REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
21.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Clădirea Secției 5 Poliție Constanța, demnă de filmele de groază! Când va fi reabilitată?!

Clădirea Secției 5 Poliție Constanța, demnă de filmele de groază! Când va fi reabilitată?!

Mirela PASCAL 11 ianuarie 2023 | 00:00 4532

Clădirea în care-și desfășoară activitatea angajații Secției 5 de Poliție Constanța arată deplorabil, o situație de neconceput în secolul al XXI-lea. În acest sens, a fost inițiată o petiție în atenția ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, pentru a dispune măsuri de urgență.

Clădirea în care își desfășoară activitatea polițiștii de la Secția 5 Constanța arată ca după bombardament, grupurile sanitare sunt jalnice... funcționează și nu prea, pereții sunt scorojiți, în părțile laterale ale clădirii se observă elemente desprinse, clădirea dând impresia uneia lăsată de izbeliște. Oricine ar putea fi în pericol! Cel mai probabil, ministrul Lucian Bode nu a pășit vreodată în această secție de poliție, ca-n multe altele, de altfel, așa că i s-a adus în atenție situația, prin intermediul unei petiții.

”Am rămas șocat de imobilul care adăpostește angajații instituției, o situație de neconceput în secolul al XXI-lea.După cum veți vedea și în pozele atașate, atât la interior cât și la exterior, sediul poliției este grav afectat de trecerea timpului. Tencuiala din exterior este foarte afectată, desprinsă în anumite locuri și care poate cădea în orice moment existând riscul să rănească cu ușurință angajații instituției sau pe cetățenii care intră în acest sediu.

Toaletele sunt insalubre, care oferă imagini respingătoare. Holurile au pereții văruiți, dar se vede că s-a încercat acoperirea acestora cu var peste pereții afectați de trecerea zecilor de ani. Oricine e supus unui risc și, cu siguranță, cei care vor fi trași la răspundere sunt tot domnii polițiști.

Nu am ajuns la etajul superior, dar la cum arată clădirea pe exterior și parterul, sunt convins că etajele superioare arată la fel de deplorabil, totul este un disconfort pentru angajații cărora le este afectată negativ activitatea cât și sănătatea.

Angajații sunt înghesuiți în birouri cu pereții dezolanți, cu mobilier deosebit de vechi, totul în jur emană un miros greu de vechi.

Domnule ministru, sunt condiții inumane, mai ales în cazul polițiștilor care trebuie să impună respect și autoritate, nu doar prin uniformă, dar și prin locul de muncă. Se vede că s-au făcut unele reparații, dar acelea sunt minore și modeste, și sunt convins că este numai meritul polițiștilor, ei fiind cei care au făcut investiții din buzunarul propriu.

Poate e cazul să va adunați la o masă cu cei responsabili și printr-un set de reglementări și un program coordonat de acțiune să faceți în așa fel încât să demarați reabilitarea și modernizarea Secției 5 Poliție. Aveți resursele necesare, propunând soluții adecvate pentru că angajații acestei instituții să lucreze în condiții decente. Nu spuneți că nu există bani, pentru că fiecare cetățean plătește taxe și impozite la bugetul de stat. Veniturile din taxe și impozite pe care le plătim către stat, sunt convertite în investiții pe plan național asigurând condiții de muncă al tuturor polițiștilor, inclusiv celor de la secția 5 din Constanța. Bani sunt, important este că ministerul să își dorească să facă ceva cu ei, să știe cum să-i distribuie.

Nu veți fi respectat cu adevărat decât dacă mai întâi arătați respect față de subordonații dumneavoastră și cred că sunt îndreptățit cu această petiție și am încredere că nu-mi veți întoarce spatele. Vă rog, implicați-vă, arătați cetățenilor că va pasă de siguranță și confortul celor care ne protejează.“, se arată în petiția transmisă lui Bode.

Când va fi reabilitată?!

Potrivit informațiilor noastre,  primul trimestru din 2023 este alocat Secțiilor urbane, în special Secției 5 Poliție Constanța, pentru lucrări de reparație și renovare. Nu știm despre ce sumă este vorba, cert este că, la cum arată imobilul,  lucrările vor fi de durată. De asemenea, cel mai probabil, Secția 5 va fi relocată, pe toată perioada lucrărilor.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dle Mircea p****l,ce faceti nu mai sunteti pe ecran,vream sa vin in completare si cu o propunere la sefu Fratila,sa va propuna la reprezentantul presei Ro,ca sa va propuna la dl presedinte K.W.Iohannis,cred ca il cunosteti.Ca ati venit cu o adevarata realitate a oraslui turistic Constanta la malu mari si marginea Europei din secolul XXI,sa fiti decorat de activitatea dsv reala.Ca ati deschis si cutia Pandurei.Ca si dl dr Bode Lucian sa priciapa ca e si Min Mai si mai avem un domn dr secretar de stat general Despescu Bogdan si de unde si avansat tot de la C-ta,cu realizari deosebite in activitatea dansulu de la IPJ C-ta,cat a fost sef.Mai va recomond ceva eu dsv,ca chiar sunt cunoscator al orasului si Judetului ca e sufletul meu.Nu puteti si pe vecinul spagagiu fost sef IPJ Dancu Constantin sa vada cu ce onoare au reprezentat aceasta institutie de prestigiu.Si mai aveti unul si mai si mai longevit 33,3 ani de militian al IPJ C-ta,Dr in drept si filozofie sa ii chemati in vizita la sectia 5 C-ta sa o viziteze ce au lasat in urma.si sa fie cuprinsi in fotografie si danisi si care au mai fost.Dl Dr in drept si filozof Rapotan Alexandru,in urma protocoalelor facute cu corpul de control IGPR,pe neve,numai cu branzica de oaie si mielusei de la 44 de posturi de Militie,vinisor si icre negre,sa fie notate numai cu stele rosi aceste controale.Asta-i C-ta reala la margine Europei.Adusa de conducatori nostri iubiti si votati democratic. Mai ales ca am cunostinte si de cativa smecheri de la sectia 5,ca doreau sa-mi faca capcana sa ma prinda cu vreo magarie.Astea se practica de 33 de ani in Ro,de catre militie si Just,se si vede gradul de dezvoltare si integrare a a Ro,bine inteles prin reprezentanta si activitate conducatorilor valorosi ai Ro.Adica eu stiu perfect cu ce Talhari,Escroci am de aface la C-ta si de zeci de ani ma prostesc cu adevarul cu legile statului de drept si Constitutia Ro.Chiar acest articol ma recreiaza si ma delecteaza parca asi fi la C-ta in Km 5.unde mari Hozii ai cartierului sunt sefi sectiei de sectia politi 5 C-ta. Cu Respect dl Jurnalist Lazar.
0
0
Dle Mircea p****l,va rog sai transmiteti din partea mea,domnului Sef IPJ C-ta General Gluga C.A. si dl Dr Bode Lucian Min MAI din partea mea,pentru ca ,am cunostinta cum arat sectia 5 de politie C-ta,ca am vizitato personal.Nu mai dau exemplu unde o cocina de porci arat mai frumoasa si curata de cat asemenea obiect de prestigiu al MAI.Suntem sub gradul de dezvoltare in secolul XXI.Si nu suportam observati de la nimeni,de bine ce suntem educati.Va dati seama daca aceasta instituti de prestigiu arata asa.Cum credeti dsv ca arta si alte locuri publice.Fagadau de aceia a facu WC de 100 000 Euro sa fac diferenta de al politiei.
0
0
Omul slujeste locul . Cei de la sectia 5 sunt cei mai slabi politisti din Cta . La o simpla discutie poti crede ca nu au mai mult de 4 clase . Cred ca astea sunt criteriile de angajare ale sectiei 5 , sa fii cat mai slab intelectual .
3
0
Asta arată disprețul autorităților de la bucurești pt acești polițiști
1
0
Parcă mie milă de polițiștii care lucreaza acolo. E prea de tot. Oare Bode, citeste petitia?
3
3
mai mirați când scriu că,pușcăriile din Romania sunt mai mizerabile decât cotetele de porci .Daca Intr o secție de poliție este mizerie crasă in ANP este focar de infecție,unde îți faci nevoile fiziologice este si pompa care te speli.
5
2
asa gospodari sint. rusine! niste nespalati! acasa tot asa au!
12
1
Doamne cum arata. Oare o fi devarat? Mie greu sa cred ca acele bai sunt in sectia de politie.
10
0
Zici ca e penitenciar, nu sectie de politie. Oricum, au si ei un Comandant care e doar platit gras.
11
0
Asa arata toata Politia din Constanta dar cine are curajul sa verifice?
11
0
Pai ce le trebuie sediul nou,cand ei au sediul la barul Fasole,toata ziua stau la bar si au afaceri cu patrinu barulu care de fapt coordoneaza sectia
15
1
Sa cumpere un bidon de lavabil să își văruiască locația.Te pomenești că acasă la mine vine cineva sa îmi spele pe jos.Omul sfințește locul!!!.p******e,puturosi și ai dracului pe deasupra.Moooie !
15
10
Vreti sediu nou pai sa vedem planul managerial si cum arata zona care chipurile o controlati si ultimile arestari adevarate nu 2 r**i care aveau doua tevi de fier in carut . AVETI UNA BUCATA de cartier km 4-5 care colcaie de traficanti de droguri si fete stim de cine vorbim ca doar este terorizat tot cartierul de frica si ce sa faca bietii oamenii cand va vad pe voi ca mai schimbati si cate o vorba cu ei din logan asa amiabil ca baietii si voi ,faceti o cheta de la ei nu mai bagati tot pe dreapta si renovati sediul bat pariu ca va ramn sa schimbati si loganurile tinand cont la ce masini se parcheaza pe la piață, mergem mai departe cartierul CET pai rasfoim in arhiva Replica vedem ce stiri gasim de prin Cet ne punem mainile in cap si ne dam seama de parandaratul de la vagoane , locuitorii cartierului stiu ce vb deoarece si ei vad cum schimbati amabilitati cu baietii , mergem in zona Abator aici suspinati ca sau dus vremurile bune cand baietii vindeau tigari acum mai slabut, dar pica iar ca nu se mai vand tigari cu tirul in zona nu este meritul vostru sau dus vremurile si au imbatranit si ei sau multi au plecat la munca afara , probabil din cauza asta cand suna locuitorii din zona din cauza scandalurilor noaptea din jurul restaurantului Diplomantic nu va prezentati sa nu suparati ultimii mohicani ramasi de la care mai pica , la Poarta e bine locuitorii sunt linistiti partea leului vine de la Poarta 5 si 6 si vesnicele vagoane . Daca nici noi nu mai stim care suntem simpli locuitori ai zonei care va rugam de ani de zile sa luati atitudine si voi tot omul de rand il amendati daca au curaj sa va zica in fata anumite lucruri si cu infractorii va tutuiți va vorbiti dupa porecle , am vazut tineri noi la voi in sectie poate ei sa aduca un aer mai proaspat de schimbare daca pot sau sunt lasati . Cand va zice lumea ca drogurile colcaie in cartier ziceti ca nu prea tine de voi este de alte structuri , pana la celelalte structuri si sa umble cu masini de sute de mii de euro fara o zi muncita au trecut neobservati de voi ,bine ei au fost observati dar foamea a fost mare la unii de printre voi si mai rau este ca am auzit ca chiar copii de ai vostri au ajuns clienti ai acestora ,deci te bucuri ca azi bagi o sutica in buzunar dar maine fiutu sau fita ii aduce inapoi inzecit de unde ai luat tu . Eu sper sa va mute sediul chiar la piata 4-5 , poșta e libera si poate asa îi au in fata sau ii mai vad si unii din sectie care chiar vor cu adevarat sa schimbe ceva . Bine este cam rusinos sa te parchezi la piata cu loganul tu politist cu 20 de ani de munca linga unul care nu a muncit o zi cu un Mercedes de 100 000 euro sau Porche sau Range si lista poate continua, hai ca stiti si voi va trece vreun nume prin cap cand cititi comentariul asta, daca da puteti scrie numele in comentarii mai jos asa de amuzament ,noi doar vrem sa va faceti munca pentru care o sa platim si acele pensii ca ati stat in stres .
27
1
Poate vine Gliga sa coordoneze activitatea politiei din sediul ala
9
1
Dacă așa arată o secție de poliție, suntem în urmă rău. Polițiștii sunt și ei oameni, au nevoie de condiții de lucru. Dar Bode lucrează sa-și salveze lucrarea de doctorat, ce-i pasă lui de subalterni.
16
11

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102