REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.3° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Ce se construiește în locul Galeriilor Soveja!

Ce se construiește în locul Galeriilor Soveja!

Replica API 14 februarie 2020 | 16:01 1854

Proiect inițiat de Pro România Constanța

Proiect inițiat de Pro România Constanța

Pro România, filiala Constanța, reprezentată de Mircea Dobre, a inițiat un proiect ce urmează a fi prezentat RAEDPP și cetățenilor ce vizează Galeriile Soveja. Potrivit proiectului, în locul galeriilor ar urma să fie amenajate două oparcări subterane, traficul ar fi fluidizat prin cele 4 benzi, spațiu verde în suprafață de 5400 m.p. Valoarea proiectului este de 5,2 milioane de euro, 104.000 contribuția Primăriei Constanța

Ce conține proiectul?

Mircea Dobre a declarat, în cadrul unei conferințe de presă: „Venim cu un proiect, care este în contrapartidă cu ceea ce propune Regia Autonomă „Exploatarea Domeniului Public și Privat” Constanța, aflată în subordinea Consiliului Local Constanța, care spune că va veni cineva și va depune o licitație pentru a construi aici un hypermarket sau supermarket. Acest proiect are o suprafață de 12.382 de metri pătrați. Primul obiectiv este fluidizarea traficului. Strada Ștefăniță Vodă o propunem cu patru benzi, două benzi pe sens. Al doilea obiectiv îl reprezintă modernizarea capătului de linie al autobuzului 44. Tot în acest loc se va construi și un mic parc cu fântână arteziană. Spațiul verde va avea o suprafață de 5400 de metri pătrați. Va exista și un aprozar în zonă de unde cetățenii se vor putea aproviziona cu legume și fructe, dar și o parcare subterană, cu 624 de locuri de parcare. Valoarea totală a proiectului este de 5,2 milioane de euro, din care 104.000 va fi contribuția Primăriei Constanța”.

Reamintim că galeriile Soveja sunt pe cale de a fi demolate pentru a face loc unui alt proiect, după cum a declarat Florin Gheorghe, directorul RAEDPP Constanța. După un proces lung, Primăria Constanța a reușit să câștige în instanță dreptul de proprietate asupra terenului, astfel că aceasta a demarat procedurile pentru demolarea complexului. Puținii comercianți rămași vor fi notificați să parăsească locația. Contactat de Replica, iată ce a declarat Florin Gheorghe, directorul RAEDPP Constanța: ”Vom trimite adrese comercianților să părăsească spațiul. Există mai multe firme interesate de acest proiect, cine vine cu o ofertă mai generoasă, cu ăla lucrăm. Vrem să mai luăm și terenul din spate, să facem și o parcare. Vor fi tot spații comerciale, noi căutăm un partener cu care să colaborăm, să fie totul bine pentru amândoi”.

M.P., P.I.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Vise, vise, vise!
0
0
Deci pana la urma in posesia cui a intrat terenul ?Ne lamuriti si pe noi? Ca de 1 an de zile ne tineti cu stirile voastre false si primaria nu ia nicio decizie
0
0
Baliverne peste baliverne ...minciuni de s au saturat si cainii din Constanta. Pe bune ,luavas proiectele in cuc, nu ati fost in stare sa faceti un pod la timp cu fonduri ,,rezonabile,, . Huoooo hotilor
1
0
Lipseste un pasaj subteran si o statie de metrou. Offf... mama lui de corn si de lapte, ce o contine combinatia asta?!!?. Te scoate pe aratura!
1
0
unde mortii lui face el 4 benzi pe stefanita voda , cand distanta intre biserica si bloc e de 7-8 metri ? Nu plecati dupa fenta , un proiect facut repede pe calculator ca sa-si anunte intentiile de a candida la primarie . Am mai vazut episodul asta de cateva ori pana acum
10
1
cum asa ? nu tu blocuri cu 10 etaje ? si nici alte baraci pt ciori ? e ceva in neregula...
6
3
FACEM FANTANA PENTRU CIORI
10
1
pui putin nisip, pui putina apa, amesteci bine, rastorni si a iesit un pompier. Daca puneti putin rahat o sa iasa un alt ansamblu rezidential cu zero parcari. Dar mai bine o piscina cu intrare gratuita pentru vecinii din zona.
6
0
Terminati pana la alegeri ?
14
3
cand asta? peste cati ani? si cum o sa largiti strada Stefanita Voda? prin ingustarea trotuarelor? ca sa nu mai aiba lumea pe unde sa mearga
13
4
O biserica un bloc sau supermarket Nu auzim de scoli sau gradinite
18
6
Atat timp cat exista cartierul HENRI COANDA , toti vor avea de suferit si zona de interes zero !! Plina de halate si de tiganii pregatiti oricand sa fure !!
33
2
IN POZA ARATA FRUMOS, IN REALITATE O SA VEDEM COJI DE SEMINTE, GUNOAIE SI TOTI TIGANII SOCIALI LU FAGABOU
34
4
da, arata super! numai ca ar trebui ca trecerea pentru pietoni de le str Stefanita Voda sa fie mutata la vreo 100 m de giratoriu ptr ca se blocheaza traficul din cauza ei.
21
2
ba ej nebun? le face parc la tiganii din henri coanda
25
5
De ce nu se face un parc? Ce treaba are dobrica ? Vrea sa mai ia mokka o piata? Nu mai scapam de astia. Din pacate se inmultesc mai rapid ca parazitii. Acum Dobre, nu mai e in opozitie? Ce se tot baga in seama? Te pomenesti ca, candideaza la primarie? Asa mai falcutza? Oricum, ne-a zis nea Stroe, sa nu ne mai uitam la ce zici, ca esti prostalau. Falcutza!
18
5
Uite ca se poate face ceva benefic orasului!
10
16
Disttus spatiu berde in tot orasu
2
9

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108