REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.3° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Ce mai reclamă constănţenii: poneii vecinului, zile întregi fără lumină, drumuri neasfaltate

Ce mai reclamă constănţenii: poneii vecinului, zile întregi fără lumină, drumuri neasfaltate

Replica API 9 aprilie 2015 | 09:34 295

Oraş de nebuni

Oraş de nebuni

Reprezentantul Primăriei Constanţa care administrează contul de Facebook al instituţiei este nevoit să citească şi să coordoneze tot soiul de sesizări. Pe contul respectiv, constănţenii îşi varsă of-urile şi, din câte se poate sesiza de la ei, este aproape în zadar, întrucât rezolvarea problemelor se lasă aşteptate.

„Dacă puteţi să-mi daţi un răspuns cu privire la deţinerea poneilor de către vecini!!! Locuiesc în Coiciu, Constanţa!!! La naiba oraş??? Câţi metri trebuie să aibă grajdul faţă de casa mea? Menţionez că între casa mea şi casa vecinului sunt aproximativ 2 m şi ne desparte un gard de sârmă. Aştept dacă se poate anul acesta un răspuns, deoarece au trecut vreo şapte ani privind această situaţie!!! Aş dori să mai respire şi aer, că de balegă şi urină de ponei m-am săturat”, susţine Iulian Răducanu.

Tot în condiţii de Evul Mediu trăieşte şi Olivia Bădoiu, care susţine că locuieşte într-o zonă lipsită de orice urmă de civilizaţie şi că s-a săturat să toată din buzunar pentru utilităţi care ar trebui asigurate de Primăria Constanţa.

„Ajunsă la capătul toleranţei ,m-am decis să vă sesizez următoarea situaţie. Suntem locuitori ai Constanţei, dar şi ai nefericitului cartier Palazu Mare, un cartier în care parcă timpul s-a oprit în alt secol. (…) Când am început construcţia casei în 2009, nu m-am gândit că voi ajunge în 2015 şi totul va arăta la fel. De ce am primit autorizaţie de construire într-o zonă fără infrastructură? După ce totul a fost adus pe bani personali (apă, curent, gaze)... acum trebuie să şi trasez şi să asfaltez pentru a trăi decent? Această stradă nu există de fapt, ea nu este trasată... este o stradă făcută de urmele maşinilor. În consecinţă nu este nici măcar pietruită! Terenul fiind argilos, tot ce pătrunde pe această stradă după câteva ore de ploaie... rămâne blocat! Aşa au rămas blocate ambulanţe, maşini de Polaris, curieri, cetăţeni… şi noi locuitorii. Din banii personali, noi vecinii am adus câteva maşini de piatră, care cu timpul au fost tasate şi au intrat în terenul argilos. Bani irosiţi şi problemă nerezolvată! Mai nou folosesc această stradă şi cei de la Registrul Comerţului mutat de circa jumătate de an aici, fapt ce agravează şi mai mult situaţia! Datorită acestei situaţii familia mea este pusă în pericol - ambulanţa nu poate intra dacă plouă (am în îngrijire un cardiac cu handicap), nu pot duce copilul minor la şcoală (putem vorbi de abandon şcolar în 2015, doar pentru că plouă?), nu putem merge la joburi, nu putem facem nimic dacă plouă! Suntem blocaţi efectiv în casă! Situaţia este una dramatică! Nu mai vorbim de cum ne distrugem maşinile, deoarece este singura opţiune, neexistând în zonă altă cale de acees spre oraş şi nici transport în comun în zonă, iar de mers prin noroi nu se poate vorbi pentru că efectiv nu se poate merge fără să te scufunzi în noroi! Ni se îngrădeşte dreptul la liberă circulaţie confom Constituţiei! Rog a se lua măsuri urgente, dacă nu, mă voi vedea nevoită să mă adresez Justiţiei”, susţine doamna Bădoiu.

De dată recentă, locuitorii din cartierul Poarta 6 au fost nevoiţi să suporte trei nopţi în beznă, ceea ce l-a determinat pe Alexandru Cristea să compare Constanţa cu oraşele din Somalia şi Afganistan. „A treia noapte de beznă la Poarta 6! Dacă un supermarket lasă pe întuneric jumătate de oraş, atunci închideţi magazinul şi aprindeţi lumina! Constanţa a ajuns un oraş care începe să semene cu oraşele din Somalia sau Afganistan, se deschide un magazin, iar reţeaua electrică subdezvoltată nu face faţă şi se stinge lumina pe străzi… Ştiu că ENEL e de vină, dar voi sunteţi primărie şi văd că italienii ăştia se şterg cu voi pe pantofi”, susţine Sandru Cristea.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108