REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.3° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
11.3° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

CAZURI HALUCINANTE la Constanţa: când COPIII se întorc ÎMPOTRIVA PĂRINŢILOR care NU au ştiut să îi formeze!

CAZURI HALUCINANTE la Constanţa: când COPIII se întorc ÎMPOTRIVA PĂRINŢILOR care NU au ştiut să îi formeze!

Replica API 15 mai 2019 | 00:00 376

De unde pleacă sechelele şi frustrările

De unde pleacă sechelele şi frustrările

Apar tot mai multe cazuri în care părinții ajung să fie reclamați în instanță de către proprii copii! Este vorba despre solicitarea unor ordine de protecție, motivele fiind de genul: tata mi-a spart telefonul sau mi-a ciocnit un ou în cap, de Paște, mă face prost, fraier și nu vrea să poarte discuții cu mine pentru că nu sunt inteligent. În unele cazuri, magistrații emit un ordine de protecție, alteori nu. Din păcate, în afară de acțiunea în sine, la iveală ies și alte aspecte, legate, deseori, de modul în care s-au purtat părinții, care a dus, în cele din urmă, la multe sechele în ceea ce privește psihicul copiilor.

Un caz recent a fost înregistrat la Judecătoria Constanța, reclamantă fiind o tânără. Aceasta este studentă în altă localitate și vine acasă în vacanțe. În motivarea cererii, tânăra a arătat că pârâtul a manifestat un comportament agresiv în sensul că i-a aplicat lovituri cu palmele peste față și i-a creat o stare de temere.

Din relațiile furnizate de către Secția 4 Poliție Constanța a reieșit faptul că la data de 4.05.2019, reclamanta s-a adresat organelor de poliție cu plângere penală formulată împotriva tatălui său, prin care a solicitat efectuarea de cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe.

Mai exact, tatăl a luat-o la palme când s-ar fi întors acasă, de la un festival. Conform procesului verbal, a reieșit faptul că pârâtul nu a mai fost sancționat contravențional și nu au forst formulate plângeri penale împotriva acestuia. Reclamanta a depus la dosar înscrisuri medicale, respectiv fișa UPU din care a reieșit că aceasta s-a prezentat la unitatea sanitară în data de 3.05.2019 prezentând cefalee și edem la nivelul buzei inferioare, fiind stabilit diagnosticul „traumatism cranio-cerebral acut închis prin agresiune”.

Din declarația mamei reclamantei (soția pârâtului), potrivit rolii.ro, a reieșit faptul că anterior incidentului din data de 03.05.2019, pârâtul nu a mai agresat reclamanta, ci de-a lungul anilor au existat agresiuni verbale, în sensul că acesta i s-ar fi adresat cu apelativele „proastă” și „fraieră”.

Frustrări și lipsa poftei de viață din cauza comportamentului părinților

În plus, instanța are în vedere și referatul de evaluare clinică după modelul biopsihosocial întocmit de către psiholog la data de 06.05.2019, din care a reieșit că reclamanta a avut de-a lungul vieții mai multe traume (nu a fost dorită de unul dintre părinți, lipsa afecțiunii, tatăl conflictual, abuzator, mamă agresată fizic și verbal), dar și opiniile pe care le făceau părinții, în opinia ei, în defavoarea acesteia, între ea și fratele ei.

S-a mai menționat faptul că reclamanta are foarte multe frustrări, se simte profund neîndreptățită de cei din jur, determinând sentimente de neputință, neajutorare, Ahedonie, nemulțumire puternică și lipsă de plăcere a vieții.

Astfel, din probele administrate în cauză, respectiv înscrisurile medicale, declarația martorei, dar și din precizările reclamantei, instanța reține faptul că pârâtul a exercitat acte de violență asupra fiicei sale, însă acestea au fost unele izolate, nu au avut o continuitate în timp și nu s-a făcut dovada existenței unei stări de pericol care să îi creeze temerea reclamantei că integritatea fizică sau psihică ori libertatea îi este pusă în pericol. Prin urmare, i-au respins solicitarea, mai ales că fata este șa facultate în alt județ.

Un alt caz a avut loc la Năvodari, unde o minoră și-a reclamat tatăl că i-a spart telefonul și că o jignește frecvent. În acest caz a fost emis ordinul de protecție. Dar și aici, psihologul a concluzionat că psihicul minorei a avut de suferit.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Respectati-va parintii! Veti primi acelasi respect de la copiii vostri! Sunteti parte din parintii vostri, din trupul lor, din sufletul lor! Parintii care investesc in voi sentimente, bani, vor sa va faca oameni buni si frumosi asteapta de la voi doar respect. Ei nu v-au parasit niciodata cand ati avut nevoie de ei! Altii va judeca, parintii va iarta! Si voi veti fi parinti!
1
0
ABANDONATII ! SA STEA PE AJUTOARE
5
0
Bataia e rupta din rai, dar cand si parintele e om la locul lui, nu curvar, betiv sau manelist
8
0
Parintii cu educatie precara si poate chiar cu frustrarea ca sunt parinti fac viata copiilor foarte grea. Nu e de mirare ca multi din acesti copii ajung tineri cu psihic labil,unii depresivi si introvertiti,altii violenti. Cum societatea in general are ca modele de superioritate niste gogomani,tembeli si agresivi inculti,niste curve si impostori,e greu ca tinerii sa aiba o raportare normala la o scara de valori civilizata.
1
4
bataia nu e rupta din rai,iar determinarea se face prin specularea dorintelor copilului,si putini parinti stiu asta,adica pe un copil il poti determina sa faca ceva numai daca-i spculezi dorintele,trebuie sa-i vorbesti pe limba lui,sa-i spui ce vrea sa auda,si nu sa-l determini sa faca ceva numai pentru ca esti parintele lui si trebui sa te asculte si daca nu te asculta incepi sa-l bati.Vedeti cum se face determinarea la circ?dresorul intodeauna are REWARDINGUL,asa e si la Delfinariu,dresorul de delfini nu sta cu paru-n mana sa determine delfinul sa faca salturi,sta cu galeata de peste alaturi
2
5
Dar telefonul cine ti l-a cumparat, fa, proasto?
9
1
Fisa o fi vreo drogata. Cine stie ce panarama, ce i-a raspuns. Da. Nu mai au respect fata de parinti. Sunt generatii fara diacernamant .
9
0
Iar...deviatiile de comportament si relationare se vad , in scoli , licee . Unde se bat si nu au frica de parintii . Acum treizeci de ani , daca faceai asta , iti mergea toata familia cu capu in pamant .
10
0
Lipsa muncii!
8
3
Copii se intorc impotriva parintilor - Nu asta ati dorit? Statul roman culege ce a semanat. Complet de acord Qwer- Fa tu ce vrei ca pe tact-tu il bagam noi la puscarie Excelent sintetizat!
6
0
papagalule...da' tu de unde ai aparut?macar ptr asta sa ai respect...cu toate ca ar trebui sa nu comentezi in fata parintilor!in rest...nu va convine ,usa si dispareti !aveti respect ptr ce vreti voi si ptr cine!asa ar trebui ptr toti kktii basiti mai sus mentionati!intretineti-va,sa vedem,puteti singuri?pariu ca doar un mic procent vor putea,restul obisnuiti sa fie intretinuti,vor claca si se vor intoarce la poarta parintilor cu coada intre picioare-cei care mai au ceva minte in cap-sau vor sfirsi prost-multi dintre rizgiatii de azi!
6
4
Tarfa a venit de la pula iar tasu ironizat de toti vecinii ca are la usa o stricata ia croit doua palme . Cum a ajuns o panarama ? Pai nenea STATUL a bombardato in toata copilaria ei cu ,,informatia" , fa ce vrei ca pe tactu il bagam noi la puscarie daca zice ceva .
11
0
prost e ta-su ca o tine pe banii lui.Trimite-o la munca pe emancipata!
17
0
Cum mai poti sa-i porti respect unui specimen care te umileste iar mai apoi ajunge si la agresiune fizica? Adio respect nenea fanica! Adio!
7
13
La cit de zdruncinati sint ,nu ma mai mira nimic , copii astia cred ca totul li se cuvine au numai drepturi ,obligatii au numai parintii ! Asa tineri , asa viitor !
20
2
oare din ce bani merge la facukltate mitza din primul caz ?
23
1
Unde este respectul de alta data purtat parintilor?
23
4

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369