REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
12.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Ce beneficii au PARLAMENTARII pe lângă SALARIU, pentru că vin la MUNCĂ

Ce beneficii au PARLAMENTARII pe lângă SALARIU, pentru că vin la MUNCĂ

Replica API 6 februarie 2021 | 00:28 2236

Avem 465 de parlamentari – deputaţi și senatori. Pentru indemnizația lor statul cheltuieşte nu mai puţin de 92 de milioane de lei anual. Adică în jur de 18,5 milioane de euro. La această sumă se mai adaugă şi alte cheltuieli, cum ar fi cele cu cazarea în Bucureşti, cu diurna sau cu transportul. Ce alte beneficii are un parlamentar din Constanţa, pe lângă salariu, vom încerca să aflăm în rândurile următoare.

Un parlamentar primește o indemnizație lunară brută de 18.720 de lei. Astfel, pentru cei 329 de deputați, statul alocă aproape 6.200.000 de lei.

Ce beneficii are un parlamentar din provincie

Deputaţii şi senatorii care nu au domiciliul în Bucureşti sau în judeţul Ilfov, primesc o diurnă de 2% din indemnizaţia lunară brută. De asemenea, aleșii din țară mai primesc o sumă lunară pentru acoperirea cheltuielilor de cazare în Bucureşti. Suma este stabilită prin hotărârea birourilor permanente reunite ale celor două Camere, în funcţie de resursele bugetare, dar nu mai puţin de jumătate din indemnizaţia brută a parlamentarului, potrivit legii. Asta înseamnă că parlamentarii primesc în fiecare lună cel puțin 9.000 de lei lunar pentru a locui în Capitală.

Transport gratuit pentru parlamentari

Deputaţii şi senatorii beneficiază, pe perioada mandatului și de transport gratuit intern pe calea ferată, cu orice categorie de trenuri de călători. În același timp, parlamentarii care aleg să se deplaseze cu mașina pot deconta banii plătiți pe benzină și beneficiază și de un număr de călătorii gratuite cu avionul, stabilit de Biroul permanent al Camerei. Tot Parlamentul plătește și pentru abonamentele la telefonie mobilă și internet ale celor 465 de deputați și senatori. Aleșii mai primesc bani de la stat și pentru a acoperi cheltuielile de organizare și funcționare a birourilor parlamentare. Salariile angajaților, chiria sediului și facturile la utilități sunt toate acoperite de Parlament.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ca afara deputatii iau 3 mii dar nu au masii platite si toate cele ,merg la munca si cu metroul....dar scuze ei nu sunt romaniii lusvas in pl....
2
0
esti indobitocit sistematic, pe vremea lui ceasca erau 3500 participanti 1 saptamana la 5 ani la un congres unde stateau pe cheltuiala statului in bucuresti cazare hrana transport dar dupa aia plecau la treburile lor nu sugeau an de an si nici nu aveau atatea avantaje sporuri si pensii speciale !!! deci astia sunt mai comunisti decat comunistii ca oricum legile le voteaza dupa ordinul partidului!
3
0
prosti si lenesi. Stam ca boii, ne uitam la televizor si comentam curajos. Nu ne intrece nimeni la comentarii anonime. Vai pola noastra de hoti parsivi lenesi si prosti facuti gramada. Ce !! ? Nu e adevarat ? Cand ai iesit din casa sa strigi nemultumirea..........
7
2
41 judete si 465 parlamentari, cica sunt multi, dar pe vremea odiosului cati parlamentari comunisti luau salariu de nabab degeaba si mergeau la Bucuresti cu familie cu tot gratis ?,,
1
12
41 judete si 465 parlamentari exagerat de multi
11
0
Daca tinem cont ca s a pornit de la salariul unui strungar egal cu al unui profesur de liceu ,astazi datorita muncii acestor parlamentari am ajuns sa avemsalarii la stat de 18000 de euro, mai mult decat are pensia fostul presedinde Trump sau ia salariu premierul Canadei.Am ajuns la culmi nebanuite,,asa ca urmatoarea tinta mai este sa avem bugetar cu salariu mai mare decat alui B Gates si datele sunt incurajatoare..La asa munca eficienta se cuvine un salariu decent.Este aevarat ca mai sunt si oameni care se descurca cu 15 lei,dar dictonul spune ca daca te ai descurcat cu putin , o vei face
6
2
Ia sa va vad acum, pana mai ieri ii injurati pe doctori ca au salariile babane. De astia, ce mai spuneti? Macar doctorii au facut o scoala pe bune, nu la distanta. Doctori bah, nu barmanitze sau soferu de baculanta! Si cand te gandesti ca or sa mai aiba si pensii speciale de minim 1000 de iurooo, te cam juleste, este? Voi, cum o mai duceti?
8
3
Sa faca ca in tarile nordice....parlamentarii au salariu mediu pe economie si nici o facillitate....si-au asumat...nici unul nu este mai presus de lege in tara respectiva si din fericire pentru ei nu exista machidoni si nici tate...
14
0
Bai jegurilor, bai scursurilor imputite, ce faceti pt banii astia? Mai spubea la sturi ca statul a oferit partidelor politice anul trecut 37 mil euro!!! Si nu avem bani de spitale, de scoli si altele. O gkoata de snapani pusi pe ciordeala
20
1
Derbedeii astia nu au scrupule. Lucreaza citeva ore pe saptamina, la birourile parlamentare nu sunt de gasit, salarii si pensii nesimtite, etc. pe cind o parte a populatiei traieste intr-o saracie lucie. Ar trebui sa li se taie toate facilitatile si sporurile si li se plateasca indemnizatiile la nivel minim. Niste putori ordinare care cica ne reprezinta pe noi. Aiurea. Dupa vot ne uita in secunda doi.
22
1
daia iii doare in carici de populime, astia merg nu merg la parlalament ia banu ca si primarii sunt niste putori.
20
4
Ma fac deputat ,senator ,parlamentar ptr banii astia....pot fii prost nuca ,da dorm si eu acolo in sedinte,oricum scoala am mai multa decit voiculescu.
21
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468