REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.3° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Cioloş: Îmi propun la începutul anului 2016 o discuţie cu oamenii din sport, nu vreau să dezbin

Cioloş: Îmi propun la începutul anului 2016 o discuţie cu oamenii din sport, nu vreau să dezbin

Replica API 1 ianuarie 2016 | 00:00 252

Premierul Dacian Cioloş afirmă, într-un mesaj postat joi pe Facebook, că îşi propune să organizeze o discuţie cu oamenii din sport, la începutul lui 2016, pentru a ajunge la un numitor comun după disputele survenite ca urmare a deciziei Guvernului de a le premia suplimentar pe handbaliste.

"Prin premierea handbalistelor de la echipa naţională, dorinţa guvernului a fost de a premia valoarea şi performanţa, şi nu aceea de a dezbina. Nu are nimeni de câştigat din disputa lansată în ultimele zile, decât în măsura în care această dezbatere ne ajută să progresăm şi nu să ne dezbinăm. Îmi propun să organizăm la începutul anului o discuţie cu oamenii sportului, cu campionii sportivi pentru a vedea cum putem evita pe viitor astfel de situaţii şi totodată cum ne putem organiza pentru competiţiile care vin", spune primul-ministru.

El insistă asupra faptului că nu vrea să fie cel care "crează dezbinare". ''Bunul nostru cel mai de preţ cred ca este încrederea. Dezbinarea nu poate duce la nimic bun, mai ales în sport. Mult succes tuturor sportivilor români in 2016! Noi vă vom fi alături!'', este mesajul său către sportivi.

Poziţia publică a premierului vine după ce, miercuri, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, s-a arătat mai puţin înţelegător faţă de reproşurile venite din lumea sportului, pe care le-a caracterizat drept "nepotrivite".

''Regretăm aceste nemulţumiri şi credem că ele sunt nepotrivite. Pur şi simplu Guvernul a încercat un act de normalitate, să premieze un sport de echipă. Sporturile de echipă au prea puţin succes faţă de cât am vrea noi să aibă şi am dat un semnal prin acest lucru. (...) Orice altă interpretare cred că este deplasată, legat de premiere şi de bonusuri'', a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, întrebat dacă Guvernul va reveni asupra acestei decizii şi îi va premia şi pe sportivii care au obţinut medalii ''mai importante''.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108