REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Ce spune primarul din Negru Vodă despre firma căreia i-au explodat afacerile în pandemie

Ce spune primarul din Negru Vodă despre firma căreia i-au explodat afacerile în pandemie

Replica API 27 mai 2022 | 00:07 2842

Primarul din Negru Vodă, Petre Urziceanu, a reacționat în urma materialului publicat de Replica, cu privire la contractul pe care l-a oferit, fără licitație, unei firme care a făcut bani în pandemie, pe care îl puteți citiAICI.

Petre Urziceanu

”Cu privire la articolul din data de 25.05.2022 având următorul titlu: "Firma ale cărei afaceri au explodat în pandemie, încă un contract fără licitaţie la Negru Vodă", PROCEDURA SIMPLIFICATĂ - a fost aleasă în baza art. 7 alin. (2) din Legea nr. 98/2016 privind achiziţiile publice, cu modificările şi completările ulterioare.

În conformitate cu art. 13 din HG 395/2016 "Prin excepție de la art. 12 alin. (1), în cazul în care autoritatea contractanta implementează proiecte finanțate din fonduri nerambursabile și/sau proiecte de cercetare-dezvoltare, are obligația de a elabora distinct pentru fiecare proiect în parte un program al achizițiilor publice aferent proiectului respectiv, după semnarea contractului de finanțare/cofinanțare aferent."

În conformitate cu art. 17 din HG 395/2016

"(1) Autoritatea contractantă alege procedura de atribuire in funcţie de următoarele aspecte:

a) valoarea estimată a achiziţiei;

b) complexitatea contractului/acordului-cadru ce urmează a fi atribuit;

c) îndeplinirea condiţiilor specifice de aplicare a anumitor proceduri de atribuire.

(2) În aplicarea art. 11 alin. (2) din Lege, autoritatea contractantă are obligaţia ca, la alegerea procedurii de atribuire, să se raporteze la valoarea estimată a produselor, serviciilor şi lucrărilor care sunt considerate similare în condiţiile de la alin. (1).

(3) în cazul în care autoritatea contractantă implementează proiecte finanţate din fonduri nerambursabile şi/sau având ca obiect cercetarea-dezvoltarea, prevederile prezentului articol se aplică prin raportare la durata contractului de finanţare/proiect.

(4) Fără a afecta celelalte prevederi ale prezentului articol, pentru contractele de achiziţie publică de lucrări sau de servicii al căror obiect vizează realizarea obiectivelor de investiţii publice noi sau a lucrărilor de intervenţie asupra celor existente, autoritatea contractantă alege procedura de atribuire în funcţie de următoarele considerente:

b1) valoarea estimată a contractului având ca obiect prestarea serviciilor de proiectare tehnică şi asistenţă din partea proiectantului pentru fiecare obiectiv de investiţii în parte, separată de valoarea estimată a contractului având ca obiect execuţia lucrărilor aferente obiectivului de investiţii, dacă se atribuie contracte distincte de servicii de proiectare tehnică şi asistenţă din partea proiectantului, respectiv de lucrări;

şi art. 16 din Legea 98/2016.

„În cazul contractelor de achiziție publică de lucrări valoarea estimată a achiziției se calculează luând în considerare atât costul lucrărilor, cât și valoarea totală estimată a produselor și serviciilor puse la dispoziția contractantului de către autoritatea contractantă, necesare pentru executarea lucrărilor."

Ţinând seama de cadrul legal expus anterior, pentru ambele contracte - Execuție lucrări pentru obiectivul de investiții "CONSTRUIRE ANSAMBLU DE LOCUINŢE SOCIALE" în cadrul proiectului "Îmbunătăţirea serviciilor sociale şi a spaţiilor publice urbane pentru populaţia Oraşului Negru Vodă" cod SMIS 12505, şi Proiectare, asistenţă tehnică și execuție de lucrări pentru obiectivul de investitii "AMENAJARE PEISAGISTICĂ ÎN ORAŞ NEGRU VODĂ, JUDEŢUL CONSTANŢA" în cadrul proiectului "Îmbunătăţirea serviciilor sociale şi a spaţiilor publice urbane pentru populaţia Oraşului Negru Vodă" cod SMIS 125055, a fost aleasă procedura simplificată, prin licitaţie online, prin publicare de anunţ în platforma SEAP.

În acest mod, orice operator economic poate şi are dreptul de a participa.

Subscrisa am acţionat corect şi legal, respectând principiile impuse de art. 2 alin. (2) din Legea nr. 98/2016”, a transmis primarul.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cercopitecilor de la replica...procedura simplificata este tot "licitatie" lichelelor santajiste..dar asa e cand scrie o maimuta care are pregatire doar pentru spalat wc-uri in Spania
1
0
Ti-au dat cu dreptu la REPLICA in cap primaria N***u Voda. Pe de alta parte este clar ca lumina zilei cat de tendetioase si subievtive sunt articolele voastre ceea ce va face doar niste trompete ale carei muzica este falsa pe note dictate de cei ce va mentin pe linia de plutire. Aveti cativa clienti precum Mangalia N***u Voda samd si insistati cu mizerii saptamanal. Jurnalism de mucava
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108