REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

CIRCUL de la Medgidia. Vrabie şi Vlădescu, în prim plan: ‘Escroaco’, ‘Primarul minte şi manipulează’. VIDEO!

CIRCUL de la Medgidia. Vrabie şi Vlădescu, în prim plan: ‘Escroaco’, ‘Primarul minte şi manipulează’. VIDEO!

Replica API 17 februarie 2018 | 16:56 361

Două şedinţe în aceeaşi zi, pentru votarea BUGETULUI

Două şedinţe în aceeaşi zi, pentru votarea BUGETULUI

sursa video: Media TV

Problemele, dar mai ales disputele din administraţia publică locală din Medgidia par departe de a fi rezolvate, iar cauza ar fi orgolile şi lipsa comunicării dintre primar şi Consiliul Local, dar şi dintre consilieri. În ultima şedinţă ordinară, de joi, 15 februarie, proiectul de buget pentru anul în curs nu a trecut de votul aleşilor locali.

Întrebat de ce nu a trecut acest proiect, primarul Valentin Vrabie ne-a declarat că nu ştie şi că nu a primit nici un argument, deşi, spune dumnealui, este clar că „aşa au vrut cei din PSD, în frunte cu doamna Vlădescu” (Luminiţa Vlădescu, viceprimar şi consilier local din partea social-democraţilor - n.r.). Ulterior, a mai fost convocată o şedinţă – tot vineri, 15 februarie, iar bugetul a fost votat. Vlădescu s-a abţinut, declarând pentru „Replica” faptul că se încalcă legea.

Ce a spus Vrabie după prima convocare în şedinţă

„Nu au vrut să voteze consilierii, votul este imperativ, după cum vor dumnealor, nu pot fi obligaţi. Noi am făcut documentaţia necesară, proiecte, avize, tot ce trebuie, puse pe masă, dar aşa au vrut consilierii PSD şi PNL în cor, să nu voteze. Dar astăzi au fost convocaţi la ora 15:00 şi sunt convins că bugetul va trece, pentru că dacă nu trece, toate celelalte proiecte vor pica, inclusiv salariile nu se pot da. Avem hotărâri judecătoreşti de zeci de miliarde de lei care nu pot fi puse în aplicare, deşi trebuie. Eci, suntem blocaţi total, dacă bugetul nu va fi votat.

Nu au venit cu vreun argument (consilierii n.r.), nici nu au ce să spună. Avem 60 de miliarde datorii la bănci, plus 30 de miliarde hotărâri judecătoreşti, sunt 90 de miliarde numai la datorii lăsate din urmă, din mandatele trecute. Toate astea sunt blocate, efectiv se blochează totul, inclusiv proiectele. Aveam şi un proiect la care trebuia să alocăm zece la sută cofinanţare pentru dotarea Spitalului Municipal Medgidia, un proiect de trei milioane de euro.

Am muncit degeaba, dar asta este! Consilierii cred că au uitat ce jurământ au depus atunci când au fost investiţi. Consilierii nu sunt slugile partidelor politice şi trebvuie să reprezinte cetăţenii. Singura variantă este lecitina şi să vină cetăţenii cu parul şi să le rupă capul. Nu ai altă variantă cu oameni care nu au nimic de spus, dar cu toate astea, nu votează!

S-a întâmplat şi în noiembrie 2017, când, tot aşa, când PSD-ul a blocat rectificarea la spital şi nu şi-au luat salariile 500 de oameni. Au încercat să-i întoarcă pe oameni împotriva mea, dar oamenii sunt destul de inteligenţi. Strategul PSD-ului de la Medgidia, care este doamna Vlădescu crede că poate prosti pe toată lumea. Foarte mulţi oameni din Medgidia sunt mult mai deştepţi decât dumneaei şi şi-au dat seama. Nu a mers.

După aceea, am avut o rectificare de buget la sfârşit de an, pentru a rezolva problema unei societăţi a primăriei, la fel au votat împotrivă. La începutul anului şcolar, pentru începerea execuţiei bugetare, la fel. Ei, PSD-ul, votează numai împotrivă, neaducând niciodată un argument sau o soluţie pentru problemele Medgidiei. Numai circ, balamuc şi blocaj, specific lor”, a declarat primarul Valentin Vrabie, contactat de „Replica”.

Ce zice viceprimarul PSD Vlădescu

În schimb, reprezentanta social-democraţilor din Medgidia, Luminiţa Vlădescu, cea care ocupă şi funcţia de viceprimar, are o altă variantă.

„Proiectul privind bugetul nu a trecut pentru că nu au votat mai mulţi consilieri. Eu am votat prin abţinere, motivat prin faptul că nu ni s-a explicat fundamentarea acestui buget, prin faptul că numite sume au fost alocate numai în primul trimestru al anului, deşi legislaţia prevede ca alocările să se facă trimestrial. Asta ar fi numai o chestie.

Sunt anumite sume alocate, pentru sport de exemplu, finanţarea către Clubul Sportiv se face, din punctul meu de vedere, fără temei legal, iar răspunderea revine consilierilor în cazul de faţă, întrucât la înfiinţarea acestui club s-a stabilit un regulament şi modul în care acesta se va finanţa. Clubul Sportiv are personalitate juridică şi trebuie să aibă buget aprobat de Consiliul Local. Lucrul acesta nu se întâmplă, iar părţile sunt ilegale, nu numai din punctul meu de vedere, dar nu numai al meu.

Consilierii de la PNL nici nu au discutat cu noi, dar au avut acelaşi punct de vedere. Timp de 2 zile, în şedinţele pe comisii, nouă nu ne-au dat relaţii nici din aparatul de specialitate, nici primarul, asupra unor sume alocate din buget. Într-adevăr, au fost sume alocate din buget pentru cheltuielile judiciare pe care le au şi pe care eu le-am aflat din presă . Chiar am încercat să vorbim cu somnul primar, eu împreună cu un alt coleg, iar dânsul ne-a bruscat fizic, nu verbal, fizic!

Lucrul acesta se va demonstra în instanţă, există o plângere în acest sens. Nu a vrut să ne dea relaţii deloc, a ieşit doar în presă cu declaraţii, ulterior şedinţei de consiliu în care a fost respins bugetul. Dânsul are un mod de lucru total nepermis cu consilierii locali, nu doreşte să dea relaţii, nu doreşte să stea la discuţii, nu neapărat el, dar măcar oamenii din aparatul primăriei. Referitor la ce spune dumnealui, că noi, consilierii nu am venit cu argumente, nu este adevărat. Au venit cu argumente, a luat cuvântul domnul consilier Petre Iepure, care a motivat votul prin argumente foarte temeinice şi corecte.

Dacă în această şedinţă de la ora 15:00 vom vedea dacă s-a schimbat ceva în modul în care a fost fundamentat bugetul local. Domnul primar încearcă să se folosească de problemele şi necazurile oamenilor pentru imaginea sa, îndreptându-se împotriva noastră cu acuze foarte grave, tocmai pentru a pune presiune să votăm bugetul cu anumite alocări bugetare nelegale”, ne-a declarat Luminţa Vlădescu, reprezentant PSD în Consiliul Local Medgidia.

Concluziile de la şedinţa nr.2

În fine, consilierii locali au fost convocaţi şi a doua oară. Vrabie nu a ratat ocazia de a o ataca pe Vlădescu, pe care a numit-o „escroacă”. Într-un final, bugetul a fost votat. Viceprimarul Luminiţa Vlădescu s-a abţinut însă, declarând că legea este încălcată. „Sunt mai multe aspecte în neregulă cu acest buget. Spre exemplu, finanţarea clubului sportiv. Nu e legal să aloci bani de la bugetul municipalităţii unei entităţi care are personalitate juridică şi buget propriu”, a spus Vlădescu.

Întrebată când crede că va înceta acest circ de la Medgidia (de luni de zile este numai scandal în şedinţele Consiliului Local – n.r.), Vlădescu a precizat că sunt două variante: „Ori mă retrag şi îl lasăm pe primar să facă ce vrea, pentru că el nu doreşte să relaţioneze cu nimeni, nu vrea să dea explicaţii, se comportă ca pe moşia proprie cu banul public, ori continuăm să spunem ce nu este în regulă. Un astfel de om nu are voie să fie în administraţia publică, să gestioneze fonduri publice. Ce face el e de necrezut. Şi aşa situaţia financiară a municipiului este proastă, iar dânsul dă bani clubului sportiv şi nu numai...

Profită de necazurile unor oameni şi pune presiune pe consilieri şi aruncă neputinţa şi nepriceperea lui în a face lucrurile cum trebuie în spinarea mea sau a altor consilieri. A chemat la şedinţă oamenii care au rămas fără case în urma incendiului. A speculat nenorocirea lor pentru a forţa consilierii să voteze un buget de venituri şi cheltuieli făcut fără respectarea legii. Asta face, iar singura lui preocupare este legată de imagine. Minte şi manipulează”, a mai apreciat Vlădescu.

Daniel ALBU, Alexandra CUCU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
primar interlop vrabie citez, Consilierii nu sunt slugile partidelor politice si trebuie sa reprezinte cetatenii. Singura varianta este lecitina si sa vina cetatenii cu parul si sa le rupa capul. Nu ai alta varianta cu oameni care nu au nimic de spus, dar cu toate astea, nu voteaza acest capo di tutti capi e buricu pamantului sau e de neinlocuit cumva, sa te iei de copii unei femei, ca se duce la manastire, ba vrabie asta e nebun de legat
6
1
seamana cu Ghita Stere!!!
7
1
Lumea circului! Poftiti sa vedeti vrabia vopsita de pe gard si luminita de la capatul contorsionistei.....
3
0
nu cumva s-a incalcat legea atunci cand vrabie a incitat populatia la violente, sa atenteze la viata consilierilor ? vorbe de primar, exprimare, sa vina sa le rupa capul cu paru, primar de oras in anul 2018. poate institutiile abilitate vor lua masuri pana cand nu este prea tarziu si un control financiar ar fi de asemenea binevenit, avand in vedere antecedentele fiscale de la pestera ale lu vrabie !
6
0
Auzi Madam Viceprimar , se pare ca ai uitat ca ai faci parte din executiv de vreo 6 ani dar nu faci nimic...in afara de ati lua salariul si a mintii ! mai esti si evlavioasa curului, nemernico
6
6
asa se scrie....spalati-va....mai treceti si pe la clasa ..pregatitoare....
4
0
Stimata D-na. Luminita Vladescu, va urmaresc de ceva timp prin presa si pe la TV si va admir pentru abilitatile dumneavoastra de a face circ si a manipula oameni pentru a creste in sondaje, desi un om sanatos la cap nu va vota niciodata cu dv. Imi pare pentru Dl. Vrabie ca e slabut si mereu cade in capcana dv. si mai scapa cate un porumbel, desi daca eram in pielea d-lui. cred ca va desurubam in direct. Cativa dintre noi stim bine ce va asteapta daca se "sapa" prin documente si ies la iveala excrocheriile dumneavoastra. O primavara calduroasa va doresc!...ca la "racoare" o sa tot fiti...
4
4
Marmota de vladescu sa si vada de treaba ei si sa il lase pe primar sa si faca datoria pt care l am ales. De ce este ea in stare am vazut: circ si panarame!
3
5
Asta este inca o dovada ca suntem la nivel de trib.Tribul psd se bate cu restul triburilor iar maimutele de medgidioti ,care cu membrele lor au votat de fiecare data schelalaie pe margine.V-ati saturat de beculete,serbari si manele?Poate va vine si voua mintea la cap si incepeti sa ganditi!
7
1
capul face capul trage ''cat de curand il vom vedea pe la DNA ! nu se poate sa aloci banul public dupa cum ai tu chef ! legea isi va spune cuvantul cat de curand.
6
0
asa le trebuie celor care au votat un asemenea primar care minte de cand se trezeste si pana se culca asta e spalativa pe cap cu el care lati votat
11
2
Uitati-va la acesti RAHATI de oameni,in loc sa faca treaba, ca de aia fost alesi , ei se BAT PE CIOLAN, cei care ia-ti ALE SI VOTAT splativa pe capsi LA CUR cu ei
12
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108