REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
20.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Cine mai verifică FOCARELE de INFECȚIE de la subsolurile BLOCURILOR?!

Cine mai verifică FOCARELE de INFECȚIE de la subsolurile BLOCURILOR?!

Replica API 8 decembrie 2020 | 18:06 2578

De mai mulți ani, o bună parte dintre blocurile din orașul Constanța stau cu mizerie de nedescris la subsol, fără căldură și apă caldă. Deși veche, problema este pasată între locatarii și autoritățile locale. Singura certitudine care rămâne este mirosul greu de suportat la intrările în scările blocurilor și pericolul de îmbolnăvire tot mai accentuat.

Locatarii unor blocuri din Constanța fac apel disperat către Primăria Municipiului Constanța în care se plâng de condițiile mizere pe care trebuie să le suporte. Problemele sunt numeroase. Locuitorii din blocurile morții T1,T2 și T3, strada Bravilor 8, sunt tot mai nemulțumiți de aceste lucruri. Oamenii nu beneficiază de apă caldă și căldură iar teama că în curând vine sezonul rece și nu vor avea cu ce să-și încălzească locuințele, îi macină pe zi ce trece. De asemenea, există numeroase persoane care au apa tăiată. O altă problemă ce necesită o atenție sporită din partea Primăriei Constanța, este mizeria de nedescris din subsolurile imobilelor. Oamenii sunt temători că dacă nu se va curăța zona, șobolanii le vor intra în curând în locuințe.

E mizerie, sunt gândaci

Pe acest subiect, un bătrân care locuiește într-unul din blocurile acestea, a declarat pentru Cotidianul Replica, că aceste probleme persistă de mai mult de 10 ani. ,,Eu stau aici de când mă știu. Nimeni nu ne-a ajutat niciodată. Noi nu existăm. E groaznic. Blocurile sunt vechi, cred că sunt printre primele din oraș. E mizerie, sunt gândaci, ne urcă în case. Tot răul e pe scara aceasta. Nu știm ce să facem. Mă gândesc că a venit frigul și noi o să înghețăm în case. Am trimis foi la primărie și nimic”, a declarat aceasta.

O altă localnică din cartier, este revoltată de condițiile în care pot fi lăsați să trăiască. ,,Este inadmisibil ca în secolul 21 să înghețăm în case, să nu avem apă caldă și să ne trezim cu gândaci și șobolani în case. Sunt câteva persoane care nu plătesc și suferim toți. Este și mai greu că avem copii. Ce facem cu ei? Cum îi încălzim? Să le taie căldura ălora care nu achită, nu putem să suferim toți din cauza lor. Preferă să dea banii de băutură decât să-și achite datoriile.”, a declara aceasta.

Sesizări s-au tot făcut. Totul a fost DEGEABA

Problema este cunoscută de mai bine de un deceniu, și a rămas nerezolvată până astăzi. Locatarii susțin faptul că problema este destul de veche însă niciodată nu s-au găsit soluții pentru rezolvarea ei. Au făcut demersuri numeroase fostei administrației locale, însă totul a fost în zadar.

Ce spun autoritățile

Pe acest subiect, reprezentanții primăriei, au declarat că au habar despre aceste lucruri și că este o situație mai aparte care nu aparține de primărie. ,,În linii mari, ceea ce cer ei, este ca Primăria să vină și din banii tuturor, să le facă curățenie, în situația în care fiecare Asociație de Proprietari o face pe cont propriu. Ei sunt fără căldură, fără apă caldă, fără multe condiții, dar asta din cauza faptului că nu și-au plătit datoriile către furnizori. În cazul ăsta suferă toți. Fiecare dintre noi, pentru a avea căldură, plătește. Ceea ce se întâmplă acolo este rezultatul neplății, rezultatul faptului că nu s-au gospodărit. Totul este la mâna lor să ia decizii și să facă pentru ei.”, au declarat reprezentanții Primăriei.

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Minciuni.In blocuri sunt și garsoniere ale primăriei.Se impune reabilitarea blocurilor cu bani europeni
0
0
Nu e normal sa se taie apa calda și căldură tuturor.Nu sunt vinovați cei care plătesc intretinerea Cum sa te gospodărești dacă vecinul de lângă tine refuza sa plătească.In blocurile de mai sus sunt și garsoniere ale primăriei.De ce lasă primaria atâtea suflete sa sufere și sa moara în frig sa fie clienți permanenți la Spitalul de boli infecțioase. SUNTEM SI NOI CONSTANTENI CU SERVICIU,CU COPII LA SCOALA,CU BUNICI ETC
0
0
Nu e normal sa se taie apa calda și căldură tuturor.Nu sunt vinovați cei care plătesc intretinerea Cum sa te gospodărești dacă vecinul de lângă tine refuza sa plătească.In blocurile de mai sus sunt și garsoniere ale primăriei.De ce lasă primaria atâtea suflete sa sufere și sa moara în frig sa fie clienți permanenți la Spitalul de boli infecțioase. SUNTEM SI NOI CONSTANTENI CU SERVICIU,CU COPII LA SCOALA,CU BUNICI ETC
0
0
Toti au numai Covid in cap de parca celelalte probleme nu mai exista!
0
0
Asociatiile de proprietari SUNT OBLIGATE sa faca dezinsectie SI deratizare de 4 ori pe ani adica din 3 in 3 luni sau daca e nevoie si se impune chiar mai des. Minim de 4 ori pe an. Ar trebui sanepidul sa controleze ca au sectie de mediu, sa iasa de la cafele sa controleze asociatiile si sa amendeze ADMINISTRATORUL in atributiile caruia intri organizarea dezinsectiei periodice.
6
0
La subsolul anl urilor sunt box nu cum este scris in contract bunker!
0
0
Asa e ! TOATE SUBSOLURILE TREBUIE ELIBERATE ! fiecare si-a dus in beci toate vechiturile, care sunt imbibate cu apa si toate cele si miroase oribil pe casa scarii. Focar de infectie !
5
0
Aplicatia legea daca nu schimbati Administratorul, sa vina cei din serviciului indrumare asociatii de proprietari sa I ajute sa schimb Administratorul si Comitetul executiv si sa se apuce de treaba, daca nu merge ceva, gata repede la presa
10
0
sunt niste administratori de bloc, de iti e scarba sa vb cu ei. La TAV-uri, blocuri relativ noi, colcaie gandacii si se plimba de la un subsol la altul, blocurile avand un tronson comun. Nesimtii de adminstratori nu inteleg ca legea ii obliga sa faca dezinsectie si deratizare o data la 6 luni. Mavromaride unul din administratori, isi face acoperisul pe banii asociatiei, ca el sta la ultimul etaj, da cand vine vb de alte probleme, cauta scuze si motive. Trebuie sa scapam odata de comunistii astia ca ne mananca zilele!
7
0
Bataie pe ei pina ii civilizam ! singura solutie !
10
0
Demolate si la tara cu ei.... .
10
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212