REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Cererea de abținere a judecătoarei cazului Pascu a fost respinsă

Cererea de abținere a judecătoarei cazului Pascu a fost respinsă

Virgil STOIAN 20 aprilie 2024 | 00:00 733

Judecătoarea care a umilit familiile victimelor tragediei din stațiunea 2 Mai rămâne în procesul lui Vlad Pascu.

Cererea de abtinere a judecatoarei cazului Pascu a fost respinsaJudecătoarea Popoviciu Ioana Ancuța

Judecătoarea făcuse o cerere de abținere care vineri, 19 aprilie, i-a fost respinsă.

”Respinge, ca nefondată, cererea de abținere formulată de către doamna judecător Popoviciu Ioana Ancuţa. Fără cale de atac. Pronunțată în ședință publică, azi, 19.04.2024”, se arată în minută.

Cu alte cuvinte, judecătoarea va judeca în continuare procesul în care Vlad Pascu este acuzat pentru uciderea a doi tineri.

Dacă cererea ar fi fost admisă, tot procesul ar fi fost luat de la început.

Ieri, avocații familiilor victimelor accidentului de la 2 Mai au reușit să obțină o amânare a ședinței de judecată.

Solicitarea a fost motivată prin faptul că procesul trebuie să continue numai după ce Consiliul Superior al Magistraturii va discuta, în data de 24 aprilie, sesizarea făcută de Inspecția Judiciară privind suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din acest dosar.

Urmează ca pe data de 24 aprilie să se ia o decizie în cazul judecătoarei.

Inspectorii judiciari apreciază că în procesul lui Vlad Pascu de la Judecătoria Mangalia "exercitarea în continuare a funcției de către judecătoare ar putea afecta desfășurarea cu imparțialitate a procedurilor disciplinare și ar fi de natură să aducă atingere gravă prestigiului justiției".

Familiile celor morți sau răniți în accidentul de la 2 mai au cerut, în repetate rânduri, înlocuirea judecătoarei. Cererile rudelor victimelor au fost, până acum, respinse.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce este de a dreptul bizar este ca in aceeasi zi 19 Aprilie duamna a depus doua cereri de abtinere ambele pe procese penale, unu i a fost aprobata, cea din dosarul 2 Mai nu. Fratilor nu se vrea sa judece altcineva este strigator la cer.
3
0
PENTRU DL. NICU....LA INTREBAREA DVS.....VA RASPUND EU....TRAIM INTR-O TARA DE...K....KAT...NE MERITAM SOARTA...ASTA-I ROMANIA LUI...I******s...CIOLACU.. SI....CIUCA AL NOSTRU,,,, IN CONCLUZUE TTREBUIE SA-I VOTEZE DOAR,,,,DRACU DE LA 12 NOAPTEA..
5
0
in ce tara traim domnilor magistrati? sunteti o clica de neatins, imuni si plini de bani , va bateti joc de tot poporul .
6
0
Doamne fereste! Mai intai a fost depusa o cerere de recuzare, respinsa. Apoi procurorii de pe langa parchetul Mangalia au cerut stramutarea dosarului, cererea a fost respinsa. Acum insusi "duamna" a solicitat retragerea, cererea a fost respinsa. Este incredibil cum s-au aliniat fortele pamantului ca distinsa duduie sa ramana cu orice pret in dosar. Decizia CSM ului de pe 24 aprilie este una cruciala pentru ce a mai ramas din imaginea justitiei romanesti.
8
0
Justiție de doi bani, mizerie de drogați, nemernici ordinari, jeguri de oameni. Cretinilor, pe lumea cealaltă, nici iadul nu va v a accepta
10
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272