REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Cine îşi asumă răspunderea pentru eventuale efecte adverse ale vaccinului anti-COVID

Cine îşi asumă răspunderea pentru eventuale efecte adverse ale vaccinului anti-COVID

Replica API 22 septembrie 2020 | 00:00 1039

România va primi 4,3% din cele 400.000.000 de doze de vaccin ce au fost rezervate de Comisia Europeană în numele Statelor Membre de la AstraZeneca, companie care a întrerupt recent testările din cauza apariției unor efecte adverse.

Înrolarea în studiul clinic global al vaccinului companiei britanice, care este dezvoltat în colaborare cu Universitatea Oxford, a fost suspendată pe 6 septembrie, după ce un participant din Marea Britanie a înregistrat o reacţie adversă gravă, considerată a fi o afecţiune inflamatorie spinală rară, numită mielită transversă.

Au avut loc evaluări pentru siguranţă după ce voluntari înrolaţi în studiu clinic pentru testarea vccinului candidat, numit AZD1222 sau ChAdOx1 nCoV-19, au dezvoltat simptome neurologice inexplicabile, inclusiv schimbarea senzaţiei sau slăbiciune în membre, iar studiul a fost suspendat în timpul evaluării siguranţei.

Studiul clinic a fost reluat în Marea Britanie, Brazilia şi Africa de Sud, dar încă nu în Statele Unite.

Ministerul Sănătăţii răspunde unei solicitări formulate de r3media.ro cu privire la asumarea răspunderii pentru eventuale efecte adverse după achiziţia vaccinului.

"În timp ce vaccinarea reprezintă cea mai fezabilă strategie de a ieși din situația actuală generată de pandemia COVID-19, siguranța cetățenilor este prioritară. Contractele de achiziție în avans, negociate de Comisia Europeana, au scopul de a accelera dezvoltarea, autorizarea și disponibilitatea vaccinurilor, fără a face derogări de la standardele de calitate, siguranța și eficacitate.

Siguranța este o cerință fundamentală pentru orice vaccin ce va ajunge pe piața UE. Înainte de a fi disponibil pentru achiziție și utilizare, orice candidat de vaccin COVID-19 va trebui sa corespundă tuturor criteriilor stabilite de Agenția Europeană a Medicamentelor pentru a primi autorizația de punere pe piața. În cazul semnalării unor efecte adverse severe în studiile clinice, vaccinul nu va fi autorizat", transmite MS, potrivit ştiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pentru efectele adverse ve ti fi raspunzatori tot voi dilimanilor care va-ti vaccinat
0
0
Pentru efectele adverse vor raspunde eficienet cei de l a pompe funebre
0
0
Clar vaccinul este o prostie, efectele adverse vor exista si nu va ganditi ca v a fi ca l a un paracetamnol ...
0
0
mai de te n plua noastra fraiere! stai asa si suge o cand o belesti, dar sa platesti tratamentul. ia mai da va n sloboz ma! nu aia, nu aia dar cand o proptiti, vreti! duceti va cu ceai si tincturi in plua mea pe camp. ca voi.... de! spirite libere!
0
1
cine raspunde pentru efectele adverse, cumva doamna mata bicilista ?
0
2
Clar, trebuie vaccin. Cazul din Anglia s-a dovedit a fi o afectiune ascunsa a voluntarei, care s-a activat de la vaccin. Sigur ca sunt si efecte adverse, dar toate medicamentele au asa ceva. Daca citesti prospectul la paracetamol sau aspirina, te ingrozesti. Important sa nu fie ceva grav si pe termen scurt. Poate asa gasesc si un tratament eficient, sa nu mai moara atatia oameni. Oricum, este clar ca lumea civilizata, UE , USA , UK nu va permite orice chinezism,testat fortat pe soldati si despre care nu se stie nimic.
4
0
Eu!aduceti vaccinul sa-l fac odata ca m-am plictisit de pneumonii si golanii. Bouarilor,Orice medicament are efecte secundare la greu,cititi dreq prospectul cind va indopati cu medicamente,asa ca o febra n-a stricat nimanui.Dupa 2 sapt de febra ,o zi doua nu mai conteaza,suckerilor! Vedeti cit va costa spitalizare,medicamente,complicatii de la o gripa,berbecilor!
3
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108