REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Chițac s-a răzgândit! Nu mai demolează barăcile de pe plaja de la Pescărie. Video

Chițac s-a răzgândit! Nu mai demolează barăcile de pe plaja de la Pescărie. Video

Ana Maria LIPAN 31 martie 2023 | 00:00 6781

Chițac face pace cu pescarii. După ce aceștia au fost notificați de Poliția Locală că trebuie să își demoleze barăcile de pe plaja de la Pescărie, din zona Căminelor studențești, s-a iscat un adevărat scandal, formându-se două tabere. Conflictul a fost totuși aplanat, Florin Vasilescu, administratorul construcțiilor, declarând pentru Replica faptul că a avut recent o întâlnire cu primarul. Edilul le-a făcut noi promisiuni, iar joi, 30 martie a.c., barăcile erau încă pe poziții, chiar dacă termenul de desființare a trecut.

Chitac s-a razgandit! Nu mai demoleaza baracile de pe plaja de la Pescarie. Video
Decizia Primăriei Constanța de a demola barăcile pescarilor de pe plaja de la Pescărie, din zona Căminelor studențești, a iscat un întreg scandal. Micul sat pescăresc funcționează în acea zonă de zeci de ani, barăcile fiind singurele construcții acceptate de prevederile care interzic construirea de amplasamente cu temelie la o distanță de 300 de metri de luciul apei. Anunțul că, până la finalul lunii martie, cele 25 de construcții improvizate de pe plaja din zona Pescărie trebuie să dispară a iscat un scandal de proporții între pescari și administrația locală, însă conflictul pare să fi fost aplanat.

Chitac s-a razgandit! Nu mai demoleaza baracile de pe plaja de la Pescarie. Video
Joi, 30 martie a.c., construcțiile erau încă în picioare, deși termenul de desființare a fost depășit. Primarul Chițac a ajuns la o înțelegere cu pescarii, administratorul Florin Vasilescu dezvăluindu-ne că a avut recent o întâlnire cu acesta. În urma discuțiilor demersurile au fost stopate, iar pescarii au primit noi promisiuni.

Chitac s-a razgandit! Nu mai demoleaza baracile de pe plaja de la Pescarie. Video
Soluția ar fi reprezentată de procesul în plină desfășurare pe care ABADL îl are cu Primăria Constanța, în vederea revendicării suprafeței de plajă unde se află aceste barăci. Municipalitatea speră să obțină victorie în instanță, existența acelui mic sat pescăresc fiind condiționată de rezultat.
Motivul invocat de municipalitate, privind demolarea construcțiilor, constă în faptul că pescarii nu au autorizații de construire. Gurile rele, însă, spun că s-ar curăța zona pentru un privat, care ar vrea să facă aici o plajă la standarde europene.

Barăcile de pe plaja de la Pescărie, gazda petrecerilor cu grătare

Un fost locuitor din această zonă ne-a dezvăluit totuși că în aceste barăci moștenite de la pescarii de demult ar fi acum utilizate doar pentru a găzdui petreceri, acompaniate de manele și grătare. Sunt numeroase cazuri când poliția a intervenit, la solicitările vecinilor, printre care și studenți din căminele din zonă, pentru a pune capăt chefului.

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Vad ca pe aici sunt "studenti" care se culca la ora 20 sa-si faca somnul de frumusete . Eu cred ca sunt brinzari care vor sa construiaca ceva "luxury", "residence",de "lucs" pe acolo .
1
1
Spagaa încă funcționează!!!
1
0
tu esti student, eu sunt mitropolit! Tu esti platit cu ziua, la betoane!
4
1
O doare n cot pe Ovanesian ieri era la alimentara cumpara liniștita ca și cum ce cetățeana simpla și nevinovata este ea Nici rău n a făcut nici gura nu i pute
4
0
Ce pescari? Acolo se petrece cât este noaptea de lunga, sunam la 112 de 2 ani de când stau în cămin și degeaba.Sunt niște boschetari, mai mult de 2-3 pescari nu sunt.Calcanul și mediile stau bine la primar în farfurie
7
6
Chitac e un smenar. Uitati va in ce hal a adus orasul doar ca sa dea contracte la smecheri. Si lumea nu zice nimic. Parca e drogata
13
0
pescarii sunt de peste 2000 de ani la malul Marii Negre dar acum au venit etniile si au inceput constructia de saivane de beton. Iar don amiral a batut militareste din calcaie si a decretat, demolam baracile pescaresti in favoarea saivanelor! Iar pentru localnicul deranjat, neica ce distanta este de la geamul matale pana la barci? Ori esti deranjat ca nu poti pune fundatia blocului, ai? De la Mangalia la Sulina, unde mai poti lansa o barca, bai fomistilor? Constanta este oras la mare cu plaje si apoi este oras de cartiere. Vreti bloace, mergeti la Cogealac!
8
3
Primarul protejează boschetareala, studenții pregătesc iar cartofi,oua și ceapa sa arunce în bărăci.Pescuiesc 2 și 10 beau și fac scandal.
4
6
S-a nascut in sat de pescari Istria, deaia tine cu pescarii, ii plac spriturile si peste nespalat cu mate direct pe gratar. Taranu Chitac tot taran pe viata. Degeaba ai stat la catedra pe scaun toata viata. Baa Chitac s-a schimbat lumea in Capitalism trebuie sa muncesti din greu nu sa halesti pensie mare si salariu si sporuri degeaba din taxe
5
6
Dupa plecare lui Ovanesian, Chitac se transforma in baiat bun evident. Promoveaza directori capabili. Aduce profesionisti de la DGASPC in locul oamenilor lui Felicia. Muta inteligent
7
7
pun la cale o manevra. Chitac si banda lui numai ticalosii pun la cale.
15
2
Pe vremea lu mazăre numai erați aşa tari in clanță poponarilor. Zdreanța aia de mazăre era un primar bun sau ce mirții vostri de homosexuali vreți să insinuați
4
15
m**e mazare & co Toți poponarii lui răducu se agită rusofilii
10
0
Sa vezi nea Vergil ce bine o să-ți stea in uniforma cu dungi verticale
15
4
Numai boschetari frecventeaza locul asta mizerabil, trebuie facut o curatenie adevarata acolo
13
1
pescari, baraci in zona respectiva, inghiteau si comunistii. chitac este un tip conflictual, cauta subiecte de rahat ca sa agite spiritile, sa se bage in seama. mai bine s-ar apuca de treaba, sa astupe gropile pe care le-a facut in tot orasul.nu-l lasati la pensie, votati-l iar.
9
7
chitzac, termina ce ai inceput, derbedeule, ca orasul e praf. E cumplit ce ai reusit sa faci in perioada asta, in care ai prostit un oras intreg. Principiul este: termina lucrurile incepute si abia apoi te apuci de altele. Tu te-ai intins mai mult decat iti e plapuma iar noi ne uitam neputinciosi la bataia voastra de joc. Si ca sa nu-ti uiti menirea: Tu esti in slujba noastra si nu invers...asta pentru ca te comporti ca un vataf. Ai inteles, p******a incompetenta ?
22
2
nu ma intereseaza , stau la anda , zona modernizata cu benzinarie , cu multe farmacii , cu mega image , cu profi , cu noua statie de autobuz , cu taxi vis a vis . lux total , doar plaja lipseste .....si pescarii care nu au o mahuna adevarata si o taka care sa i traga . cine stie ce scriu inteleg .....
4
6
Cum ma sa lasi mizeriile alea acolo. Ba Chitac tu chiar nu esti sanatos, mergi la un control dereglatule. Vor sat pescaresc sa il faca in afara Constantei ca de aia este ‘sat’.
33
11
Lasati zona aia sa fie destinata pescarilor si pescariilor, nu ne mai infectati cu umbrele, sezlonguri si beach bars... Ne-am saturat de jegul din Mamaia si din alta parte... Luati labele de pe pescari, lasati zona aia asa cum este!
18
29
Modernizati baracile si lasati-le acolo! Si plaja sa fie libera, fara sezlonguri sau baruri.
35
17
E boschetareala acolo plin de maidanezi pl mea vrem o tara ca afara
32
12
Astia daca darama baracile mai fac un rand de blocuri acolo, nicidecum vreo plaja exclusivista.
25
2
Acum e clar, Chitac este nulitatea care a facut tot dezastrul din Constanta. Doar se ascudea in spatele lui Ovanesian. Dispari primar nenorocit si stai ascuns cu speciala ta.
40
3
Fundurile vor rămâne cururi,for ever.Pacalicilor de pescari,va zice un pescar real,adică adevarat:Dispăreți,pentru ca ne confunda lumea pe noi,pescarii adevărați,cu voi.Cum n avem nimic în comun ,zic ce zic:Pescaria i munca grea,chiar foarte grea.Dar voi nu sunteți parte și o știți.Stiti oare voi ce i sudul,sau nordul,mai jos sau mai sus de 55 de grade latitudine?Oare?Contractele făcute la nivel de , sunt glume,sunt drepturi de pescuit ,preferențiale,căci sunt acorduri,în comunitate,sa ți cumpăr dreptul tău,pe nimic,sa pescuiesc eu.In apele tale,pestele tău,doar sa nu fi rău de gura.Nu va mai confundați cu aleșii voștri!Pentru ei fiecare minut în funcție sunt bani.Adica 1 leu pe 30 de secunde,la unii pe 14,2 lei per secunda.Vedeav as pe pescadorul meu.Pescarilor.
11
3
Chitac a luat spaga de la turcii Solid house care construiesc chiar acolo
20
7
Wow! Marele zeu, micul Dumnezeu, stapanitorul drept-credinciosilor! El a hotarat, muritorii de rand se bucura si il aclama! De fapt si de drept, este ales de constanteni pentru a lucra in interesul lor. Nu pentru a-i conduce! Constantenii nu au nevoie de sef. Au nevoie de un bun angajat, un bun administrator, ales temporar, efemer, care sa isi vada de treaba lui si de lungul nasului! Din toate aparitiile in public, din poze, din articole, lasa o cu totul alta impresie. Si anume ca se cam crede pe propria tarla, pe propria mosie, primita de la taica-sau. Am vazut ca, in Eforie Sud, faleza arata ca desprinsa din filmele SF. Cine este primar acolo? Nu face schimb cu competentul asta al nostru?
21
6

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108