minutei judecătorești.

Inesa Ivanova

De ce este acuzată că și-a răpit propriul copil

În fapt, se reține că în data de 23. 01. 2019 Inesa Ivanova a părăsit teritoriul Marii Britanii prin aeroportul Luton, Londra, împreună cu copilul său, minora de 8 ani, Nina, rezultată din căsătoria cu Christian Penwill, relație care, potrivit depoziției femeii, a fost întreruptă ca efect al unor afecțiuni nerologice și neuropsihiatrice ale fostului soț ce avea un comportament deviant și dezechilibrant în raport de fosta soție și față de copil, situație în care aceasta a invocat o stare de necesitate în comiterea faptei. Se reține, totodată, că Inesa Ivanova a încălcat hotărârea Tribunalului din Vilnius prin care s-a dispus stabilirea domiciliului la tată în Marea Britanie. Se menționează, de asemenea, că există o decizie a Tribunalului de Familie din Brighton care a interzis persoanei solicitate să plece cu minora în afara țării, decizie judecătorească ignorată de persoana solicitată datorită motivelor expuse de aceasta în declarația formulată. În acest sens, Centrul de Cooperare Polițienească Internațională - Biroul SIRENE, prin adresa nr. din data de 26.09.2020 , a solicitat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța luarea de măsuri pentru căutarea, identificarea și prinderea numitei Inesa Ivanova, pentru a fi prezentată în fața Curții de Apel Constanța în vederea punerii în executare a semnalării emise de autoritățile judiciare din Marea Britanie referitoare la mandatul european de arestare. La data de 26.09.2020, femeia a fost depistată de către lucrătorii de poliție din cadrul Serviciului de Investigații Criminale - Inspectoratul de Poliție al Județului Constanța, care au adus-o la sediul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, pentru a fi prezentată procurorului, în baza semnalării emise de autoritățile judiciare din Marea Britanie.

Christian Penwill

Tatăl, implicat în campanii de căutare, alături de comunitate

Între timp, încă de anul trecut, Christian Penwill, tatăl Ninei și fostul soț al Inesei Ivanova, a declanșat mai multe campanii de căutare. Ultimul său strigăt făcut public a fost spre finele lunii august 2020, cu o lună înainte ca cele două să fie găsite pe raza municipiului Constanța.

”Știu că majoritatea dintre voi sunteți deja conștienți de situația mea, dar sunt sigur că unii dintre voi nu sunt. Am făcut această fotografie frumoasei mele fiice, Nina, cu 2 săptămâni înainte de a fi răpită de Inesa Ivanova. Acum au trecut peste 1 an și jumătate de când a fost luată și peste un an de când a fost declarată dispărută, nu vă pot spune cât de dureros și sfâșietor este acest lucru pentru mine, familia mea, familia extinsă și prietenii. Cineva știe unde este ... Vreau doar să o aduci pe Nina unde îi e locul. Mi-e dor și te iubesc atât de mult. Nu voi renunța să te caut!”, a spus Christian Penwill. Oamenii i-au fost alături, primind sute de mesaje de încurajări. Au fost făcute afișe cu copila dispărută și împărțite.

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ar fi foarte tare, daca si politia din UK ar fi ca milogii de politisti romani! E plina, in pwla mea, Anglia de "urmariti" care o ard si pe strazi, nu se ascund, si nu ii mai trimite pe acasa pe la Romania!!!
1
0
Care asteapta un raspuns. SI daca englezul un pedofil?
6
0
Noi avem statit de pielea p_lii. Un caz similar fost cel al romancei Camelia Smicala. Casatorita cu un finlandez, are 2 copii cu el, violente in familie inclusiv impotriva copiilor si totusi statul da crezare barbatului -desi e pihopat cu acte- si nu lasa copiii nici la mama. Credeti ca in Anglia e altfel? De ce sa lasi un copil pe mana unuia cu comportament deviant? Ca e corect politic.
12
0
Ma intreb , de ce nu a fost identificata si verificata la frintiera pe Aeroport , la M. Kogalniceanu de catre Politia de Frontiera ?? Daca era descoperita la frontiera , se puteau face verificari si daca era cazul se retinea din timp persoana cu minorul si nu se mai puneau in miscare atatea forte si ....
7
3
nu ai de unde sa stii cu ce este ocupata mama respectiva, daca era asa nu mai avea timp de copil si nici nu se gandea unde sa fuga ca sa nu o gaseasca.Daca citesti atent ea a fugit ca sa nu fie gasita, nu a fugit ca sa-si faca de cap, si daca a fugit ca sa nu fie gasita a facut-o pentru copil, deci se vede ca are instinct matern, si intrebarea este de cine si de ce a fugit, si daca exista motiv in directia asta instanta trebuie sa lase copilul mamei si nu tatalui care are probleme psihice dovedinte in instanta.
23
2
...este ocupata cu: barbati,carciuma...droguri...curvarasareala???atunci langa cine trebuie sa stea??? astept raspuns...
10
23
Copilul trebuie sa stea langa mama.
30
5
cum va mai bagati voi nasu in familia altora...nu stiti ce a fost acolo...rezolvati voi cazurile de coruptie de la Constanta
42
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108