REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
9.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Ciolacu susține că pensiile nu ar fi crescut fără PSD la guvernare

Ciolacu susține că pensiile nu ar fi crescut fără PSD la guvernare

Virgil STOIAN 24 octombrie 2022 | 00:00 624

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, spune că dacă social-democrații nu ar fi intrat la guvernare, majorarea pensiilor nu ar fi fost garantată: „Acum toată lumea își dă cu părerea și am intrat chiar într-o zonă penibilă de avansare de procente pentru a mări pensiile”.

„Nu cred că ar fi crescut pensiile anul acesta dacă PSD nu ar fi intrat la guvernare, fiindcă chiar dacă acum toată lumea își dă cu părerea și am intrat chiar într-o zonă penibilă de avansare de procente pentru a mări pensiile... Nu am nicio reținere să-i reamintesc președintelui Klaus Iohannis că atunci când era Florin Cîțu premier și nu aveam nici criză energetică, nici război în Ucraina, domnia sa spunea că nu sunt bani să creștem pensiile și trebuie să vcalculăm foarte bine”, spune Marcel Ciolacu, potrivit Mediafax.

El spune că liderii coaliției vor discuta pentru „a încheia această dispută - cine oferă mai mușlt pensionarilor”.

„Dacă vorbim de creşterea pensiilor, trebuie să vedem contextul mai larg. Știu că s-au vehiculat tot felul de propuneri... 10%, 11%, dar haideți să vedem lucrurile în contextul mai mare. Nu putem să aşteptăm de la pensionari să plătească ei preţul crizelor. Și în condinţiile în care avem o inflaţie care trece de 15% eu cred că ar fi corect, ar fi rezonabil ca această creștere a pensiilor de la 1 ianuarie să ţină cont de această inflaţie. Și atunci creşterea, după părerea mea, trebuie să fie o mai mare decât a fost ea până acum vehiculată. Nu ştiu dacă bugetul permite o creştere de 15%, așa cum s-ar aștepta lumea ca să existe o compensare corectă cu inflația, dar eu cred că merită luate în considerare toate opțiunile și venit cu o creştere care compensează în bună măsură inflaţia. Trebuie atenţie sporită, specială pentru cei cu pensii mici, fiindcă acolo apar problemele cele mai mari”, a declarat Klaus Iohannis.

Şeful statului spune că salariile trebuie să fie într-un fel, rezonabil, corelate cu inflația.

„Dacă nu există creșteri de pensii și salarii, înseamnă că de fapt populația plătește costul crizelor și mie acest lucru nu mi se pare corect”, a mai spus șeful statului, potrivit stiripesurse.ro.

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mai Ciolacule,uite ca eu nu imi dau cu parea cum spui tu"acum toata lumea isi da cu parerea"ci iti spun exact cum sta traeba;chiar daca fara PSD nu cresteau pensiile asa cum spui tu tot asa de adevarat este ca fara PSD marirea preturilor la energie electrica si gaze naturale nu era posibila,voturile PNL si UDMR nu erau deajuns sa treaca legea asta,in plus oameni din conducerea ANRE"oameni numiti de PSD"cei care aveau legea de partea lor pentru ca sa blocheze legea asta nu au miscat nici macar un deget pentru romani,sau facut ca ploua ca doar ei nu apara poporul roman asa cum zice legea ci sunt la dispozitia celor care iau numit in functiile alea platite cu bani multi.
1
0
Art.102,pct.2 din legea pensiilor 263 zice:valoarea punctului de pensie se majoreaza anual cu 100% din rata inflatiei la care se adauga 50% din cresterea reala a castigului salarial mediu brut, realizat pe anul precedent. Despre ce marire de pensie vorbesc politicienii? Pentru Budai anul precedent pentru 2023 este anul 2021?
1
0
Ba nemernicule PSD in gasca cu PNL incepand cu 2012 a scazut constant valoarea punctului de pensie ,dela 45 % din valoarea salariului mediu brut in 2012 la 22 % in anul 2019 ! Dupa ce l-ati scazut prin FURT ,va laudati ca mariti pensiile dand cate 10 % din ce s-a furat....40 % marire trebuiesc date pensionarilor ca sa revina la procentul din 2012.Hotilor
3
0
Ai dreptate covrigarule, au crescut frumos pensiile că ați avut voi grijă Ciuma Roșie să le ude, chiar dacă a fost secetă. Propun să faceți o licitație cu PNL pe creșterea pensiilor. Care dă mai mult câștigă voturile pensionarilor, iar pesionarii scapă de sărăcie. Dacă nu vrei licitație, atunci mai pune niște apă la rădăcina pensiilor și sigur vor mai crește până în ianuarie 2023.
4
0
bai berbecule ciolacule,toti banii dati izmene pe calator se duc in inflatie,specialitatea psd din 90.daca .i bagai in investitii,nu blocuri prostane si terenuri fotbal,alea nu aduc bani,mai vorbeam.taran incult!
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468