REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.2° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
12.2° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Cine primește 9 milioane de lei pentru renovarea secției exterioare a penitenciarului de la Valu lui Traian?!

Cine primește 9 milioane de lei pentru renovarea secției exterioare a penitenciarului de la Valu lui Traian?!

Andreea CONDURACHE 12 august 2023 | 00:00 1681

De-a lungul anilor, deținuții din România s-au plâns de condițiile „inumane” din penitenciare, motiv pentru care lucrurile au început să se miște, fiind renovate mai multe secții. Și secția exterioară Valu lui Traian a Penitenciarului Poarta Albă va fi supusă unei renovări. A fost lansată o licitație, recent fiind atribuită societății Elys Interdecor, deținută de controversatul afacerist Liviu Marius Elias-Bagiu.

Cine primeste 9 milioane de lei pentru renovarea sectiei exterioare a penitenciarului de la Valu lui Traian?!

Supraaglomerarea și condițiile materiale din penitenciare reprezintă o problemă majoră a sistemului penitenciar. Astfel, România trebuie să introducă măsuri de reducere a supraaglomerării și să îmbunătățească condițiile de detenție. Administrația Națională a Penitenciarelor poate redistribui deținuți din unitățile supraaglomerate, în scopul alocării unui spațiu mai mare de 4 metri pătrați pentru fiecare persoană privată de libertate.

Recent, a fost demarată o procedură de licitație privind atribuirea contractului de execuție a lucrărilor aferente obiectivului de investiții „Complex Corecțional – Penitenciarul Constanța – Poarta Albă – Secția exterioară Valu lui Traian”. Cu alte cuvinte, secția exterioară Valu lui Traian, va beneficia de realizarea lucrărilor de execuție ce au ca scop îmbunătățirea condițiilor de detenție în conformitate cu standardele europene. Firma câștigătoare a fost desemnată Elys Interdecor SRL, din Constanța, deținută de afaceristul Liviu Marius Elias-Bagiu, care va primi pentru serviciile sale 9.946.921,55 de lei, fără TVA.

Cine primeste 9 milioane de lei pentru renovarea sectiei exterioare a penitenciarului de la Valu lui Traian?!

Proiectul este realizat în cadrul programului „Justiție”, finanțat de către Regatul Norvegiei prin Mecanismul Financiar Norvegian 2014-2021, în proporție de 85% și în proporție de 15% din bugetul public al României. Obiectivul de investiții „Complex Corecțional – Penitenciarul Constanța – Poarta Albă – Secția exterioară Valu lui Traian”  va fi realizat în cadrul proiectului „Îmbunătățirea serviciilor corecționale în România prin implementarea principiului normalității. Proiectul va adapta și va implementa bunele practici și experiența norvegiană cu privire la principiul normalității, prin care se dorește ca viața carcerală să fie cât mai apropiată de cea din exteriorul penitenciarului, pentru o mai bună tranziție a reintegrării.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
De ce nu sunt pusi puscariasii la munca? Daca vor sa traiasca in lux?
2
0
Își termina și petre casa
1
1
Un disperat de viață, un frustrat, un fomist. Nu poti sta de vorba cu el, la luat pwla târâș si pe ăsta. Un sugaci al sisitemului probabil
2
1
sunt unele hoteluri in statiuni goale majoritatea anului, detinutii le pot popula si cu o masa all incluseve ,chiar si doua ,seara serviti la camera ,cu plimbari ziua in natura, vara plaje iarna schii si anii trec mai repede si vor revenii urgent!
2
2

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468