REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.3° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Chiru şi i-a pus pe Stavrositu şi Chesoi în cap: a prezentat lista ARD la Constanţa

Chiru şi i-a pus pe Stavrositu şi Chesoi în cap: a prezentat lista ARD la Constanţa

Replica API 12 octombrie 2012 | 00:00 188

Dacă e cuminte, deputata de pe colegiul 10 poate "pupă" Parlamentul European

Dacă e cuminte, deputata de pe colegiul 10 poate "pupă" Parlamentul European

Colegiul Director al PDL s-a întrunit ieri pentru a valida listele de candidaţi ai Alianţei România Dreaptă (ARD) pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie. În cazul Constanţei, definitivarea listei a fost amânată, a precizat deputata Maria Stavrositu, cu menţiunea că ea nu a fost la şedinţă, dar că aşa au informat-o colegii. Mai mult, se pare că preşedintele PDL, Vasile Blaga, ar urma să medieze tensiunile de la malul mării. Oare? Oricare ar fi adevărul, Christian Gigi Chiru a declarat, ieri că luni va fi "bătută în cuie" lista, dar că decizia finală e "la mâna" organizaţiei de Constanţa. Aşa stând lucrurile, Chiru a făcut publice şi numele candidaţilor, respectiv a colegiilor pe care ei vor candida.

Iată lista anunţată de Chiru: Camera Deputaţilor - Oana Maria Florea (Colegiul 1), Camelia Pleşca (Colegiul 2), Stelian Gima (colegiul 3), Constantin Chirilă (Colegiul 4), Zanfir Iorguş (Colegiul 5), Iustin Fabian Roman (Colegiul 6), Corina Gheorghe (Colegiul 7), Cătălin Mihai Anghel (de la Partidul Noua Republică, Colegiul 8), Dănuţ Culeţu (de la Partidul Forţa Civică, Colegiul 9), Florin Gheorghe (Colegiul 10); Senat: Florian Constantin (Colegiul 1), Nicolae Anghel (Colegiul 2), Gheorghe Măndilă (Colegiul 3), Christian Gigi Chiru (Colegiul 4). Facem următoarele precizări: cotidianul "Replica" anunţa în ediţia de joi că Nicolae Anghel este posibilul candidat pentru Colegiul 2 Senat, însă edilul a ţinut să precizeze următoarele: "Vreau să candidez pe Colegiul 2 Camera Deputaţilor. Nu îmi e teamă de senatorul Nicolae Moga (ales pe Colegiul 2 Senat în 2008), îl respect, dar cred că am mai multe şanse la Colegiul 2 Camera Deputaţilor. Îl bat pe deputatul Mihai Lupu (ales în 2008 pe listele PNL -n.r.) de nu se vede". Rămâne de văzut dacă se va opera vreo modificare pe listă, în sensul celor declarate de Anghel, şi trecem la următoarea precizare: candidatul anunţat de Christian Gigi Chiru pe Colegiul 3 Senat, Gheorghe Măndilă, apare într-un dosar penal. Potenţialul candidat a ţinut însă să transmită că a primit scoaterea de sub urmărire penală. Sărim la Colegiul 10, unde se vede treaba că Florin Gheorghe a obţinut ce-a vrut: candidatura. Până luni, Maria Stavrositu, actualul deputat PDL pe acest colegiu, mai are însă timp să facă drum, cărare şi lobby pe la Bucureşti, în speranţa că va răsturna decizia colegilor de la Constanţa. Chiru în schimb nu prea îi dă şanse, însă îi promite că, dacă va fi "cuminte" timp de 1 an de zile, va fi susţinută de PDL Constanţa să candideze la Parlamentul European! O asemenea "palmă" poate conduce şi la candidatura independentă a Mariei Stavrositu. În fine, până se lămureşte definitiv situaţia, ajungem şi la ţărănişti (parteneri în cadrul ARD) care, după cum se vede din listă, n-au primit nimic! Este motiv pentru ca preşedintele PNŢCD, Tudorel Chesoi, face ca trenul: "Chiru dovedeşte că nu este fair-play. S-a dovedit a fi ironic cu un partid care dăinuie de 150 de ani şi care a contribuit aproape decisiv la intrarea PDL la guvernare acum câţiva ani. Cum să ne spună el că, dacă partidul se numeşte PNŢCD, să candidăm în mediul rural? Păi, ce vor spune cei 2 mii de constănţeni din mediul urban care ne-au votat?", a comentat Chesoi.

Vom reveni şi cu alte declaraţii.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108