REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.2° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
12.2° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Ce spune unul dintre studenți despre cazul de toxiinfecție de la Academia de Poliție din Capitală. Video

Ce spune unul dintre studenți despre cazul de toxiinfecție de la Academia de Poliție din Capitală. Video

Mariana MURAT 19 noiembrie 2023 | 00:00 2455

Mai mulți studenți de la Academia de Poliție din Capitală au fost internați la spital cu toxiinfecţie alimentară, după ce au mâncat la cantina instituției în cursul zilei de 16 noiembrie a.c.. La doar câteva zile distanță, un student a făcut declarații cu privire la condițiile din cadrul academiei, dar și despre faptul că viermii și gândacii erau nelipsiți din meniul zilnic.

Ce spune unul dintre studenti despre cazul de toxiinfectie de la Academia de Politie din Capitala. Videoimagini cu viermii din mâncare

Peste 60 de ai Academiei de Poliție ,,Alexandru Cuza” din Capitală au acuzat, în această săptămână, simptome de toxiinfecţie alimentară, primind îngrijirile medicilor. Sindicatul Europol reclamă că mâncarea oferită studenţilor este stricată. Unul dintre studenții academiei a oferit declarații cu privire la condițiile precare pe care sunt nevoiți să le suporte.

Studentul, influent în mediul online a declarat faptul că în incinta cantinei aceștia serveau la masă gândaci și viermi. Conform afirmațiilor băiatului, studenții erau vinovați pentru presupusa toxiinfecție pe motivul că nu se spălau pe mâini. Ba chiar mai mult, acesta neagă și numărul de studenți intoxicați care nu ar fi de 63 așa cum a anunțat instituția, ci 150.

Pentru ce nu știți deja, sunt student anul patru la Academia de Poliție Alexandru Ioan Cuza și aș vrea să vorbesc despre subiectul cu toxiinfecția alimentară a studenților. În primul rând, vreau să spun că din partea academiei nu a fost recunoscută absolut nici o vină, să vină cineva să zică “da, domule s-a întâmplat asta la cantină, vă oferim mâncarea pe care v-o oferim de ani de zile, am greșit, asta e”, nu s-a apelat la dezumanizarea studenților, pentru că de fiecare data când e ceva de vină în academie, e vina studenților. Ne-a fost spus faptul că nu ne spălăm pe mâini, de aia au făcut cei 60 de studenți, care nu sunt 60, din câte cunosc eu, numărul aproximativ și cel mai aproape de adevăr este de 150. Mai este subiectul cu mâncarea pe care noi o comandăm, de ce o comandăm cine are bani. O să vă arăt ce primim noi la cantină pe lângă viermi și ce mai găsim noi în mâncare”, a transmis acesta.

Reamintim faptul că 63 de studenţi ai Academiei de Poliţie Alexandru Ioan Cuza au suferit o toxiinfecţie alimentară, unii dintre ei fiind transportaţi la spital pentru îngrijiri, fără a fi însă internaţi. Reprezentanţii Academiei de Poliţie ”Alexandru Ioan Cuza” au anunţat că marţi, începând cu ora 20:30, mai mulţi studenţi ai instituţiei au prezentat stări de rău, acuzând dureri abdominale însoţite de stări de vomă.

MAI a trimis Corpul de control la Academia de Poliţie

„Conducerea Ministerului Afacerilor Interne a dispus în data de 15.11.2023 constituirea unei comisii, coordonată de secretarul general adjunct al MAI şi formată din specialişti ai Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Direcţiei Medicale şi ai Direcţiei Generale Logistice, pentru analizarea cauzelor care au dus la producerea incidentului din data de 14.11.2023, când mai mulţi studenţi ai Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” au prezentat stări de rău”, a anunţat, vineri, Ministerul de Interne, într-un comunicat de presă. Totodată, conducerea Ministerului Afacerilor Interne a dispus Corpului de Control al Ministrului derularea unei verificări la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, în legătură cu acest caz. În urma acestui incident, niciun student al Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” nu a fost internat, celor afectaţi recomandându-li-se tratament medical de specialitate. Conducerea instituţiei îşi exprimă regretul pentru această situaţie şi efectuează demersurile necesare pentru identificarea cauzei, remedierea situaţiei şi preîntâmpinarea apariţiei unor incidente similare”, a mai transmis Ministerul de Interne.

Video:

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa nu se vaite!!! UE a recomandat mâncarea viermilor și gândacilor și folosirea fainii din ei!!! Nimeni n-a ieșit în strada!!!
2
4
Pentru acest incident l am demis pe comandantul academiei pentru ca el este si bucatar si trezorierul merindelor si janitor si medic.
4
2
Ce scarbos, cum e posibil asa ceva, cine gateste acolo? Deja imi vine sa vomit. Or fi d-aia care fura mancare acasa, sacosi cu carnati...
4
1

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468