REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
20.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Cîţu: Am predat mandatul unui profesionist. Sunt sigur că Nazare va continua ce am început în acest an

Cîţu: Am predat mandatul unui profesionist. Sunt sigur că Nazare va continua ce am început în acest an

Replica API 26 decembrie 2020 | 00:18 1277

Prim-ministrul Florin Cîţu, prezent joi la Ministerul Finanţelor, cu ocazia preluării portofoliului de către Alexandru Nazare, a declarat că predă mandatul "unui profesionist", exprimându-şi convingerea că acesta va continua proiectele începute.

Florin Cîţu

"Sunt sigur că va continua ce am început în acest an, în special proiecte de digitalizare a ANAF şi Ministerului de Finanţe. Sunt multe de făcut. Sper ca anul acesta să introducem e-Facturare. Aşa cum am spus, asta înseamnă venituri la buget de aproape două puncte procentuale, cam 20 de miliarde de lei în plus pentru anul viitor. Sper să terminăm anul acesta cu e-Facturare şi cu fişierul electronic. În rest, amândoi am vorbit despre buget. Urmează bugetul şi ne-am uitat puţin pe execuţia pe care o avem şi mai ales pe proiectele de investiţii care au fost bugetate anul acesta şi care - unele dintre ele au fost bugetate doar să fie acolo, altele au fost şi executate. Aşa că, pentru anul viitor, aşa cum am spus, fiecare minister va avea obiective clare, care vor fi monitorizate trimestrial şi vom vedea execuţia bugetară lunară", a spus Cîţu, scrie Agerpres.

El a menţionat că a discutat cu Nazare şi despre o serie de măsuri care urmează să fie prelungite, care vor intra luni în transparenţă decizională, pentru a fi introduse pe ordinea de zi a următoarei şedinţe de guvern. De asemenea, săptămâna viitoare, noul ministru de Finanţe, Alexandru Nazare, va prezenta execuţia bugetară pe 11 luni.

"Ştiţi foarte bine, am prezentat: cheltuielile pe investiţii sunt în continuare foarte bune, încasările - bune. Deficitul a crescut în parametrii estimaţi", a subliniat Florin Cîţu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Hai cu indatorarea... O sa ajungem ca grecii in anii trecuti. Saraci si sclavi. Si nu prea o sa putem emigra din ceea ce o sa faceti voi fi Romania.
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212