REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
18.4° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Ce spune primarul Făgădău despre PUD-ul blocului care ar putea fi construit peste vestigiile de pe strada Mircea cel Bătrân

Ce spune primarul Făgădău despre PUD-ul blocului care ar putea fi construit peste vestigiile de pe strada Mircea cel Bătrân

Replica API 1 februarie 2019 | 01:10 630

Primarul Decebal Făgădău a făcut din nou apel către constănțeni să răspundă la chestionarul lansat de Primăria Constanța cu privire la imobilul de șase etaje pe care un investitor dorește să-l ridice pe strada Mircea cel Bătrân, în imediata vecinătate a vestigiilor monumentului istoric „Poarta Mare a Cetății Tomis”. „Cu cât mai multe opinii, cu atât mai bine. În funcție de răspunsurile constănțenilor, le voi cere colegilor din partidul pe care îl conduc la Constanța să voteze în concordanță cu ce doresc constănțenii”, a subliniat edilul.

Intenția investitorului SC Black Waters SA de a construi un imobil de șase etaje pe strada Mircea cel Bătrân, nr. 47A, din municipiul Constanța, a stârnit discuții aprinse. Motivul: terenul respectiv se află în imediata apropiere a vestigiilor monumentului istoric „Poarta Mare a Cetății Tomis”. Iar discuțiile încă nu s-au încheiat! În vara anului trecut, documentațiile de urbanism pentru Planul Urbanistic de Detaliu au fost supuse atenției celor interesați, în vederea consultării publice. În prezent, se desfășoară o nouă etapă: municipalitatea a lansat un chestionar, prin care îi întreabă pe cei interesați dacă sunt sau nu de acord cu proiectul privind construirea imobilului.

Primăria municipiului Constanța desfășoară, în perioada 28 ianuarie – 8 februarie 2019, o campanie prin care cei interesați pot vizualiza documentația de urbanism Plan Urbanistic de Detaliu – CONSTRUIRE IMOBIL S+D+P+5-6E – locuire colectivă cu comerț la D+P, pentru terenul de pe strada Mircea cel Bătrân, nr. 47A, accesând linkul https://goo.gl/forms/LfgatpUiI40XDXIC2. Terenul are o suprafață de 295 mp, investitorul care solicită aprobarea PUD-ului pentru ridicarea construcției este SC Black Waters SA, iar investiția ridică atâtea controverse întrucât în imediata vecinătate se află vestigiile monumentului istoric „Poarta Mare a Cetății Tomis”. Iar apoi sunt îndrumați să răspundă chestionarului cu o singură întrebare: „Dumneavoastră sunteți de acord cu acest proiect?”

Referitor la acest chestionar, primarul Decebal Făgădău a declarat, joi, 31 ianuarie a.c.: „Oamenii răspund. Dincolo de componența politică a Consiliului Local, cred că trebuie să ascultăm cetățenii. Așa cum am promis, pentru că am văzut că este un proiect care nașteri intensive, l-am supus atenției constănțenilor și am cerut opinia. Așa voi face aproape lunar asupra deciziilor importante din viața comunității. Aștept să văd răspunsurile oamenilor.

Cu cât mai multe opinii, cu atât mai bine. În funcție de răspunsurile constănțenilor, le voi cere colegilor din partidul pe care îl conduc la Constanța să voteze în concordanță cu ce doresc constănțenii. Cu alte cuvinte, de data aceasta nu vorbesc în calitate de primar, căci în calitate de primar sunt obligat să introduc acel proiect pe ordinea de zi. Mă obligă legea. Dar în calitate de președinte a Organizației Municipale a PSD le voi cere consilierilor PSD să voteze după cum au răspuns constănțenii la chestionar”.

E drept, proiectul a primit avizul „nafavorabil” al Comisiei tehnice de urbanism și amenajare a teritoriului, sub semnătura arhitectului șef Radu Vânturache. Dar avizul arhitectului șef ete numai consultativ. „Este un aviz la fel precum cele ale comisiilor de specialitate. Trebuie să existe, dar nu influențează decizia consilierilor. (...) Nu stau să analizez ce spune fiecare investitor. Într-adevăr mi-a trimis mai multe notificări, de la un ton politicos, la unul mai puțin politicos. Nu mă impresionează, nu mă influențează, eu vreau să aflu părerea constănțenilor. Ca primar, voi iniția această hotărâre, dar ca președinte de organizație municipală le voi cere să voteze precum doresc constănțenii”, a afirmat Decebal Făgădău.

Întreaga documentație poate fi consultată accesând linkul https://goo.gl/forms/LfgatpUiI40XDXIC2, iar apoi vă puteți exprima părerea privind promovarea proiectului de hotărâre.

F.B.

Citește și: DETALII privind PUD-ul blocului care va fi construit lângă Poarta Mare a Cetății Tomis de pe strada Mircea cel Bătrân

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Fagabou a consultat cumva cetatenii cand a ciuntit parcul Tabacarie si spatiile verzi? Aia nu au dat spaga ceruta si atunci primarul cauta orice modalitate sa ii opreasca.
1
0
Tariceanu,o SLUGA care l-a servit pe Dinu Patriciu. Nu tara, Nu poporul Roman, Nu. A fost gladiatorul celui mai mare HOT care-a jecmanit tara asta si pe noi toti. Pentru el si alti hoti ca el a slujit naparca asta cat a fost premier! I-a dat Rafinaria Petromidia hotului aproape pe gratis, ala a juns miliardar si-a tocat banii cu toti golanii si toate curvele iar tara asteapta si acum datoria promisa! Un excrok si-un tradator de tara, asta-i tariceanu. Naparca asta de om trebuie judecat de tradare de tara nu sa mai stea in fruntea tarii, ca nu suntem o tara de HOTI.
0
0
Chill, investitoareo din Tomis. Doar nu te-oi trezi ca nu mai pot aia din New York de consultarile lu Fagadau? E correct principiul tau, dar doar theoretic. Practic, valoreaza cat un cacat pe batz si la faza asta Fagadau, chiar daca e praf, te-a avut.
0
0
Demers ilegal aceasta consultatie. Consultatia publica a avut loc in iulie 2018 si a fost finalizata.Chestionarul nu are nume si domiciliul repondentului , deci poate raspunde oricine de ORIUNDE ! Care constanteni domnule Fagadau ? Bravo , mesajul nu trebuie sa contina caractere nepermise , adica baza legala a ilegalitatii pe care as fi amintit-o. Domnule Fagadau , ignorati legea ? Chiar dv. ?
2
2
Construiti bai tampitilor blocuri la marginea orasului!!! Aveti ditamai tarlaua libera si extindeti astfel si orasul fara sa-l mai aglomerati!!! Iar astia cu vestigiile arheologice daca tot nu lasati pe nimeni si nimic sa se apropie de ele macar scoateti-le la lumina si conservati-le sa se poata bucura toata lumea de ele!!
11
0
Sa faca ioana parc pe terenul ei proprietate daca are chef, nu poti obliga pe altii ca asa ai tu chef. Dezvoltarea urbana merge pe principiul necesitatii si oportunitatii nu pe balivernele a 3 cetateni pseudo-interesati de soarta orasului sau care-I fwte grija ce machidon mai construieste. Construiti ma voi daca aveti cu ce... Vreti sa fie bine si frumos da cum apare un proiect sariti sa latrati, ca la maidanezi, trebuie sa dispara da cand vin hingerii sariti ca vai, sarmanii catei.
1
7
Nu vi se pare foarte aglomerata zona si asa? Poate un pomisor, o floare, o bancuta, orice altceva frumos si curat.
10
1
staiculeasca vrea sa isi faca bloc iar fagadau o su.ge cu cetatenii si prostii ca o ling.e in cur
5
3
V-ati prins de idee din declaratia lui Fagadau? A dat-o cotita, ca cetatenii, consultari, pulamea. Se va da aviul de constructie si gata cu cetatenii. Plm.
8
2
Alte tari isi respecta istoria si le transforma in monumente vizitabile profitabile turistic. Noi le acoperim cu tot felul de constructii platite de straini care nu au treaba cu istoria noastra.
12
1
Ce cap de bour rom corupt vrea sa faca acolo ? Muye psd muye fagabou. Ti ai draq cu natia de hoti koorve si asistati.
9
2
...nici un bloc...sunt destule acolo si nici parcari nu au unde sa faca...muie psd, muie fagadau...
14
1
ce make vrea sa construiasca?make cu branza intre dinti ,oaie proasta de la stejaru tulcea
14
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108