REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Cea mai mare pensie specială din România este de 77.000 de lei

Cea mai mare pensie specială din România este de 77.000 de lei

Replica API 28 ianuarie 2020 | 21:48 313

Cea mai mare pensie specială din România este de 77.000 de lei și este încasată lunar de un comandant de penitenciar din perioada comunistă, a declarat, marţi, deputatul PNL Florin Roman.

"Cea mai nesimţită pensie specială din România este în prezent de 77 .000 de lei, pensia unui fost comandant magistrat de penitenciar în perioada comunistă. În 2017, această pensie era de 33.400 de lei. Astăzi, ea a ajuns la 77.000 de lei. Îi rog pe cei care nu vor să vadă adevărul să încerce măcar să urmărească cifre. Şi, pentru ca să nu existe niciun dubiu că iniţiatorii şi părinţii pensiilor speciale, cei de la PSD, vor astăzi altceva, vreau să precizez că sunt nouă legi speciale care reglementează pensii speciale", a declarat Roman în plenul Camerei Deputaţilor, în încercarea de a-i convinge pe deputați să voteze proiectul PNL de eliminare a pensiilor speciale.

Pensia ar fi încasată de Gheorghe Bălășoiu, fost procuror comunist și fost comandat al Penitenicarului Colibași.

Camera Deputaţilor a adoptat marți cu 247 de voturi pentru și 21 de abțineri proiectul de lege care elimină pensiile speciale. Măsura îi vizează pe deputați și senatori, judecători și procurori, personalul auxiliar de specialitate al instanțelor judecătorești și al parchetelor, funcționarii publici cu statut special, funcționarii publici parlamentari, membrii corpului diplomatic și consular, membrii Curții Constituționale, precum și personalul aeronautic civil navigant profesionist din aviația civilă. Actul normativ nu îi vizează pe militari și polițiști.

Instanța supremă va ataca la Curtea Constituțională actul normativ, au declarat surse oficiale.

Abrogarea pensiei de serviciu a magistraților a fost declarată neconstituțională prin decizia Curții Constituționale nr. 873 din 25 iunie 2010, scrie HotNews.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pai astora care au inpuscat romani in decembrie 1989 si care i-au batut pana la moarte in inchisorile comuniste le-au dat PCR. FSN. PDSR. PSD pensii speciale si asta asa a ramas pentru ca a conceput nea Nelu inpreuna cu Antonie Iorgovan si o constitutie prin care sa nu le poata lua nimeni bani legal celor din militie,securitate si armata ba s-au mai facut si eroi ai revolutiei exact aia care au tras in oameni.Pe langa astia mai iau pensii speciale si magistrati pentru ca le trebuiau si oameni care sa legalizeze abuzurile.
1
0
i a crescut cat la altii in doua sute zece ani! BRAVO LEGI, BRAVO DREPTATE,asa le facem noi pe toate!
1
0
pe linga nesimtirea pensiilor speciale,"toti sintem egali,dar noi bugetarii mocangii sntem cei mai egali,platiti ba ca sa luam pensii cu sacosa,noi",mai este o problema. Ba votanti pesede,banii din pnei speciale,2000milioane Euro Anual,pecare.i imprumutam,se duc in inflatie.Adica se maresc preturile la Toate,deoarece astia care n.au muncit toata viata si iau sacose debani pensie,ii sparg pe te miri ce.Asaca toate preturile cresc Si datorita astora.Deci platim de doua ori,sau mai multe,contributia la pensiile astora,imprumutul plus dobinda grasa,preturile crescute la tot,dela patrunjel la case.
4
0
FRAIERII MAXIM 1000 LEI IAR SMECHERII FARA NUMAR...IAR CE A FOST IERI IN PARLAMENT ESTE O CIOCHIE PE FATA.ACUM URMEAZA CCR SI LE DA LA MUIE FRAIERILOR.ASA CA MAFIOTII VOR LUA PENSII SPECIALE CU MULTE ZEROURI IN COADA CIFRELOR.MAFIA DIN SICILIA JUNIORI PE LANGA ROMANI SAU NOVICE CU MAI ZIC UNII.
6
1
au facut dreptate. Ha ha ha. Adica astia vor lua de acum pensii pe contributivitate? Pai daca nu vor fi plafonate vor fi la fel de mari. Au salarii de peste 2 mii euro. Vor avea pensii de minim 2 mii euro si pe contributivitate. Impozitare la pensii mai mari de 1 mie euro si plafonare la 2 mii euro. Si sa se aplice si retroactiv. Ca oricum le intra dublu bani in casa majoritatea fiind casatoriti cu parteneri din acelasi sistem sau asemanator.
3
4
Daca nu le.am dat.o pana acum, haideti sa le.o dam de acum la m..e
5
2
Se TAE un pic din gramatica, nu?
4
1
Cand in Romania sunt pensii de 700 lei, bani care nu ajung nici de medicamente, stai si te intrebi cu ce sunt mai speciali unii... care speciali!!?? Cu ce sunt speciali!!!???? Au trait si traiesc ca nababii si prostimea moare de foame. Sa ne-o suga mai special acesti speciali!!!
10
3
Da ma ca psd-ul nibstia asta? De ce crezi ca latrau ca ei sustin taierea pensiilor? Pentru ca stiau ca or sa o ia in gura. Sunt asa bine ticluite, ca orice incepator in avocatura are sanse sa gastige. Pensii speciale doar pentru ei! Pompierii, smurdul, nu merita?
4
1
asta la 3 luni isi cumpara o casa cine e de vina pt pensia asta
5
2
nu se tae nici o pensie ,,va manipuleaza ,,prostimea gasca gura,jos liberalismu ,,traiasca comunistu.tot noi liberali.
5
4
Tara de rahat condusa de securisti.
16
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108