REPLICA ONLINE CONSTANTA

12° Constanța Mie., 8 Mai 2024
Anul XX Nr. 6723
12° Constanța Miercuri, 8 Mai 2024 Anul XX Nr. 6723
 

Chiru le cere patronilor să aibă mai mult curaj: "Corpul de Control al Poliţiei locale îi obligă să semneze pentru Port"

Chiru le cere patronilor să aibă mai mult curaj: "Corpul de Control al Poliţiei locale îi obligă să semneze pentru Port"

Replica API 19 mai 2014 | 00:00 151

PDL zice că Mazăre strânge semnături degeaba

PDL zice că Mazăre strânge semnături degeaba

Creşterea numărului de acţiuni ale Primăriei la Portul Constanţa intră în faza pe Comisia Europeană, "la pachet" cu gălăgia, din ce în ce mai pregnantă, a opoziţiei. Momentele de indignare ale opoziţiei escaladează, care îl acuză pe primarul Constanţei, Radu Mazăre, că apelează la un şiretlic cu scopul de a obţine susţinerea populaţiei pentru creşterea numărului de acţiuni, în Portul Constanţa. Săptămâna trecută, pensionarii care şi-au primit pachetele cu alimente de la Primăria Constanţa s-au trezit în faţă cu două formulare, pentru semnat. Unul, pentru obţinerea pachetului şi, al doilea, pentru acordul ca municipalităţii să îi fie sporite acţiunile cu încă 13%, în Portul Constanţa.

Prezent la conferinţa susţinută, miercuri, la Instituţia Prefectului, de Institutul Aspen, Mazăre a declarat că nu există nici o constrângere în ceea ce priveşte semnăturile: "Semnează cine vrea. Facem aşa ca să vedem care este voinţa constănţenilor. (...) Este o consultare, poate nu semnează nimeni şi atunci îmi dau seama că nu are nici un sens această luptă şi ne retragem. Nu există o condiţionare". Două, trei zile, atât a durat liniştea după aceste declaraţii, iar opoziţia vine cu acuzaţii dintre cele mai grave. Organizaţia judeţeană a PDL Constanţa condamnă folosirea funcţionarilor publici, angajaţi ai primăriei şi ai instituţiilor subordonate acestora, la acţiunea de strângere de semnături pentru trecerea Portului Constanţa în administrarea Primăriei. Dacă o strângere de semnături n-ar fi chiar o mare problemă, preşedintele pe judeţ al formaţiunii de la Constanţa, Christian Gigi Chiru, susţine că agenţii economici sunt forţaţi să semneze. "Funcţionarii publici, în echipe de câte doi, sunt puşi să meargă din uşă în uşă pentru a strânge semnături. Cel mai grav este că angajaţii Corpului de Control din cadrul Poliţiei Locale a Primăriei Constanţa condiţionează agenţii economici, ameninţându-i cu controale ori cu piedici în emiterea anumitor documente, şi îi pun să semneze că sunt de acord cu planul lui Mazăre pentru Port", a declarat Chiru. Întrebat dacă există dovezi în acest sens, liderul democrat-liberal a declarat: "Asta, doar dacă o fac ei, nu pot s-o fac eu în numele lor. Sunt din Constanţa. Sunt agenţi care ne-au relatat discuţiile pe care le-au avut. Ne-au spus că există o agitaţie la nivelul Corpului de Control, se plâng că au primit o astfel de sarcină şi vrem să cerem celor care au, până la urmă, simţ civic şi curaj să ne furnizeze dovezile, înregistrări în acest sens", a declarat Chiru, susţinând că iniţiativa strângerii de semnături ar fi, mai degrabă, o pierdere de timp.

Pentru a demonstra că situaţia este serioasă şi nu le arde de fumigene de campanie, "portocaliii" fac apel la ceea ce e cam rarefiat pe la noi pe-aici, adică simţul civic, pe care Chiru speră să-l resusciteze prin acordarea de premii: "Orice fotografie ori înregistrare audio sau video pe care o vom primi ne va fi de mare ajutor în demascarea practicilor ilegale ale angajaţilor lui Mazăre. Aşteptăm ca cetăţenii să ia atitudine, să-şi apere oraşul, să nu merite ilegalităţile. Cetăţenii care vor da dovadă de spirit civic şi de interes pentru oraşul lor vor fi premiaţi de organizaţia PDL Constanţa, iar funcţionarii publici care strâng semnături în loc să aibă grijă de Constanţa vor suporta rigorile legii", au concluzionat cei de la PDL.

Comisia Europeană se va pronunţa cu privire la intenţia autorităţilor române de a transfera 13% din acţiunile deţinute în Portul Constanţa la administraţia locală, a anunţat, sâmbătă, la Tulcea, ministrul Transporturilor, Dan Şova, care a precizat totodată că ulterior se vor începe procedurile pentru obţinerea avizelor din partea Ministerului Finanţelor şi Ministerului Justiţiei.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212