REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
20.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Cîțu anunță că PNL nu se înțelege cu PSD pe pensii: Creștere mai mică decât rata inflației

Cîțu anunță că PNL nu se înțelege cu PSD pe pensii: Creștere mai mică decât rata inflației

Replica API 12 noiembrie 2021 | 22:02 882

Președintele PNL, Florin Cîțu, a declarat miercuri seară, după negocierile cu PSD, că liberalii vor să se mărească pensiile, însă nu cu prețul tăierii banilor pentru investiții. Potrivit lui Cîțu, pensiile nu se măresc nici măcar cu rata inflației în următorul an.

Premierul demis a susținut că modelul promovat de PNL a fost cel al direcționării unor sume mai mari pentru investiții, model care a primit girul agențiilor de rating, scrie stiripesurse.ro.

„Sunt discuții despre pensii, despre salarii. Aici am spus da, noi suntem de acord, am crescut pensiile, am crescut salariile, alocațiile, într-o perioadă de criză majoră, când nimeni nu făcea așa ceva în Europa. O vom face și acum, în contextul traiectoriei deficitului pe care am anunțat-o deja.

Putem să punem o creștere de cheltuieli și vedem dacă se încadrează în deficitul de anul viitor. Dacă nu se încadrează, singura soluție este să luăm bani de la investiții. Noi nu suntem de acord să luăm bani de la investiții. Dar sunt de acord să creștem pensiile. Avem deja în programul de guvernare o creștere de 5% pentru anul viitor, trebuie să vedem dacă găsim resurse să mergem cu o creștere mai mare. Toate trebuie judecate în contextul acesta economic. Să ne asigurăm că toate vor putea fi plătite și pe viitor, nu doar să facem creșteri populiste”, a declarat Cîțu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Solutia corecta si de aplicat imediat : sa fie plafonat nivelul pensiilor in asa fel incat pensia maxima sa nu depaseasca 3000 lei si pensiile minime sa fie 1500 de lei.!Bani suficienti pentru bosorogi
1
0
Confiscati averile ilicite!Taiati pensiile nesimtite!
2
1
orice bani dati din pix cresc inflatia.ceea ce se vede acum dupa ce pesedeaaua a dat salarii imense la medici,asistoante,bugetari.platesc amaritii cu salariu minim votanti psd!
1
2
Luati din pensiile speciale si o sa fie bani
4
1
DIN PENELE SUGETI PWLLA ZDRENTELOR
3
0
Nu mai dati nimic ,bagati voi totul in buzunare jivinelor!
7
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212