REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.3° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Chiru, către candidaţii de dreapta: „Să punem umărul să susţinem un candidat comun”

Chiru, către candidaţii de dreapta: „Să punem umărul să susţinem un candidat comun”

Replica API 17 mai 2016 | 23:31 176

Candidatul ALDE la Primăria Constanţa,

Candidatul ALDE la Primăria Constanţa,

Christian Chiru, candidatul ALDE la Primăria Constanţa, a susţinut luni, 16 mai a.c., o conferinţă de presă. Având în vedere că a început deja campania electorală, Chiru a ţinut să expună faptul că s-a întâlnit cu mii de cetăţeni în această perioadă şi le-a aflat problemele. Înainte de a-şi face publice câteva două dintre cele mai importante proiecte, Chiru a lansat o propunere contracandidaţilor săi de dreapta. Propunere care a rămas fără răspuns, însă.

„De 10 zile, a început campania electorală şi mi-am continuat deplasările în oraş. O primă concluzie a fost că în oraş mocneşte o atmosferă de schimbare. Constănţenii sunt interesaţi să se producă acea schimbare, chiar dacă majoritatea nu s-a decis cu care din actualii candidaţi să meargă mai departe după data 5 iunie a.c.”, a precizat candidatul ALDE. „La începutul campaniei am lansat un proiect – „Constanţa libearlă, Constanţa, oraş european“, prilej cu care am făcut o invitaţie candidaţilor care se revendică a fi de dreapta, în sensul realizării unei măsurători comune în vedea desemnării unui singur candidat al dreptei, proiect pe care-l consider varianta sigură de producere a schimbării la Constanţa.

N-am primit nici un răspuns din partea celorlalţi candidaţi, motiv pentru care fac apel la doi dintre aceştia (n.red. Claudiu Palaz şi Vergil Chiţac). Mai avem, fizic, timp, săptămâna aceasta. Sunt dispus să mă retrag din cursă, dacă un sondaj de opinie va revendica un alt posibil câştigător de dreapta. E adevărat, cu o condiţie: toate proiectele care le-am lansat şi le lansez în această campanie să fie asumate de acel candidat“, a continuat Chiru. Acesta a precizat că l-a desemnat pe Vlatko Dimov, în calitate de comunicator, şi se aşteaptă ca şi ceilalţi aspiranţi la funcţia de primar al Constanţei să-i urmeze exemplul.

În caz contrar, „voi considera că domnii nu şi-au propus altceva decât să ajungă în Parlamentul României şi nu au nimic în comun cu funcţia de primar al oraşului Constanţa”, a precizat Gigi Chiru. „Indiferent de calitatea pe care o voi avea după 5 iunie, toate aceste proiecte vor face motivul preocupărilor şi interesului de a le realiza, colaborând cu oricine“, a promis candidatul ALDE la Primăria Constanţa. „Dacă ne unim forţele, trei, patru candidaţi şi susţinem pe unul singur, n-am nici o problemă. Să punem umărul să susţinem un candidat comun“, a spus Chiru.

Proiectele prioritare ale candidatului ALDE la Primăria Constanța

Care sunt principalele proiecte despre care vorbește Christian Gigi Chiru? Unul dintre acestea face referire la reabilitarea integrală și termică blocurilor din Constanța. Proiect vizează reabilitarea tuturor scărilor de bloc din municiciu, în număr de 4.730. „În scopul realizării acestui proiect, propun și mă voi îngriji pentru înființarea unei regii specializate la nivelul Primăriei Constanța. Făcând o cercetare serioasă care vizează finanțarea unui astfel de proiect, prețurile variază de la 50.000 de euro, pe scara de bloc, până la 146.000, plus TVA.

Prețurile sunt pentru o scară de opt etaje. Cu 120 milioane de euro, întreg municipiul Constanța se reconstruiește, din punct de vedere estetic și al siguranței în exploatarea clădirilor și îmbunătățirii coeficientului termic“, a explicat Chiru. În acest context, candidatul ALDE l-a provocat pe Decebal Făgădău la o discuție. "Îl provoc pe Făgădău să avem o discuție pe baza acestui proiect și îl rog să-mi răspundă la o întrebare: De ce din 2007 până acum municipalitatea n-a aplicat un cent pentru finanțarea acestui proiect pentru reabilitarea blocurilor? Nu vreau să mă cert, ci să gândim și să obțin de la la Făgădău o susținere privind acest proiect și o dezbatere care are ca finalitate o variantă de implementare a acestui proiect", a precizat Christian Chiru.

"În mijlocul orașului, nu are ce căuta o bombă ecologică!"

Un alt proiect prioritar pentru Gigi Chiru face referire la realizarea celui mai mare parc din Constanța, ce ar urma să fie construit pe terenul unde funcționează, la ora actuală Oil Terminal, terminal care face obiectul unei poluări imense. „Un proiect care-l vreau a fi cel mai mare parc, cel mai mare spațiu verde al orașului Constanța. Mă refer la un proiect vechi, nu-mi aparține, însă e un proiect mai mult decât necesar. Vorbim de nevoia de ecologizarea celor 149 de hectare alocate Oil Terminal, hectare care fac fac obiectul unei poluări istorice.

Mă văd nevoit să-l acuz de complicitate pe domnul Făgădău căruia îi cer să facă publică harta poluării generate de Oil Terminal. În 2009, 2010, s-a făcut o verificare a nivelului de poluare. Firma care a făcut această verificare a constatat că nivelul de poluare depășește cu mult nivelul celor 149 de hectare. El se manifestă, atât la nivelul solului, cât și la nivelul pânzei freatice de suprafață, lucru pe care-l confirma orice locatar al unui imobil din zona acestui terminal. Vorbim de o bombă ecologică situată în inima orașului“, a mai specificat politicianul. Ce propune, mai aexact, candidatul ALDE?

„Acel teren să fie transferat la municipalitate, municipalitatea să se îngrijească să depolueze acel teren pe baza unui proiect. Odată realizată incinta, aceeași municipalitate va lua partener un investitor care să realizeze peste 100 de hectare de pădure, iar investitor își va recupera investiția dându-i posibilitatea să construiască patru, cinci clădiri pe care să le valorifice și să-și amortizeze investiția. În mijlocul orașului n-are ce căuta o bombă ecologică!“, a precizat Chiru, lansând, încă o dată, o invitație lui Decebal Făgădău pentru o dezbatere și pe baza acestui subiect.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108