REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.8° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
12.8° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Ciolacu va ataca la CCR bugetul: Nu există precedent ca un guvern democratic să vină cu un buget fără dezbateri

Ciolacu va ataca la CCR bugetul: Nu există precedent ca un guvern democratic să vină cu un buget fără dezbateri

Replica API 24 decembrie 2019 | 01:52 510

Marcel Ciolacu

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat, luni, că va ataca la CCR, în cursul zilei de luni, adoptarea bugetului de stat prin angajarea răspunderii Guvernului.

"Bugetul de stat, deoarece a fost asumare a răspunderii de către Guvernul României şi de către Orban, va fi atacat astăzi de către mine şi de către preşedintele Senatului ca şi conflict constituţional, la CCR (...). Nu există precedent în Europa ca un guvern democratic să vină cu un buget fără să fie dezbateri în Parlament. De la Ceauşescu, România nu a mai cunoscut aşa ceva, de 30 de ani. Chiar dacă nu vom reuşi să stopăm acest buget, cu certitudine, dacă decizia ne va fi favorabilă, vom stopa ca altcineva în viitor să facă acest lucru. Cu alte cuvinte, Ludovic Orban va intra în istorie ca primul prim ministru care şi-a permis acest lucru, nu numai din România, ci din Europa democratică", a spus Ciolacu.

El a adăugat că în data de 30 decembrie va depune sesizare pe OUG 114.

"Efectele ordonanţei vor fi suspendate până ce CCR va da o decizie", a spus Ciolacu.

Senatul şi Camera Deputaţilor se reunesc, luni, în şedinţe comune succesive, pentru angajarea răspunderii Guvernului pe proiectele de lege privind bugetul de stat şi bugetul asigurărilor sociale de stat pe 2020 şi modificarea OUG 114/2018. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Votez PSD de acum ca nu taie salarii si pensii
1
1
PSD v-am rupt gura cu pumnul la alegeri, n-o sa va mai reveniti niciodata ca partid, v-ati dus la vale jigodiilor.
3
2
vorbe goale si golaneala parlamentara la comun cu toate gastile numite partide
2
1
Niste partide de nimic care nu lasa tara asta sa mearga mai departe bine sau cum o putea !----Toata ziua va puneti piedici sa va faceti ca munciti !-----
2
1
Comunistilor nu va este rusine de ce ati facut pina acum?
3
3
Bravo PSD,Bravo Ciolacu ati procedat cum e mai bine,nu poate spune nimeni ca nu v-ati opus.
3
4
Alo P.S.D. ati facut blat cu Johhanis si cu Orban ? Faceti non-combat! Tradatorilor ! De ce nu faceti Motiune de Cenzura ca sa dati jos acest Guvern de incompetenti ? V a ganditi doar la binele oamenilor ? Dar la cei dati afara din slujbe , cu miile din seara asta ?
6
1
Stii ce facea PNL si USR cand PSD adopta asemenea legi? Reclama "la Europa". Voi ca babele doar pe la colturi la CCR. Nici opozitie nu stiti sa faceti. De aia nu va sprijina nimeni in europa pentru ca sunteti corupti si pasivi.
7
1
Esti un animal frumos!
5
3
Da, corect...voi v ati consultat cand ati adoptat toate instrumentele de furat, cum ar fi Fondul de investitii. Sa ne amintim cand si cum ati adoptat voi bugetul din acest an! Niste borfasi care acum au uitat tot si acum vor sa se razbune, dar cu banii si viitorul tarii...urata creatura comunismul asta! Urate animale!
5
6

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468