REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Mie., 8 Mai 2024
Anul XX Nr. 6723
17.1° Constanța Miercuri, 8 Mai 2024 Anul XX Nr. 6723
 

Chanel, Lancome și Christian Dior, PĂRȚI CIVILE într-un dosar la Constanța! Ce a stabilit instanța!

Chanel, Lancome și Christian Dior, PĂRȚI CIVILE într-un dosar la Constanța! Ce a stabilit instanța!

Replica API 19 iunie 2019 | 00:00 407

Chanel s-a constituit parte civilă într-un dosar aflat pe rolul instanțelor din Constanța cu suma de 420 de euro prejudiciu material și suma 840 de euro prejudiciu moral, Lancome cu suma de 60 de euro prejudiciu material și 120 de euro prejudiciu moral, iar Christian Dior cu suma de 400 de euro daune materiale și suma de 800 de euro daune morale.Însă, instanța a admis în parte acțiunea civilă exercitată de către partile civile și a stabilit ca inculpata să achite câte 100 de euro.

Este vorba despre faptul că lucrătorii din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Constanța, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au depistat-o pe inculpata L.L. în Târgul de pe Aurel Vlaicu din municipiul Constanța, în timp ce comercializa produse purtând mărci identice cu mărci înregistrate, respectiv produse cosmetice. Solicitându-i-se susnumitei să prezinte produsele pe care le comercializa s-a constatat că asupra acesteia se aflau următoarele bunuri: 21 produse cosmetice inscripționate Chanel, 6 produse cosmetice inscripționate Lancome, 8 produse cosmetice inscripționate Dior, 6 produse cosmetice inscripționate Max Factor, un produs cosmetic inscripționat Burberry și un produs cosmetic inscripționat L’oreal. Femeia a spus că a cumpărat bunurile din București, de la Complexul Europa și le vindea cu câțiva lei mai scumpe la Constanța, pentru a-și asigura traiul de zi cu zi.

Astfel, prin adresa nr. 4.514, potrivit rolii.ro, reprezentantul titularului mărcii Lancome a comunicat faptul că produsele inscripționate sunt produse contrafăcute, întrucât poartă, fără drept, un semn similar cu marca figurativă aparținând Lancome Parfums. Totodată, titularul mărcii se constituie parte civilă împotriva inculpatei cu suma de 60 de euro, reprezentând prejudiciul material și solicită a se dispune măsura de siguranță a confiscării speciale și distrugerea acestor produse. La fel a precizat și reprezentantul titularului mărcii Chiristian Dior, pe când reprezentantul titularilor mărcilor Burberry, Max Factor și L’oreal au comunicat faptul că nu se consideră prejudiciați.

”Instanța constată că nu sunt îndeplinite condițiile răspunderii civile delictuale prevăzute de art. 1349 și urm. C.civ., respectiv existența faptei ilicite, producerea unui prejudiciu , existența raportului de cauzalitate și vinovăția inculpatului în ceea ce privește daune materiale solicitate de părțile civile având în vedere că nu există un prejudiciu material , infracțiunea pentru care inculp a ta a fost trimisă în judecată fiind de pericol și nu de rezultat. În ceea ce privește daunele morale instanța le va admite, urmând a le cenzura valoarea, pentru a nu exista o îmbogățire fără just temei. Pe cale de consecință, va admite în parte acțiunea civilă exercitată de către partile civile și va obliga inculpata la plata sumei de 100 de euro către partea civilă Chanel, cu titlu de daune morale, la plata sumei de 100 de euro către partea civilă Lancome cu titlu de daune morale și la plata sumei de 100 de euro către partea civilă Christian Dior titlu de daune morale”. Cât despre inculpată, instanța i-a aplicat acesteia un avertisment.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212