REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.3° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

China nu retrage sancţiunile impuse unui demnitar lituanian care a vizitat recent Taiwanul

China nu retrage sancţiunile impuse unui demnitar lituanian care a vizitat recent Taiwanul

Replica API 20 august 2022 | 00:00 634

China a anunţat vineri că sancţiunile impuse ministrului adjunct al transporturilor lituanian sunt un răspuns adecvat şi justificat la vizita sa recentă în Taiwan, relatează Reuters.

Purtătorul de cuvânt al diplomaţiei chineze Wang Wenbin a prezentat poziţia Beijingului după ce Lituania i-a cerut Chinei să ridice sancţiunile impuse viceministrului lituanian al transporturilor şi comunicaţiilor Agne Vaiciukeviciute pentru că vizitase insula care se autoguvernează, dar la care Beijingul nu a renunţat niciodată, citează Agerpres.

De asemenea, China a suspendat toate contactele cu Ministerul Transporturilor şi Comunicaţiilor din Lituania.

O dispută şi un conflict comercial au izbucnit deja între Lituania şi China în urma cu câteva luni. Beijingul şi-a degradat relaţiile cu statul baltic membru al NATO şi al Uniunii Europene după ce autorităţile de la Vilnius i-au permis Taiwanului să deschidă un birou de reprezentare sub propriul nume în capitala lituaniană.

Lituania intenţionează să deschidă o misiune comercială în capitala taiwaneză, Taipei, luna viitoare.

China respinge orice contacte oficiale ale altor ţări cu Taiwanul întrucât percepe insula ca pe o parte a teritoriului său.

Tensiunile s-au intensificat recent din cauza vizitei preşedintei Camerei Reprezentanţilor a SUA, Nancy Pelosi, la Taipei. Puţin mai târziu Agne Vaiciukeviciute a efectuat şi ea o vizită în insulă, alături de o delegaţie de oameni de afaceri lituanieni.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108