REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.2° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.2° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Cioloş, despre desfiinţarea SIIJ: Sper ca până la toamnă să găsim formula

Cioloş, despre desfiinţarea SIIJ: Sper ca până la toamnă să găsim formula

Replica API 31 iulie 2021 | 00:00 734

Copreşedintele USR PLUS Dacian Cioloş a declarat, vineri, la Teleorman, că speră ca până la toamnă să se găsească în Coaliţie formula de desfiinţare a Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ).

"Legat de Secţia Specială, dincolo că pentru noi, pentru USR PLUS, într-adevăr e un element cheie legat de prezenţa noastră la guvernare, dar dincolo de asta, desfiinţarea Secţiei Speciale e parte a programului de guvernare şi ea trebuie desfiinţată nu doar cu numele, adică să desfiinţăm existenţa SIIJ-ului ca nume şi să o mutăm în altă parte dar exact cu acelaşi mod de funcţionare, ci trebuie cu adevărat desfiinţată şi instituţiile de prelucrare a dosarelor, care au responsabilităţi pe diferite categorii de dosare, trebuie să îşi facă treaba aşa cum îşi făceau treaba înainte. Înainte de înfiinţarea SIIJ-ului", a spus Cioloş, scrie Agerpres.

Acesta a adăugat că în Coaliţie se poartă discuţii pe această temă, în special cu UDMR.

"Cred că nu există în Coaliţie în momentul de faţă semne de întrebare legate de necesitatea desfiinţării SIIJ-ului. Discuţiile pe care le avem sunt legate de modalitatea în care facem lucrul acesta şi modul în care sunt atribuite şi prelucrate dosarele, după ce se desfiinţează SIIJ-ul. Aici avem discuţia, mai ales cu colegii de la UDMR. Ştiţi că domnul ministru Stelian Ion a făcut deja câteva propuneri de soluţii pentru a găsi o formulă care să convină tuturor partidelor din Coaliţie, pentru că doar aşa putem să facem acest pas şi vom continua să lucrăm în direcţia asta. Sper eu ca până la toamnă să găsim formula", a afirmat Cioloş.

Copreşedintele USR PLUS şi preşedinte al grupului Renew Europe din Parlamentul European, Dacian Cioloş, a susţinut vineri o conferinţă de presă, în Teleorman, cu prilejul inaugurării unui birou de europarlamentar în Roşiorii de Vede.

Copreşedintele USR-PLUS Dan Barna a afirmat marţi, 27 iulie, că probabil în două săptămâni va fi prezentată o propunere de text în ceea ce priveşte proiectul privind desfiinţarea Secţiei speciale pentru anchetarea magistraţilor, în contextul în care există un blocaj în coaliţie pe acest subiect.

"La SIIJ s-a mai încercat să găsim câteva zone în care să găsim un compromis prin care această Secţie specială să poată fi desfiinţată. Vom veni probabil în două săptămâni cu o propunere de text prin care sper să găsim o variantă prin care să depăşim acest blocaj real care există în coaliţie. Subiectul SIIJ este unul care de mai multe zile este blocat în cadrul coaliţiei", a afirmat Barna la Parlament, la finalul şedinţei coaliţiei.

El a arătat că există o disponibilitate de dialog în cadrul coaliţiei pentru a găsi această soluţie cu privire la SIIJ.

"Foarte clar, însă, varianta UDMR, aceea de a nu desfiinţa Secţia specială, ci doar de a o muta la Parchetul General ca o direcţie, nu este susţinută nici de către PNL, nici de către noi. De aceea încercăm să găsim o altă variantă. (...) Trebuie discutate şi la Ministerul Justiţiei", a mai spus Barna.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920