REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Chesoi nu îl mai susţine pe Iorguş la Primăria Mangalia, din "vina" lui Neagoe

Chesoi nu îl mai susţine pe Iorguş la Primăria Mangalia, din "vina" lui Neagoe

Replica API 18 mai 2012 | 00:00 148

Încurcate sunt căile campaniei electorale în sudul litoralului!

Încurcate sunt căile campaniei electorale în sudul litoralului!

Controverse şi schimbări în sfera politică, pe ultima sută de metri. Dacă până acum puţin timp, deputatul PDL Zanfir Iorguş se bucura de susţinerea preşedintelui PNŢCD Constanţa, Tudorel Chesoi, în lupta pentru Primăria Mangalia, iată că lucrurile s-au "sucit"!

"Cele două formaţiuni, UNPR Şi PNŢCD, susţineau candidatura mea la Mangalia. Protocolul a fost semnat pe data de 3 mai 2012. Nu au fost discuţii nici cu Chesoi, a fost de acord cu acest lucru. Acum, asta e, nu mi se pare o problemă aşa mare, dar nu mi se pare moral ca Tudorel Chesoi să vină în alianţă cu PDL la Constanţa, iar la Mangalia să-l susţină chipurile pe Cristian Radu. Realitatea este alta. Este vorba de agresivitatea şi atitudinea lui Corneliu Neagoe, care a făcut el nişte aranjamente şi vrea să se impună. Chiar dacă Radu Cristian are parte de susţinerea PNŢCD-ului la Mangalia, va rămâne tot cu acelaşi procent de 16% pentru că oamenii de la Mangalia, de la PNŢCD, nu vor accepta un pumn în gură băgat de Neagoe", a declarat, Zanfir Iorguş. Şi totuşi, Tudorel Chesoi este ferm în hotărârea sa, susţinând că acel protocol semnat la data de 3 mai este nul, întrucât expirase mandatul preşedintelui PNŢCD Mangalia, Gabriel Ciupercă. În locul lui Ciupercă, preşedinte interimar al PNŢCD Mangalia ar fi Corneliu Neagoe, cel pe care Iorguş îl acuză, având fiul angajat la Garda Financiară, face presiuni pentru ca partidul pe care îl reprezintă să se declare solidar cu Radu, candidat la Primăria Mangalia, fost şef al Gărzii Financiare Constanţa. La rândul său, Gabriel Ciupercă a declarat: "Cum să-mi expire mandatul? Mandatul meu este de patru ani, din care mai am unul. Nu au cum să pună un interimar fără alegeri în prealabil". Chiar şi aşa, deputatul Zanfir Iorguş susţine că are parte de sprijinul UNPR Mangalia prin intermediul lui Gabriel Ciupercă, care şi-a declarat oficial solidaritatea. Trecând peste marea încurcătură şi gâlceavă provocată între cele două formaţiuni, totuşi, Zanfir Iorguş se poate bucura de susţinerea UNPR-ului. "UNPR îl susţine pe Zanfir Iorguş la candidatura pentru Mangalia. Suntem în criză de timp şi nu ne permitem să mai luăm un începător şi să-l învăţăm administraţie. Iorguş este pregătit şi are experienţa necesară", a spus George Lipoveanu, preşedintele UNPR Constanţa. Spre final, Iorguş a explicat de ce este nevoie de o schimbare la Mangalia, considerând că este una dintre persoanele apte pentru a se ocupa de acest lucru. "Mangalia are nevoie de o schimbare. Este nevoie de această echipă formată de noi întrucât am observat că în ultima vreme politica se face între lideri, departe de votanţi. Mangalioţii au înţeles că oraşul lor se află la o rascruce de drumuri, că a decăzut în ultimul hal, iar echipa mediocră care a fost până acum la putere a vândut tot oraşul. Trebuie să înţelegem că Tusac şi gaşca lui nu au fost decât nişte marionete, dirijate de la Constanţa", a completat Iorguş. Potrivit sondajelor realizate la Mangalia, Zanfir Iorguş susţine că are 30,5%, Tusac: 19,5% şi Cristian Radu: 16%.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108