REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.3° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Cea mai exclusivistă staţiune, baricadată de ţigani: într-o parte stau cu caravanele, în cealaltă pescuiesc

Cea mai exclusivistă staţiune, baricadată de ţigani: într-o parte stau cu caravanele, în cealaltă pescuiesc

Replica API 20 iulie 2013 | 00:00 123

Ibiza de... tot!

Ibiza de... tot!

Staţiunea Mamaia, cea mai exclusivistă din România, se vrea ridicată la cele mai înalte standarde, iar distracţia e la ea acasă. Tot mai mulţi tineri o aleg tocmai datorită feluritelor evenimente organizate, fiind, deseori, numită "Ibiza de România". Frumos, motive de mândrie şi alte lucruri senzaţionale, menite să-şi facă inima să tresalte, însă intrările în renumita Ma... Mamaia sunt de-a dreptul jalnice. Pe Aurel Vlaicu îşi instalează ţiganii caravanele, iar pe bulevardul Mamaia, la Pavilionul Expoziţional, ţiganii pescuiesc printre gunoaie.

Ce fac persoanele de etnie romă pentru a supravieţui? Merg în Mamaia. Nu, nu este o glumă, este vorba despre zona din vecinătatea Pavilionului Expoziţional, situat pe bulevardul Mamaia, chiar la intrare în staţiune, unde terenul întins a devenit o adevărată groapă de gunoi, asezonată cu pescari de ocazie. Ziua de marţi a fost una plină de astfel de persoane, care au dat buluc. Cu undiţele la subţioară, lumea s-a postat pe malul ghiolului, pentru a face rost de de-ale gurii. "Prindem, trage. Se prind ciortani, caraşi d-ăştia. Venim şi noi când putem, mai punem ceva pe masă. Nu furăm, nu dăm în cap", au spus pescarii. Imaginile ce se derulau prin faţa celor care se duceau către staţiune, sau se întorceau, erau unele dezolante. Pet-uri, hârtii, resturi menajere, cât şi câini maidanezi - erau elementele ce alcătuiau priveliştea chiar din buza staţiunii ce se vrea exclusivistă. În plus, sărăcia oamenilor a început să urle în aşa hal, încât sursa de hrană, după cum spun respectivii oameni, a început să se cam bazeze pe peştele de acolo. Pe lângă această categorie, trebuie să menţionăm, se aflau şi pescari veniţi efectiv la relaxare. Totuşi, peisajele sunt umilioare pentru aşa o staţiune ce se vrea ridicată la cele mai înalte standarde. Nici pe cealaltă parte lucrurile nu stau mai bine, întrucât pe bulevardul Aurel Vlaicu, tot aproape de intrare în Mamaia, acum ceva vreme, mai multe persoane de etnie romă se instalaseră cu corturi şi catrafuse. În ceea ce priveşte pescuitul, Consiliul Judeţean Constanţa are în vedere, ca pe viitor, să amenajeze 12 porturi pescăreşti de la Vama Veche până la Năvodari, unde va fi inclusă şi zona Pescărie.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108